Mental Health Monday: Taideterapia

DSC_5395.jpg

Olen todella herkkä. En ollut oikeastaan koskaan tajunnut sitä aiemmin, mutta te lukijat aloitte jossain vaiheessa siitä kommentoimaan. Täällä kun tulee avattua omaa mielenmaisemaansa ja siitä saattaa piirtyä hyvinkin tarkka kuva jollekin ihan jo pelkästään juttuja lukemalla. Aloin tutustumaan silloin erityisherkkyyteen ja totesin, että aikalailla kaikki kohdat sopivat minuun. 

Olin ennen ajatellut herkkyyttä jonkinlaisena vahvuuden tai kovuuden vastakohtana. Kuvittelin että herkkä ihminen on sellainen, joka romahtaa heti pienestäkin kritiikistä tai vastoinkäymisestä. No, eihän sillä ole mitään tekemistä herkkyyden kanssa. Herkkyyttä on myös se, että tuntee kaiken voimakkaasti. Nykyään pidän sitä voimavarana. 

Eräs ihminen taannoin kysyi minulta, mihin luovaan toimintaan puran herkkyyttäni? Jouduin miettiä tätä hetken, koska hämmennyin kysymyksestä. Kaipa työni on aika luovaa, mutta sen lisäksi maalaan joskus ja piirrän, vastasin. Hän sanoi että minun pitäisi tehdä sitä useammin. Herkkyys pitää saada paperille, tai jollain muulla tapaa itsestä ulos. Ilman sitä tulen hulluksi.

Tämä jäi pyörimään päähäni moneksi päiväksi, sillä mietin että Nycissä ollessani olin niin kovin onnellinen. Siellä maalasin melkein päivittäin. Voisiko näillä kahdella asialla oikeasti olla jokin yhteys? 

Marssin hämeentien taidetarvikeliikkeeseen ja ostin asioita jotka minua jollain tapaa puhuttelivat. Palasin kotiin muutaman uuden maalipurkin ja pienen canvas-taulun kanssa. Laitoin stereoista ranskalaista pianomusiikkia ja tartuin siveltimeen. Siinä keskittyessäni tuhrimaan kangasta, pääsin niin hyvään flow-tilaan että mielestä katosi kaikki murheet ja stressi. Ainakin hetkeksi. 

Parhaiten pääsen irti kaikesta, kun en yritäkään maalata mitään tiettyä. Seuraan vaan pensseliä ja valitsen värit intuitiolla. Ei rumaa, ei kaunista, ei mitään tarkoituksellista. Ja voin kertoa, että jonkinlainen luova tekeminen tulee ainakin kerran viikossa meikäläisen elämään. Tällaista hengenravintoa on vaikea korvata millään muulla.  

DSC_5394.jpg

DSC_5397.jpg

DSC_5399.jpg

DSC_5386 copy.jpg

DSC_5389.jpg

 

Kommentit (23)
 1. Vau!Olet kyllä taitava! Ihan oikeasti! Aivan upeita teoksia 🙂

  1. Voii kiitos! Ei tää kyllä mitään taitoa ole 😀 sen kun sotken värejä! Suosittelen kokeilemaan <3

   1. Siis on taitoa, menee ihan Pollockista tai muusta ”oikeasta” taiteilijasta. Tosi upeita, sommittelu jne ihan täydellinen, eikun vaan myyntiin!!!

 2. Janni Ehari
  24.4.2018, 05:56

  Siis Elisa wau noi sun maalaamat tauluthan on upeita!!!! <3

  1. Voii ihana Janni! 😀 kiiitos <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *