Mä oon paras

Elisa Lepistö -- Patrick Karkkolainen Photography-104.jpg

Olin tänään aamulla Johannes Hattusen aka Hatsolon kirjan Elämää breikkarin silmin pressitilaisuudessa. Johannes on myös yksi TFW:n omistajista ja yksi positiivisimmista ihmisistä keitä tiedän. Suurin syy siihen, miksi olen niin hurahtanut TFW:n treeneihin, onkin juuri se energia ja elämänasenne, joka sieltä tarttuu jokaisissa treeneissä mukaan. 

Johannes kysyi pressitilaisuudessa, kenellä on joskus sellainen olo, ettei itsestä ole mihinkään, ettei kykene joihinkin asioihin, että kaikki muut ovat parempia tai on vaan jollain tavalla huono? Isosta porukasta vain muutamia käsiä nousi ylös ja Johannes totesi iloisena, että yllättävän harvalla on tällaisia tuntemuksia. Joku huusikin siihen, että ”ei meillä muilla oo, kun me käydään täällä!”.

Se tiivistikin loistavasti sen sanoman, mikä salilta on nyt juurtunut omaankin ajatteluun. Välillä valmentaja huutaa: ”kuka on paras?” ja kaikkien tehtävä on huutaa ”minä oon paras!” niin kovaa kuin keuhkoista lähtee. Alkuun tämä saattaa tuntua hölmöltä, mutta sitä ei tajuakaan kuinka suuri merkitys tuollaisella on. 

Jos me kerran olemme sitä, mitä me päivittäin teemme ja ajattelemme, kannattaa alkaa ihan tosissaan pitää itseään parhaana. Ja sillä ei oikeastaan ole edes väliä, oletko oikeasti vielä paras siinä, mitä ikinä teetkään. Sillä on väliä, että annat joka päivä sen oman huippusuorituksen. Sillä, että tiedät tehneesi parhaasi. Sillä, että uskot oikeasti voivasi olla paras. 

Yleensä ainoa mikä seisoo meidän ja huippusuorituksemme välillä, on mielemme. Jos emme osaa edes kuvitella olevamme parhaita, miten ikinä voisimme päästä siihen pisteeseen? Kukaan tuskin lapsena unelmoi olevansa kyllin hyvä tai pärjätäkseen jossain. Me halusimme olla maailman parhaita. Jossain vaiheessa alamme kuitenkin madaltamaan omaa rimaamme ja rationalisoimaan omia unelmia. 

Se nälkä ja tarmo, mikä esimerkiksi Johanneksella on omia tavoitteita kohtaan, on todella tarttuvaa. Kun näkee, mitä positiivisella energialla ja itseensä uskomisella voi saada aikaan, ei halua enää koskaan vähätellä itseään. 

Positiivista energiaa tiistaihin! 

Elisa Lepistö -- Patrick Karkkolainen Photography-90.jpg

Elisa Lepistö -- Patrick Karkkolainen Photography-111.jpg

Elisa Lepistö -- Patrick Karkkolainen Photography-98.jpg

Elisa Lepistö -- Patrick Karkkolainen Photography-100.jpg

Elisa Lepistö -- Patrick Karkkolainen Photography-121.jpg

Pictures: Patrick Karkkolainen

Kommentit (10)
  1. Joo, kolahti minuunkin!

    Huippu-ihania kuvia, ihanan aitoja.<3

    1. Mahtavaa että kolahti! 🙂 Ja mäkin tykkään kuvista, Patrickilla on tosi kiva tyyli kuvata! 

  2. Vau, aihe kyllä kolahti itseeni täysin! Valitettavan usein löytää itsensä epäröimästä ja jossittelevansa tekojen äärellä, kun päässä soi ”en kuitenkaan ole tarpeeksi hyvä”. Pitää ehdottomasti napata tsemppienergia ja vahva usko parhatueensa heikkoja hetkiä varten 🙂

    1. Joo toi ääni kannattaa vaimentaa pään sisältä. Se on sääli jos itse seisoo tavoitteidensa edessä luulemalla ettei pysty johonkin. Aika usein me sitten kuitenkin pystymme 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *