Mental Health Monday: Tee se NYT

Olen melko nopea yleensä liikkeissäni. Kun saan idean, alan toteuttaa sitä samantien, ellei nyt joku muu projekti satu olemaan päällä samanaikaisesti. Olen nimittäin huomannut, että mikäli asioihin ei tartu silloin kun ne ovat sopivasti tyrkyllä, saattaa mahdollisuus mennä ohi suun. Myös ne epämiellyttävämmät jutut, kuten nyt esimerkiksi laskujen maksaminen, on mielestäni paras tehdä heti. Muuten ne jäävät kummittelemaan sellaisina tekemättömien puuhien listana mieleen ja saattavat varjostaa monena päivänä omia fiiliksiä. 

Poikkeuksiakin kuitenkin löytyy. Ne ovat niitä asioita, joihin helppoa vastausta oikein ole, enkä sitä osaa esimerkiksi nopealla googlettelulla tai parilla puhelinsoitolla selvittää. Silloin ongelma menee johonkin kummalliseen mappiin mielessä, jonka ratkaisemista odotan joltain suuremmilta voimilta. Hyvänä esimerkkinä voin mainita sen, että tiskikoneemme sanoi itsensä irti viime kesän lopussa. Se oli integroitu, ja ajattelin että sen korvaaminen on jotenkin mahdottoman vaikeaa. 

Ajattelin että hoidan ongelman sitten, kun kiireet helpottavat. Sanottakoon vielä sivuhuomautuksena, että vihaan tiskien pesemistä. Kukaan tuskin on puuhan varsinainen fani, mutta itse en voi sietää sitä. Tästäkin huolimatta lykkäsin uuden koneen ostamista. Välillä aina googlettelin "integroitu tiskikone vaihtaminen" ja "BOSCH tiskikone vikakoodi" ja "tiskikoneen korjaus hinta" hakulausekkeilla, eikä hyvää ratkaisua saanut annettuna. 

Viime viikolla sain vihdoin tarpeekseni, kun olin taas pilannut oman iltani tiskaamalla ja painelin verkkokauppa.comiin tilaamaan uutta konetta. Loppujen lopuksi ainoa, mitä piti tehdä oli mitata tiskikoneen leveys. Tilasin kaiken lisäksi asentajan, kotiinkuljetuksen ja vanhan hävityksen, joka maksoi vain 95 euroa. Pari päivää myöhemmin kone toimitettiin, asennettiin ja puoli tuntia myöhemmin keittiössä pauhasi jo upouusi tiskikone.

Mietinpähän vain, kuinka tajuttoman helppo asia tämäkin oli ja kuinka pitkään olin sitä lykännyt. Kuinka monta "työtuntia" olin käyttänyt turhaan tiskaamiseen, ja kuinka edullisesti ongelma oli loppujen lopuksi ratkaistu. No sainpahan ainakin opetuksen, että mitä hankalammalta homma lähtökohtaisesti tuntuu, sitä nopeammin se kannattaa hoitaa. Tästä viisastuneena päätin, että tästä lähtien priorisoin kaikki vaikeimmat asiat tehtävälistan ykkösiksi. 

Osaa muuten taas arvostaa tuota tiskikonetta ihan eri tavalla nyt. Nämä on näitä arjen pieniä timantteja.

Ihanaa viikkoa! Ja jos tunsit piston sydämessä, että jotain asiaa on tullut lykättyä päivästä toiseen, tartu siihen NYT!

 

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit

Essi Helppi

Ihan täysin samaa mieltä! Asiat kantsii tehdä heti pois alta, vaikka ne epämiellyttävätkin! Monesti sitä ajattelee jo että eih, hoidan huomenna. Mut kun huominen tulee, asia siirtyy taas :) Helpompaa olisi vaan tehdä ne asiat pois, niin eivät sitten kummittele enää mielessä loppupäivää tai jopa viikkoa. 

Elisa Lepistö

Tai KUUKAUSIA kuten allekirjoittaneella :D haha! Se on just näin!

Kriselda
Kriselda

Kiitos! Tää postaus tuli tilauksesta :) Oon varsinainen himmailija monien asioiden suhteen ja saamattomuus on kamalinta ikinä! Sitten sitä sortuu syyllistämään itseään, joka tekee asioista tuhat kertaa painavempia. Koska opimme?

P.S. Onnea uudesta tiskikoneesta! <3

Elisa Lepistö

Ah, tiedän tunteen. Ja sepä vasta kamalaa onkin kun on jatkuvasti sellanen luuseri olo itsestään kun ei saa jotain asiaa vain hoidettua. Kiiiitos! :D <3

Taru Mari
Stuff About

Oon samaa mieltä, mutta tällä on myös kääntöpuoli: silloin kun ne hommat ei tekemällä lopu, niin joskus pitää oppia siirtämään hommia huomiselle, muuten ei saisi koskaan levättyä. ;)

Elisa Lepistö

Toikin on totta :)

Micaela (Ei varmistettu)

Oon monesti aikonut antaa palautetta aivan mielettömän ihanasta blogistasi, siispä teen sen nyt. :D
Oot ehkä maailman inspiroivin ihminen ja mun esikuva monessakin asiassa. Uskon, ettet itse tiedä ainakaan täysin, kuinka paljon energiaa, hyvää mieltä, iloa ja kaikkea ihanaa annat meille lukijoille tällä blogilla! Kiitos siis siitä! &lt;3 &lt;3

Elisa Lepistö

Voi ääääääk miten ihana kommentti!! Et tiedäkään millaisen fiiliksen sait <3 kiiiiiiiiitos! Ja ihanaa kun luet!

Kommentoi