Meksikolainen kasviskeitto

Kerroinkin jo aiemmin, kuinka olemme ihastuneet Julia Toivolan meksikolaiseen kanakeittoon. Koska pyrimme nykyään kuitenkin syömään vähän vähemmän lihaa ja kanaa, tein tästä nyt oman version. Alkuperäinen resepti siis täällä. En ottanut sen kummemmin omia oikeuksia, paitsi että Chipotlea laitoin vähän hennommalla kädellä sillä opettelen vasta tähän tulisuuteen. Tämä on toisaalta hyvä porttiruoka vähän kovempiin kamoihin, sillä annosta voi nostaa asteittain :D

Kanan korvasin kikherneillä ja maissilla. Kikherneet itsessään on vähän turhan jauhoisia ja mauttomia mielestäni tähän ruokaan, joten maissista saa kivasti vähän mehukkuutta.  Varmasti myös erilaiset pavut olisivat toimineet tässä ihan yhtä hyvin. Ostin valmiiksi keitettyjä kikherneitä ja pyöräytin ne vielä pannulla mausteiden kanssa.

Täytyy myöntää, että ei tämä nyt kuitenkaan yhtä hyvää ollut, kuin se alkuperäinen versio. Kuitenkin ehdottomasti parempaa kuin monet muut kokeilemani kasvisruoat! 

Kommentit

Iidaki (Ei varmistettu)

Quorn voisi toimia hyvin myös kanan korvikkeena keitossa. Fileet paistaa pannulla ja leikkaa paloiksi tai sitten paistaa valmiit kuutiot :)

Elisa Lepistö

Hei tyhmä kysymys, mutta mistä tota quornia saa?! Oon etsinyt kaikki pakastealtaat ja vegehyllyt mutta en ole löytänyt :D 

Iidaki (Ei varmistettu)

Pitäisi löytyä pakastekaapista, usein siellä missä on myös mm. Pakaste falafelit ja kasvispihvit tms. :)

Katje (Ei varmistettu)

Mustapavut voisi toimia kanssa hyvin myos tassa, tai tofu, tai vaikka molemmat :)

Elisa Lepistö

Totta! Pitää kokeilla papuversiota seuraavaksi :)

mmh (Ei varmistettu)

Mä teen saman tyyppistä usein soijapaloista tai -suikaleista. Tulee tosi herkkua, jos vaan keittää palat ensin kasvisliemessä ja sit paistaa pannulla ja maustaa hyvin.

Elisa Lepistö

Uskon! Mulle soija ei vaan sovi hormoniensa takia, joten yritän vältellä sitä. En tiedä onko noissa suikaleissa edes paljon niitä, mutta en halua riskeerata :D

Eltsii (Ei varmistettu)

Mä laitoin tohon quornia, koska musta se muistuttaa sopivasti kanaa rakenteeltaan :) Ainakin postitalon K-superista oon ostanut.

Kommentoi