Mental Health Monday: liikkumisesta luovuutta

anywheretraining.jpg

Työmatkoilla tulee töitä tehtyä mitä kummallisimmissa paikoissa. Lentokentän portilla, hotellin aulassa, junassa tai jopa festariteltassa. Voisi kuvitella, että tällaiset ympäristöt eivät ole kaikkein parhaita esimerkiksi kirjoitustyöhön. Olen kuitenkin kerta toisensa jälkeen huomannut, kuinka tällaisissa paikoissa tulee hommat paljon helpommin valmiiksi. 

Ennen kuvittelin sen jatkuvan matkustuksesta ja uusien maisemien aiheuttamasta luovuudesta. Samalla tavalla parhaat juttuideat tai yksittäiset ajatukset syntyvät jossain muualla, kuin koneen ääressä istuessa tai kotisohvalla maatessa. Lentokoneessa luin Trendi-lehteä, ja opin, että aivot eivät toimi parhaalla mahdollisella tavalla silloin kun istumme. Istuminen on nimittäin signaali aivoillemme siitä, että olemme lepotilassa. 

Seuraavalla kerralla, kun tuntuu ettei aivot oikein toimi tai uusia ideoita ei meinaa syntyä, en enää aio istua itsepäisesti työpöydän ääressä. Silloin meinaan jättää koneen pöydälle, vetää lenkkivaatteet päälle ja lähteä kävelylenkille. Puhelimen muistiinpanoihin voi sitten raapustella niitä mielettömiä ideoita, mitä luultavasti syntyy kävelyn lomassa. 

On myös paljon tehokkaampaa yhdistää ideoiminen, ulkoilma ja hyötyliikunta kaikki yhteen tilanteeseen. Loppupäivän tekeminen on varmasti mukavampaa ja tehokkaampaa, kun on päässyt vähän ensin hengittelemään raitista ilmaa ja saanut veren kiertämään lihaksissa. Muutenkin tämä sopii filosofiaani ”jos jokin ei toimi, tee se eri tavalla”. On ihan turha hakata päätään seinään koko päivän istumalla samaa seinää tuijotellen.

 

Kommentit (2)
  1. Liikunta todella auttaa ideoimaan. Aamureippailut ovat tähän tarkoitukseen ihan parhaita, ei meinaa tulla opiskelusta eikä mistään mitään jos ei heti aamulla pääse liikkumaan! 🙂

    1. Ajattelin aloittaa nyt myös aamuiset power walkit! Ihan loistava tapa saada aivot liikkeelle 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *