Marraskuun lukemisia

Huomasin, etten ole vähään aikaan kirjoittanut mitään kirjapostauksia ja päätin tarttua heti tuumasta toimeen. Olen kirjojen kanssa melko kaikkiruokainen ja luen niitä vähän samalla ajatuksella kuin blogeja. Joku saa minut ajattelemaan, toinen huokailemaan sen kauneudelle, kolmas avaa uusia näkökulmia elämään jonkun muun toimiessa taas vain viihteenä. 

Kirjat, aivan kuten blogitkin menevät minulla kausittain. Joskus tulee pitkä putki kevyttä hömppää, joskus taas itsensäkehittämisbuumi ja toisinaan jumitun yhteen kirjailijaan ja luen vain hänen kirjojaan. Viime viikkoina olen lukenut aika sekalaisesti romaaneja.

Aloitin Joel Haahtelan Tähtikirkas, lumivalkea- teoksella, joka sopi hyvin iltalukemiseksi. Päiväkirjamuotoon kirjoitettu kirja alkaa 1800-luvun lopun Pariisista. Se kertoo taiteilijamiehen tarinaa aikana, jolloin Eiffel-torni oli vasta rakenteilla. Saatoin lukea vain muutaman päivän merkinnät kerrallaan ja vaipua unelmissani Pariisiin Seinen rannalle maalailemaan maisemia. Kirja oli kokonaisuudessaan todella mielenkiintoinen kuvaus yhdestä ihmiskohtalosta.

Tämän jälkeen aloitin toisen uutuuskirjan, Outi Pakkasen Rakastajan. Tämän luinkin parissa päivässä, mikä on jollain tapaa oma mittarini hyvään kirjaan. Mietin, sopiiko dekkari iltalukemiseksi kun olen vähän tällainen säikky tyyppi, mutta tämä ei ollutkaan mikään tavanomainen dekkari. Kerronta on todella mukaansatempaavaa, mutta jännitys syntyy henkilöhahmojen välisistä suhteista. 

Tästä rohkaistuneena aloitin vihdoin Lars Keplerin Hypnotisoijan, joka on ollut minulla lainassa jo kesästä lähtien. Kun pääsin alkuun, en meinannut malttaa lopetaa lukemista ollenkaan. Kirja on edelleen kesken, koska tajusin perjantaina että lukupiirimme tapaa sunnuntaina, enkä ollut aloittanut edes marraskuun kirjaa. Kyseessä oli kirjallisuuden nobelisti William Goldingin Kärpästen herra, jonka kävin lounastauolla juoksemassa kirjastosta. Terkut muuten sinulle, joka tunnustit siellä olevasi blogin lukija! Olen aina yhtä hämmentynyt niissä tilanteissa, mutta se on niin ihana kuulla.

Luin Kärpästen herran hiukan hätäisesti kahdessä päivässä ja täytyy sanoa, että petyin siihen hiukan. Näin käy useasti silloin, kun odotukset ovat liian korkealla. Kirja kertoo koulupojista, jotka päätyvät autiolle saarelle lentoturman takia. En varmaankaan ollut tarpeeksi syvällinen tajuamaan kirjan vertauskuvallisia merkityksiä ja teemoja tai ne jäivät yksinkertaisesti aukeamatta hätäisen lukutahdin takia. Päällimmäisenä jäi mieleen vaan lapsien julmuus ja kykenemättömyys empatiakykyyn. Kyseessä on kuitenkin klassikkoteos, joten minun mielipiteeni takia ei missään nimessä kannata jättää kirjaa lukematta.

Nyt kuitenkin palaan Hypnotisoija pariin, joka on niiiin jännä että sitä ei uskalla oikein lukea iltaisin. 

Kommentit

Katja (Ei varmistettu)

Ihanan tunnelmallinen tuo viimeinen kuva! Tässä vuodenajassa on parasta, kun voi käpertyä viltin alle hyvän kirjan ja teekupin kera. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo Joel Haahtelan romaani, pitääkin pistää nimi ylös. :) Mikäli kirjoitat jatkossa myös kirjapostauksia, olisi kiinnostavaa kuulla miten koet erilaiset "lukuolosuhteet". Luetko esimerkiksi busseissa vai haluatko rauhoittua kotona? Mihin aikaan päivästä tykkäät lukea? Lisäksi olisi kiva kuulla lukupiirinne toiminnasta lisää :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei loistava idea! Joskus kirja on niin jännä että otan sen mukaan ja luen aina kun mahdollista. Silloin esimerkiksi tulee luettua julkisissa kulkuneuvoissakin. Silloin siihen kirjan maailmaan uppoaa niin täysillä ettei ole väliä, missä lukee. Mutta yleensä ihaninta on tietty käpertyä sinne viltin alle! Ja voin ehdottomasti kirjoittaa lukupiiristämme vaikka kokonaisen postauksen :)

A (Ei varmistettu)

Teeppäs postaus sun lempikirjoista ja anna mulle lukuvinkkejä! On tehnyt mieli jo pitkän aikaa lukea kirjoja mutta en vaan löydä luettavaa, mikään kirja ei oikein vaikuta kuvauksen perusteella tarpeeksi mielenkiintoselta että jaksaisin kirjastoon asti vaivautua :( onneksi jouluna on tiedossa kovia paketteja!

Elisa (Ei varmistettu)

Hei! Viimeksi kesällä kun kirjoittelin kirjoista, tuli lukijoilta todella paljon hyviä vinkkejä. Postauksessa on myös omia suosituksiani. Pääset lukemaan sen täältä: http://startlivingyourbestlife.fitfashion.fi/2013/06/07/lukeminen-kannat... Luin melkeinpä heti tuon jälkeen kaksi Khaled Hosseinin kirjaa, koska monet niitä kommenteissa kehuivat ja olivat kyllä ihan huiketa kirjoja kummatkin! Voin suositella lämpimästi :)

Mirkku (Ei varmistettu)

Luin juuri vähän aikaa sitten Lars Keplerin uusimman kirjan, Nukkumatin - aivan törkeän hyvä :D Suosittelen!

Ps. Kiva blogi sulla :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! :) No voi hitsi jäänköhän mä noihin ihan koukkuun ja joudun kohta nukkumaan joku pesismaila kainalossa :D

Sari (Ei varmistettu)

Voi iik, ostin myös kaksi Kepleriä iltalukemiseksi. Uskallankohan edes aloittaa, kun olen niin herkkäuninen mitä kirjoihin tai leffoihin tulee...

Elisa (Ei varmistettu)

Hahah ei kannata illalla lukea! Olin eilen ihan säikkynä ku luin iltalukemiseksi :D

Veera (Ei varmistettu)

Pitää laittaa korvantaakse kaikki kirjavinkit. Talvisin erityisesti tulee luettua paljon, kuumaa kaakaota ja viltin alle sohvan nurkkaan. Suurena hyvät ja huonot uutiset -fanina tutustuin ensimmäistä kertaa Miika Nousiaisen tuotantoon tänä syksynä. Kävin katsomassa Metsäjätin kansallisteatterissa, oli aivan super loistava! Suosittelen ehdottomasti käymään katsomassa ennenkuin poistuu ohjelmistosta. Ja lukemaan kyseisen kirjailijan teoksen vadelmavenepakolainen. Loistolöytöjä tälle vuodelle, lämpimästi suosittelen! Kivaa joulukuun odottelua :)

Mirabelladonna (Ei varmistettu)

Tuo on uskomaton tuo Lars Kepler, joka on itseasiassa pariskunta joka käyttää kyseistä nimimerkkiä! Kun yhden luin, olen jo aivan koukussa! Nyt kalastelemaan muita painoksia ;) !

Herminica (Ei varmistettu)

Apua, kärpästen herra on itselläni ainakin yksi lemppareista! Parhaiten avautui kun piti tehdä siitä psykologian näkökulmasta joskus kirjallisuuskatsaus lukiossa, siinä vasta tajusi että mikä tuo kirja oli laatuaan ja pääsi toden teolla innostumaan siitä! Toinen lukukerta olikin jo heti ihan erilainen! :)

Kommentoi