Mental Health Monday: Satsaus omaan hyvinvointiin

DSC_0418.jpg

Päätin ensimmäistä kertaa elämässäni palkita itseäni jollain materialla. Olin paiskinut hommia niin, että se vei minut juuri ennen matkaa sydänfilmiin. Viimeinen viikko oli kuitenkin painettava vielä hommia, vaikka oikeasti itketti. Päätin silloin, että annan itselleni luvan ostaa Nycistä jotain ihanaa. Jotain kallista, aikaa kestävää ja sellaista, jonka ajatuksen voimalla jaksan viimeiset päivät. Ja josta muistan tulevaisuudessa aina tämän. 

Otimme kolmantena päivänä bussin Woodbury Common Premium Outletiin, jossa on hiukan kalliimpien merkkien myymälöitä. Tuntui kuin olisin ollut  vanhemmistaan eksynyt lapsi luksusliikkeitä kierrellessä. Kuin kaikki tietäisivät, etten kuulu sinne. Vaatteet olivat niin hienoja, ettei niihin tohtinut melkein koskea. Kiersin Guccin, Saint Laurentin, Celinen, Chloen ja monen muun myymälät, mutta kuten arvaattekin ehkä, ei sieltä tarttunut mitään mukaani. 

Lopulta olin jo hiukan turhautunut, kun en osannutkaan rakastua mihinkään niin palavasti. Päätin, että jotain on kuitenkin saatava, joten marssin Bosen liikkeeseen ja iskin korvilleni heidän uusimman mallin vastamelukuulokkeista. Hetkeäkään epäröimättä totesin, että pannaan pakettiin. Kuulokkeet olivat olleet ostoslistallani jo vaikka kuinka kauan, mutta eivät todellakaan se, mitä olin ajatellut nyt hankkivani. 

DSC_0426.jpg

 

Olin aluksi jopa hiukan pettynyt, kun ainoa ostokseni olikin näin tylsä ja käytännöllinen. Kuitenkin jo muutaman päivän käytön jälkeen voin todeta, että miten ihmeessä en ole ostanut näitä jo vuosia sitten?!! Se on varmasti yksiä parhaita ostoksiani, joita olen eläessäni tehnyt.

En ole edes ymmärtänyt aiemmin, kuinka ympärillä oleva hälinä ja kovat äänet kuluttavat. Olen todella herkkä, useampien testien mukaan jopa erityisherkkä, ja väsyn nopeasti taustamelusta. Vastamelukuulokkeilla saan mentyä täysin omaan maailmaani, vaikka olisin metrossa, kaupungin hälinässä, tai lentokoneessa. 

En pysty koskaan nukkumaan lentokoneessa paria minuuttia kauempaa, ja olen aina kuvitellut sen johtuvan siitä etten vain löydä sopivaa asentoa. Nyt kun iskin kuulokkeet korville JFK:llä, heräsin ensimmäisen kerran tuntia ennen laskeutumista. Otin siinä vaiheessa kuulokkeet pois korvilta, ja herranjestas miten kova meteli siellä onkaan. En olisi malttanut ottaa niitä pois vielä Helsinki-Vantaallakaan, sillä halusin nauttia omasta rauhastani. Kotiinpäästyäni en ollut lainkaan niin poikki kuin yleensä.

Näistä kuulokkeista tulee varmasti lähes jokapäiväinen kumppani. Jopa kotonani työskennellessäni huomaan, kuinka huomioni kiinnittyy välillä ihan turhiin asioihin. Lintu laulaa ulkona, kahvinkeitin porisee taustalla, tippuva ääni kuuluu jostain – onkohan vessan hana jäänyt auki? raitiovaunukiskot kolisevat, rappukäytävästä kuuluu askelia – onkohan se postimies? poikaystävän koneesta kuuluu ärsyttävä naputus, avoimesta ikkunasta kantautuu teinien huutelua, ja listaa voisi jatkaa ikuisuuksiin. 

Kuulokkeiden avulla pääsen sellaiseen omaan kuplaani, jossa on vain minä ja ajatukseni. Vähän samalla tavalla kuin hyvää kirjaa lukemalla saattaa hävitä täysin tästä todellisuudesta ja unohtaa missä on. Ei kuule tai näe mitän, vaan elää sitä kirjan elämää täysillä. Eli ei mikään pöllömpi ostos, vaikkei nyt ollutkaan sen jännittävämpi. 

DSC_0415.jpg

Postauksen kuvat tai henkilöt eivät liity mitenkään asiaan. Ne sattuivat vain olemaan kauniimpia kuin kuulokekuvat. Tyypit sekä maisema. <3

Kommentit (4)
  1. Mulla on kanssa Bosen quiet comfort 35 (ei se II), yksi parhaimpia satsauksia tosiaan! Parasta on johdottomuus, ei koko ajan tarvi säätää enää sen kanssa mistä se kulkee jotta se ei olisi tiellä kun tekee töitä. Tietenkin äkkinäisiä teräviä ääniä se ei vältsii poista täydellisesti. Töissä olen huomannut että se poistaa taustamelun mutta voin silti kuulokkeet korvillani jutella työkaverin kanssa. Tinnitys korvissani on loppunut näiden käytön myötä. Pysyvät myös kivasti päässä treenatessakin, eikä paina silmälaseja tai korvia liikaa. Ainoa miinus on se että on välillä vaikeaa vaihtaa kappaletta kuulokkeista kun se vaan laittaa pauselle sen kappaleen eikä vaihda sitä seuraavaan että välillä täytyy tehdä se manuaalisesti. Iphonen ja kuulokkeiden kanto-etäisyys tuntuu olevan joku 10m.

    1. Joo kokeilin niitäkin kaupassa, eikä näissä tuntunut juuri olevan eroa. Mutta hintaeroakaan ei oikein ollut niin päädyin sitten tähän malliin. Ihan mahtavaa että tinnitus loppunut!!! 🙂 Ja tää johdottomuus on kyllä sellaista luksusta mitä en osannut edes toivoa. Niin paljon helpompi pyöräillä tai imuroida kun ei tarvitse sen johdon kanssa säätää 😀 Tosin ei kyllä uskalla taustamelua pitää pyöräillessä päällä, kun tuntuu että oon ihan kuuro kaikelle ympärillä olevalle sen kanssa.

  2. Kuvia kuulokkeista olis toki ollut kiva nähdä koska ylistys oli sellaista, että nyt alkoi kiinnostamaan millaiset kuulokkeet on kyseessä. 🙂 Kuulosti ihan erinomaiselta jutulta ja alkoi tosissaan kiinnostaa. Googlettelin kyllä vähän, mutta en tiedä oliko kyseessä samat kuulokkeet. Hinta oli kyllä aika kova. En tiedä onkohan noissa minkä verran hintahaitaria merkistä riippuen.

    1. Täällä on kyseiset kuulokkeet. Jenkeissä himpun verran halvemmat (ja dollarin kurssi myös alentaa hintaa hiukan). Mutta onhan ne nyt törkeän hintaiset kuulokkeet, mutta myös niiiiiin hyvät. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *