Meksikolainen kasviskeitto

DSC_0852.jpg

Kerroinkin jo aiemmin, kuinka olemme ihastuneet Julia Toivolan meksikolaiseen kanakeittoon. Koska pyrimme nykyään kuitenkin syömään vähän vähemmän lihaa ja kanaa, tein tästä nyt oman version. Alkuperäinen resepti siis täällä. En ottanut sen kummemmin omia oikeuksia, paitsi että Chipotlea laitoin vähän hennommalla kädellä sillä opettelen vasta tähän tulisuuteen. Tämä on toisaalta hyvä porttiruoka vähän kovempiin kamoihin, sillä annosta voi nostaa asteittain 😀

Kanan korvasin kikherneillä ja maissilla. Kikherneet itsessään on vähän turhan jauhoisia ja mauttomia mielestäni tähän ruokaan, joten maissista saa kivasti vähän mehukkuutta.  Varmasti myös erilaiset pavut olisivat toimineet tässä ihan yhtä hyvin. Ostin valmiiksi keitettyjä kikherneitä ja pyöräytin ne vielä pannulla mausteiden kanssa.

Täytyy myöntää, että ei tämä nyt kuitenkaan yhtä hyvää ollut, kuin se alkuperäinen versio. Kuitenkin ehdottomasti parempaa kuin monet muut kokeilemani kasvisruoat! 

DSC_0858.jpg

Kommentit (8)
  1. Mä laitoin tohon quornia, koska musta se muistuttaa sopivasti kanaa rakenteeltaan 🙂 Ainakin postitalon K-superista oon ostanut.

  2. Mä teen saman tyyppistä usein soijapaloista tai -suikaleista. Tulee tosi herkkua, jos vaan keittää palat ensin kasvisliemessä ja sit paistaa pannulla ja maustaa hyvin.

    1. Uskon! Mulle soija ei vaan sovi hormoniensa takia, joten yritän vältellä sitä. En tiedä onko noissa suikaleissa edes paljon niitä, mutta en halua riskeerata 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *