Mental Health Monday: Ruoho ei ole vihreämpää

Koen olevani melko tyytyväinen elämääni melko usein ja muutenkin pyrin aina nauttimaan kustakin tilanteesta oli se sitten millainen tahansa. Ennen kuitenkin haikailin usein niitä asioita joita minulla ei ollut. Talvisin katselin kavereiden lomakuvia ja mietin, kuinka ihanaa olisi olla lämpimässä. Oma arki tuntui masentavalta ja koko talvi tuntui vähän taistelulta. Mietin aina kuinka onnellinen olisin, jos vain saisin viettää kylmimmät kuukaudet jossain lämpimässä. 

Viime vuonna pääsin vihdoin kokeilemaan tätä ratkaisua. Talvi meni lämpimissä kohteissa ja takaisin tulin vasta toukokuussa D-vitamiinivarastot täynnä. Kuitenkin reissussa ehti oppia sen, että aina löytyy asioita joita kaipaa jostain muualta. Se muutti jotain ajattelutavassani, sillä tänä vuonna tuntuu että olen osannut nauttia kaikesta jollain ihan järkyttävällä kiitollisuudella. 

Kun pieniä arkisia asioita on ehtinyt ikävöidä kuukausikaupalla, tuntuvat ne nyt juhlallisilta. Tänä vuonna muiden lomakuvia katsellessani olen tuntenut itseni onnekkaaksi että olen juuri täällä. Nauttimassa paukkupakkasista, ystävien seurasta, omasta kodista ja tylsästä arjesta. Mitä enemmän on nähnyt ja kokenut, sitä enemmän on alkanut arvostaa myös sitä "tylsää elämää". 

Myös suomalaisia osaa arvostaa ihan eri tavalla, kun on viettänyt aikaa ulkomailla. Lähes kaikki ystäväni jotka asuvat tai ovat asuneet pidemmän ajan muualla, sanovat että eniten on ikävä suomalaista luonnetta. Usein korostetaan meidän negatiivisia puolia verratessa muiden maiden kansalaisiin. Puhutaan juroudesta ja heikoista small talk- taidoista. Mielummin voitaisiin puhua rehellisyydestä, luotettavuudesta ja siitä, kuinka meillä on kyky työskennellä yhdessä jonkun päämäärän eteen. 

Joskus pitää kokeilla jotain muuta, jotta omaa elämää voi katsella taas ruusunpunaisten linssien läpi. Tai ehkäpä kyseessä ei olekaan ruusunpunaiset lasit. Ehkä kaiken näkee kerrankin kirkkaasti. 

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit

Katakkkk (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus ja todellakin täyttä totta! Oma kiitollisuus ja pienistä asioista iloitseminen kun kantaa vaan niin paljon pidemmälle kuin viikon lomareissut :D oli myös mielenkiintoista kuulla ajatuksiasi suomalaisesta luonteesta, siitä kun on käyty keskustelua hesarin mielipidepalstalla jo pidemmän aikaa, yllättäen lähinnä negatiiviseen sävyyn ;D aurinkoista viikkoa sulle! :)

Elisa Lepistö

Joo, se on ihme että aina korostetaan vain heikkouksia. Onneksi ulkomailla suomalaisilla on silti tosi hyvä maine :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Ei hemmetti :D Kirjoitin eilen aamulla IHAN samasta aiheesta ja julkaisin sen äsken :D Mut sä julkaisit tään ennen mua! Mun oli pakko lisätä nyt oman postauksen loppuun maininta tästä sattumasta :D

Elisa Lepistö

Tiedän ton tunteen! Niin usein itselläkin käynyt ihan sama juttu :D

Minnea
Minnean muruja

Hieno kirjoitus! Miten sitä niin helposti lipuukin siihen ajatteluun, että voi kun muilla on paremmin, tai että olisin onnellisempi, jos minäkin voisin elää kuin kaveri! Hyvä muistuttaa itseään välillä oman elämän arvokkuudesta, ja hetkessä elämisestä! 

Elisa Lepistö

Just näin! :) Kaikilla on kuitenkin ne omat jutut mitkä on paremmin kun jollain muulla. 

Julb (Ei varmistettu)

Daamn toi vika kappale oli kauniisti kirjotettu, tuli ihan kylmät väreet:)

Jennnni (Ei varmistettu)

Tämä on niin totta! Itekin oon aina vihannut talvea, mutta nyt kun ei asu enää Suomessa ja tulee käymään niin tätä osaa arvostaa ihan eri tavalla! Ihan huikean kaunista, oon kulkenut kamera kourassa viimeset pari päivää. Tosin ne loka- ja marraskuut skippaan edelleen suosiolla. Mut tää kunnon talvi on kyllä ihana, ainekin hetken aikaa ;) Tottakai on paljon muitakin hyviä asioita mitä ei ole ennen Suomessa tajunnut arvostaa, mutta talvi on yks semmonen mistä en aiemmin pitänyt yhtään!

Elisa Lepistö

Ihan sama homma! :) Mutta ihanaa että säkin oot fiilistellyt talvea tänä vuonna. Ihan parasta!

jennijenni

Puoli vuotta sitten olisin lukiessani tätä ajatellut, että höpöhöpö kyllä siellä muualla on parempaa. Nyt puoli vuotta Tukholmassa asuttua voin kyllä todetta että täysin totta joka sana! Ihan uudella kiitollisuudella ja asenteella on alkanut katsoa varsinkin Suomea ja suomalaisia. :) Ja täytyy yhdistyä aikaisempaan kommentiin, vika kappele oli täyttä kulta ja viisautta!

Vierailija (Ei varmistettu)

en tiedä miksi mutta tuo kuva sinusta kyykyssä tuossa takissa on todella hauska, pieni karvapallo<3 :DD

Kommentoi