Luovuus kuolemassa?

Usein kirjoittelen täällä teille vinkkejä, mutta tällä kertaa olen itse neuvojen tarpeessa.

Opiskelen luovaa alaa, rakastan musiikin kuuntelua, soittamista, maalaamista, piirtämistä ja ruoanlaitossakaan en halua tehdä ikinä mitään reseptien mukaan, koska haluan senkin olevan luovaa puuhaa. Nyt kuitenkin eteeni on tullut ongelma.

Olen ollut kohta puoli vuotta juomatta alkoholia, muutamia viinilasillisia lukuunottamatta. Menen sänkyyn arkisin viimeistään kello kymmenen, syön hyvin ja urheilen. Minä siis voin hyvin. Ehkäpä liian hyvin? Olen huomannut, että todella harvoin alan soittamaan jotain instrumenttia, tai saan inspiraatiota maalaamiseen/piirtämiseen. Opintojeni alussa suunnitelun opettajamme sanoi luovuuden olevan huipussaan krapulassa/nälkäisenä/väsyneenä. Alan pikku hiljaa uskoa tätä.

Olen nyt ollut pari päivää kipeänä, ja tuntuu kuin olisin eri ihminen. Olen soittanut pianoa monta tuntia, laittanut koko sisutuksemme uusiksi, askarrellut uusia tauluja ja alkanut suunnitella maalaustelineen ostoa. Tuntuu siis, kuin luovuuteni olisi taas puhjennut kukkaan, fyysisen oloni ollessa huono. Onko muilla tullut tällaista ongelmaa vastaan??

Mielestäni joskus on tutkittu luovuuden olevan jollain tavalla kytköksissä mielenterveyden häiriöihin. Tarkoittaako tämä myös sitä, että kun elää tasapainoista ja terveellistä elämää, luovuus kuolee?

En missään nimessä halua luopua terveellisistä elämäntavoistani tai hyvästä olostani. En myöskään haluaisi luopua luovuudesta. Mitä avuksi??

Tätä biisiä olen soitellut tänään pianolla

Mielestäni Birdyn versiot ovat usein parempia kuin alkuperäiset
3>

Kommentit (34)
  1. Hei, vau. Mä mietin tänään juuri tätä samaa. Aloitin elämänmuutokseni vuoden ensimmäisenä päivänä ja siiyä asti kehitykseni on ollut uskomatonta. Pari päivää sitten iski joko uupumus tai laiskuus (niiden eroa on joskus vaikea hahmottaa..) jonka vuoksi treenit jäivät useiksi päiviksi, ruokavalio meni aivan pilalle ahmimisen vuoksi ja nytten tänään oloni oli aivan järjettömän huono, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Mutta luovuuteni heräsi yli vuoden tauon jälkeen. Mieleni tekee taas piirtää upeita lyikkäritöitä. Ennen muotokuvien piirto oli elämäni tärkein ja rakkain asia, mutta kuntoilu jätti sen jotenkin varjoonsa. Kiinnostus vain lakkasi! ”Art never comes from happiness”. En muista koska olisin saanut mitään luovaa aikaiseksi kun on henkisesti kaikin puolin hyvä olo. Näinä päivinä kun tuntuu että koko elämä kaatuisisi niskaan, taiteilu sujuu. Kiintoisa juttu! Mutta täytyy pian ryhdistäytyä, ettei tule ihan järjettömän paöjon takapakkia… :/

    1. Toi on kyllä mielenkiintoinen juttu! Pohdin omalla kohdallani myös sitä, kuinka ainakin itse lähden kaikkeen niin täysillä mukaan, että saatan unohtaa kaiken muun. Toisinsanoen urheilusta ja hyvästä ruoasta intoutuessani en enää muista ruokkia luovuuttani samalla tavalla. Sitten kun kipeys/ muu syy pakottaa jäämään kotiin, alkaa ne lyijärit huutamaan sun nimeä 😀 en tiedä, mutta ainakin olen jonkin verran saanut omaa luovuuttani takaisin, kun olen tehnyt sen toteuttamiselle aikaa itselleni! Toivottavasti sinäkin saat!:)

  2. Kirjoitat blogiasi kivasti tunteella :). Sinusta kyllä huomaa, tunteikkuutesi ja hassusti sanottu, mutta blogistasi (mitä nyt olen kerenney lukemaan) saa sinusta kyllä jotenkin luovan kuvan haha vaikea selittää mitä tarkoita. 😀 Mutta Blogisi on ihana :)Ps.Tulee tosta Birdyn biisitä toinen ihana biisi mieleen : Elton John Your Song.Olipas sekava ;D oli vain pakko kommentoida jotain.:)

    1. Voi kiitos, ihanasti sanottu <3 Ja Eltonin biisi on myös hyvä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *