Mental Health Monday: Älä unohda itseäsi

Todella usein käy niin, että sellaiset ihmiset jotka voivat henkisesti tai fyysisesti huonosti, ovat todella avuliaita auttamaan muita, venymään heidän tarpeisiinsa ja osaavat kannustaa, hemmotella ja piristää muiden päivää. Kuitenkin omalla kohdallaan tämä huolenpito unohtuu ja koetaan ettei itse jotenkin ansaitsisi sitä kaikkea hyvää. Laitetaan oma hyvinvointi aina toissijaiseksi tärkeysjärjestyksessä. 

Tuntuu hölmöltä laittaa rahaa kukkapuskaan, jonka ostaisi kotiin, mutta hyvillä mielin tuhlaa saman rahansumman piristäkseen ystävää. Tämä on ihan hullunkurista. Emme aina muista olla itsellemme niitä parhaita ystäviä. Huomaan itse oikaisevani usein silloin, kun pitäisi tehdä ruokaa vain itselleen. Juuri eilen söin pelkkää pastaa, Aura-juustolla ja ketsupilla. En koskaan tekisi näin ravintoköyhää ruokaa muille, mutta jotenkin ajattelin että "en jaksa mitään kummempaa nyt kun syön yksin". 

Jos aina ajattelee näin, alamme uskoa että emme olisi yhtä arvokkaita kuin ne joiden eteen olemme valmiita tekemään vaikka mitä. Itseään saa ja kuuluu hemmotella, ottaa aikaa vain itselleen, huolehtia vartalostaan, tehdä ihanaa ruokaa tai ostaa kukkia kotiin vain omaksi ilokseen. Pitää osata huolehtia itsestään aivan, kuten huolehtisi rakkaistaan. 

Sometimes we focus so much on other peoples happiness and wellbeing, that we forget ourselves. We think that we don't deserve the same amount of attention that we are willing to give others. We should be our own best friend and remember to give time to ourselves. 


Dress - Samsøe Samsøe, Shoes - Flea Market

Pictures: Sara/ Tickle Your Fancy

Kommentit

nakedtruth
naked truth

tosi makeet aurinkolasit, saako kysyä mistä noi on?

Elisa Lepistö

Kiitos! Ne on Mangosta :)

Ssaaraaa (Ei varmistettu)

Tämä postaussarja on varmaan paras mitä olen koskaan lukenut. Tekstisi tosin muutenkin saavat aina ajattelemaan asioita uudella tavalla :) Koska olen tänään pitkästä aikaa henkisesti todella väsynyt ja raskain mielin aloitin viikkoa, niin taidan käydä töiden jälkeen ostamassa kotiin kukkia ihan itseltäni itselleni. Kiitos ja ihanaa viikonalkua!

Elisa Lepistö

Voi ihana kuulla! <3 ja kiitos, sitä samaa myös sulle! Voimia väsyneeseen maanantaihin! Täältä vertaistukea huutelen ihan vässykkänä sohvanpohjalta! 

Sinii (Ei varmistettu)

out of the topic! Onko nycissa minkälainen sää marraskuussa? Tuli varattua matka sinne marraskuun lopulle, koska niin hyvää tarjousta en voinut ohittaa. Ensimmäinen kertani siellä :)

Elisa Lepistö

Riippuu tosi paljon tuurista. Viime lokakuussa oli muutama päivä kun tarvitsi talvitakkia, ja marraskuussa taas pärjäsi välillä t-paidalla. Tosta sivusta voi mennä kattomaan marraskuun postauksia niin sieltä näkyy ehkä että millasissa tamineissa tuli pyörittyä. Mutta syksy on mun lemppariaikaa Nycissä :) tulee varmasti ihana reissu!

sinii (Ei varmistettu)

Onko muuten sulla kokemuksia SASin koneista? Sieltä löytyi edulliset lennot, mutta en ole ennen SASilla lentänyt vaan suosin yleensä Finnairia.. Alkoi vain hieman mietityttämään onko kuinka turvallinen/luotettava tuo SAS...

Kriselda
Kriselda

Ahh, just näin! Joka maanantain piristys on lukea tätä postaussarjaa <3 Oot ihan huippu Elisa.

Elisa Lepistö

Ihana <3 niin säki!

Aivan upee postaus sulta taas! Tulee ihana viikon alotus näistä aina. Eikä muuten yhtään haittaa lukea välillä myös niitä "kevyempiä postauksia", ne tuo myös hyvää mieltä. Ootko muuten lukenu kirjaa Tunne lukkosi, vois sopia myös sun ajatusmaailmaan :-) oikeen ihanaa viikon alkua sinne Suomeen!

Elisa Lepistö

Kiitos! Ja sitä samaa myös sinne :) kuulostaa tosi tutulta ja tuntuu että joku toinenkin on tota joskus suositellut. Pitänee ottaa lukulistalle!

i h a n a postaus taas! <3 toi ruoanlaitto ja kukkien ostaminen on hyvät esimerkit.. Ja kuitenkin jos vaikka niitä kukkia ostaa ihan vaan itselleen niin niistä saa iloa vaikka kuinka paljon! Nää postaukset on ihan paras aloitus maanantaille :)

Kommentoi