Mental Health Monday: Aamun ensimmäinen ajatus

DSC_7335-3.jpg

Kuinka moni myöntää aamulla herätessään miettivän ”ei h**vetti, joko se kello taas soi”

Kuuluin itse pitkään tähän ryhmään. Toistin itselleni mantraa ”aamut eivät ole minua varten, olen iltaihminen, herääminen on vaikeaa”.

Ei ehkä ole mikään yllätys, että aamut todella olivat tällöin vaikeita. TFW:llä kuitenkin opin asenteen siitä, kuinka aamun aloituksella on todellista merkitystä siihen, millaisella energialla päivää lähtee kohtaamaan. Jos heti aamusta tekee mieli väistellä vastuuta ja jäädä lojumaan sängyn pohjalle mahdollisimman pitkäksi ajaksi, ei varmasti päivälläkään ole kovin aikaansaava olo. 

Aamun energiataso nimittäin määrittää ainakin itselläni pitkälti sen, miten päivä tulee menemään. Olenkin kokeillut uutta taktiikkaa, jossa nousen ylös heti kellon soidessa ja ajattelen ”tästä tulee tosi hyvä päivä”. Aina se ei onnistu, ja tällaisina aamuina valmentajamme onkin kehoittanut heräämään uudestaan. Olen kerran tehnyt näin ja voin kertoa että toimii. 

Jos tuntuu että tuli noustua väärällä jalalla, ei auta muuta kuin mennä takaisin petiin ja nousta ylös uudelleen, hiukan paremmalla asenteella. 

Kun ensimmäinen ajatus on positiivinen ja kannustava, tulee päivästä yleensä himpun verran parempi. Miksi käyttäisin aamuni ensimmäiset pari tuntia velloessani huonoissa ajatuksissa, kun voin päättää itse laittavani heti hyvän vaihteen silmään. Sellaisina aamuina, kun oikein väsyttää, nostan kädet ylös nyrkkeihin heti noustuani. Saan heti voittajan asenteen, sillä olen väsymyksestä huolimatta taistellut itseni ylös sängystä. 

Sillä asenteella onkin hyvä lähteä kohtaamaan myös päivän muita haasteita. 

Kommentit (6)
 1. Koitan itse tehdä aina maanantaisin tavallista paremman aamiaisen ja nauttia sen ilman kiirettä, niin lähtee viikko kivasti käyntiin 🙂

  1. Joo toi on hyvä kikka 🙂 teen joskus myös aamiaisen valmiiksi jääkaappiin, niin on helppo nousta 😀

 2. Vinkki ”huonoon” aamuun: Menee peilin eteen, tekee maailman leveimmän ja isomman tekohymyn, avaa silmät niin suureksi kun pystyy ja näyttää peilikuvalle peukkua.
  Se millä mielellä lähtee päivään on jokaisen oma päätös/valinta. Joskus meidän aivot (mieli) kaipaa pientä huiputusta ja esimerkisksi väkisin väännetty hymy on siihen oiva väline.
  Ihanaa alkavaa viikkoa Elisa! 🙂

  1. Toi on kyllä ihan totta! 😀 ihanaa viikkoa sullekin!! 🙂

  2. Haha ihan huippuhyvä neuvo Simpura 😀 Tämä ja myös toi suoraan sängystä nouseminen ja toteaminen että on hyvä päivä. Tosi kiva postaus Elisa! ♡

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *