Mental Health Monday: Rehellisyys

elisa2.jpg

Yksi tärkeimmistä asioista oman pääni kasassa pysymisessä on se, että pysyn jokaisessa tilanteessa itselleni rehellisenä. Joskus haluan jäädä yksin kotiin, vaikka kaikki kaverit olisivat viettämässä todella hauskaa iltaa. Ennen oli vaikeampi luottaa siihen omaan intuitioon ja olin helpommin ylipuhuttavissa eri juttuihin, vaikka oma fiilis olisi ollut päinvastainen. 

Sama pätee kaikkeen oikeastaan. Joskus on esimerkiksi ihmisiä, joiden seurasta tulee outo olo, vaikkei sitä osaa mitenkään järjellä selittää. Näitä fiiliksiä kannattaa kuitenkin kuunnella ja tehdä sellaisia asioita, jotka eivät ole ristiriidassa oman arvomaailman kanssa. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä helpompi on luottaa itseensä, eikä niitä omia valintoja tarvitse selitellä muille. 

Jos tulee tehtyä jotain, mikä osoittautuukin huonoksi päätökseksi, on se paljon helpommin sulatettavissa silloin kun se on ollut oma valinta. Ei tarvitse katkeroitua mistään, sillä on jokaisessa hommassa ollut mukana täydellä sydämellä. Ja harvemmin niitäkään asioita katuu, sillä on pysynyt itselleen rehellisenä ja ne ovat tuntuneet oikeilta päätöksiltä silloin. 

Enkä tarkoita tällä sitä, että tulisi olla kovin ehdoton ja kieltäytyä kokeilemasta mitään uutta. Kannattaakin antaa mahdollisuus erilaisille asioille ja pitää mieli avoimena, mutta silti kuunnella itseään tärkeissä paikoissa. Ja muistaa se, ettei jostain poisjättäytyminen tai kieltäytyminen vaadi sen kummempia perusteluja. Joskus jotain ei vain tee mieli, ja se on ihan ok. 

One of the most important things I’ve learned as I’ve grown up, is that you should always stay true to yourself and never sacrifice who you are, for anyone. Otherwise you will suffer from mental hangover and if something goes wrong, you can end up very bitter. But if you have stayed true to your own values, mistakes are also easier to handle. 

DSC_8942.jpg

elisa3.jpg

Shoes & Pants – Puma, Shirt – Weekday (old)

Pictures: Tomi Taskula

 

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Kommentit (10)
  1. Ihan totta, mukava kuulla että en ole ainoa joka on tuota mieltä. Viime aikoina olen tuntenut niin huonoa omaa tuntoa siitä että en jaksaisi lähteä siskojeni kanssa parin viikon reissulle, josta olemme puhuneet jo kauan, vaan että mielummin lähtisin yksin jonnekkin kasaamaan ajatuksia ja rauhoittumaan. Olen paljon miettinyt asiaa ja sitä miksi minusta tuntuu tältä niin vahvasti. Olenko vain itsekäs vai kertooko kehoni vain tällä että nyt tarvitsen sitä omaa aikaa että tuollainen yhteinen reissu olisi nyt liian raskas. Todella raskaan kevään jälkeen haluaisin vain mennä ilman suunnitelmia, yksin. Se tuntuu tällä hetkellä oikealta tieltä ja varmasti siskoni ymmärtävät sen mutta silti koko ajan yritän keksiä syitä ja selitellä miksi nyt tunnen näin. Tunnen huonoa omaa tuntoa ja yritän keksiä perusteluita millä oikeuttaisin sen että lähtisinkin yksin reissuun. Miksi ei voi vaan sanoa että on ihan ok muuttaa suunnitelmaa, on ihan ok jättäytyä pois jostakin mikä ei nyt tunnu oikealta ilman että sille pitäisi keksiä tosi hyvät perustelut, että se oma fiilis ei riittäisi tarpeeksi vahvaksi perusteeksi..

    1. Ymmärrän hyvin ristiriitaisia ajatuksiasi. Ja siitä toden totta tulee huono omatunto, jos joutuu perumaan jotain mihin on jo lupautunut. Ajattelen itse usein niin, että silloin kun on epäsosiaalinen olo ja tarvitsen aikaa itselleni, ei minusta ole oikein iloa muille. Annan itsestäni paljon silloin, kun olen ihmisten seurassa, jonka jälkeen tarvisen aikaa latailla ihan yksikseni. Joskus kun on tultua lähdettyä vasten tahtoa johonkin, tuntuu kuin vetäisi koko porukan energioita alas ihan vain omalla olemuksellaan. Toivottavasti löydät oikean ratkaisun <3

  2. Oon pohtinut tota samaa rehellisyyttä viime aikoina todella paljon. Tuntuu, että moni miettii ovatko rehellisiä itselleen ja ovatko esim. omat unelmat oikeasti niitä omia. Monesti nousee mieleen, onko rohkeutta olla rehellinen. Paljon ajatuksia näiden asioiden ympörillä, ihana lukea sinun ajatuksia samoista asioista. Ainakin blogisi perusteella vaikutat kovin rehelliseltä (ja myös rohkealta). Mukavaa maanantaita!

    1. Kiitos Reetta! Välillä tosiaan vaatii enemmän rohkeutta olla rehellinen. Ja oon huomannut, että mitä rohkeampia ja itselleen rehellisiä ihmisiä ympärillä on, sitä helpompi on olla sellainen myös itse. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *