MAALAUSHOMMIA

Kaksi parasta ystävääni ovat juuri muuttaneet uusiiin asuntoihin ja se on herättänyt minussakin pienen remontinkaipuun. Olen vihannut makuu- ja työhuoneessa olevia peilikaappeja siitä asti kun muutimme tähän asuntoon. Niissä oli sellaiset punertavat kirsikkapuuntapaiset listat, jotka eivät sovi parkettiin eikä sen enempää kaappien oviinkaan. Ystäviemme remonttiurakkaa seuratessani vasta tajusin, kuinka helppo listat olisi maalata valkoisiksi. 

Jostain ihmeen syystä kuvittelin että se olisi vaivattominta valkoisella spray-maalilla. Eipä muuten ollut. Jos maalia suihkutti liian läheltä, se alkoi valumaan ja jos kättä siirsi kauemmaksi, oli maalia kaikkialla muualla kuin siellä missä piti. Siinä vaiheessa kun tuntui että olen tuhonnut puolet aivosoluistani hengittämällä maalia, luovutin ja päätin painella seuraavana päivänä ostamaan tavallista maalia. 

Sunnuntaina kuitenkin hengaillessamme ystäväpariskunnan luona, tuli puheeksi että heillä oli ylimääräistä valkoista listamaalia. Maalailin heti seuraavana päivänä kummankin huoneen kaappien ovet kahteen kertaan. 

Se on hassua, miten noin pienellä muutoksella koko huoneen ilme muuttui täysin. Vaihdoimme samalla makuuhuoneen entiseen työhuoneeseen ja vanhasta makkarista tulee iso vaatehuone.

Itselläni kodin kunnostuspuuhat alkaa aina vyörymään lumipallon lailla aina vain isommaksi urakaksi. Niinpä eilen päätin vaihtaa myös olohuoneen huonekalujen järjestystä. Pari tuntia siirsin tavaroita paikasta toiseen, ruuvasin sohvastamme divaaniosan irti, raahasin televisiota ja reititin kaapelipiuhat uudelleen ja uudelleen, kunnes urakan jälkeen totesin, että vanha järjestys oli parempi. 

Niinpä noin kolmen tunnin hikoilun jälkeen olohuone näytti taas ihan samalta kuin aina ennenkin. Seuraavaksi on edessä vaatehuoneen laitto. Kävimme ostamassa vaatetangot ja kettinkiä, joilla tangot saisi roikkumaan katosta. Kirjoittelen siitä sitten erikseen, kun projekti on ohi. Käyn samalla läpi kaikki vaatteeni ja myyn suuren osan ensi viikon sunnuntaina. Siitäkin lisää vielä myöhemmin.

Kommentit (8)
  1. Näytät ylimmässä kuvassa ihan Hayden Panettierelta! 🙂

    http://scotlandstyle.blogspot.fi/

  2. Listojen maalaus tekee suuren muutoksen huoneen ilmeseen! hyvältä näyttää 🙂

    http://vaatevaras.blogspot.fi/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *