Mental Health Monday: Tee se NYT

DSC_8968 copy.jpg

Olen melko nopea yleensä liikkeissäni. Kun saan idean, alan toteuttaa sitä samantien, ellei nyt joku muu projekti satu olemaan päällä samanaikaisesti. Olen nimittäin huomannut, että mikäli asioihin ei tartu silloin kun ne ovat sopivasti tyrkyllä, saattaa mahdollisuus mennä ohi suun. Myös ne epämiellyttävämmät jutut, kuten nyt esimerkiksi laskujen maksaminen, on mielestäni paras tehdä heti. Muuten ne jäävät kummittelemaan sellaisina tekemättömien puuhien listana mieleen ja saattavat varjostaa monena päivänä omia fiiliksiä. 

Poikkeuksiakin kuitenkin löytyy. Ne ovat niitä asioita, joihin helppoa vastausta oikein ole, enkä sitä osaa esimerkiksi nopealla googlettelulla tai parilla puhelinsoitolla selvittää. Silloin ongelma menee johonkin kummalliseen mappiin mielessä, jonka ratkaisemista odotan joltain suuremmilta voimilta. Hyvänä esimerkkinä voin mainita sen, että tiskikoneemme sanoi itsensä irti viime kesän lopussa. Se oli integroitu, ja ajattelin että sen korvaaminen on jotenkin mahdottoman vaikeaa. 

Ajattelin että hoidan ongelman sitten, kun kiireet helpottavat. Sanottakoon vielä sivuhuomautuksena, että vihaan tiskien pesemistä. Kukaan tuskin on puuhan varsinainen fani, mutta itse en voi sietää sitä. Tästäkin huolimatta lykkäsin uuden koneen ostamista. Välillä aina googlettelin ”integroitu tiskikone vaihtaminen” ja ”BOSCH tiskikone vikakoodi” ja ”tiskikoneen korjaus hinta” hakulausekkeilla, eikä hyvää ratkaisua saanut annettuna. 

Viime viikolla sain vihdoin tarpeekseni, kun olin taas pilannut oman iltani tiskaamalla ja painelin verkkokauppa.comiin tilaamaan uutta konetta. Loppujen lopuksi ainoa, mitä piti tehdä oli mitata tiskikoneen leveys. Tilasin kaiken lisäksi asentajan, kotiinkuljetuksen ja vanhan hävityksen, joka maksoi vain 95 euroa. Pari päivää myöhemmin kone toimitettiin, asennettiin ja puoli tuntia myöhemmin keittiössä pauhasi jo upouusi tiskikone.

Mietinpähän vain, kuinka tajuttoman helppo asia tämäkin oli ja kuinka pitkään olin sitä lykännyt. Kuinka monta ”työtuntia” olin käyttänyt turhaan tiskaamiseen, ja kuinka edullisesti ongelma oli loppujen lopuksi ratkaistu. No sainpahan ainakin opetuksen, että mitä hankalammalta homma lähtökohtaisesti tuntuu, sitä nopeammin se kannattaa hoitaa. Tästä viisastuneena päätin, että tästä lähtien priorisoin kaikki vaikeimmat asiat tehtävälistan ykkösiksi. 

Osaa muuten taas arvostaa tuota tiskikonetta ihan eri tavalla nyt. Nämä on näitä arjen pieniä timantteja.

Ihanaa viikkoa! Ja jos tunsit piston sydämessä, että jotain asiaa on tullut lykättyä päivästä toiseen, tartu siihen NYT!

 

DSC_8897.jpg

DSC_8974 copy.jpg

Pictures: Sara Vanninen

Kommentit (8)
  1. Oon monesti aikonut antaa palautetta aivan mielettömän ihanasta blogistasi, siispä teen sen nyt. 😀
    Oot ehkä maailman inspiroivin ihminen ja mun esikuva monessakin asiassa. Uskon, ettet itse tiedä ainakaan täysin, kuinka paljon energiaa, hyvää mieltä, iloa ja kaikkea ihanaa annat meille lukijoille tällä blogilla! Kiitos siis siitä! <3 <3

    1. Voi ääääääk miten ihana kommentti!! Et tiedäkään millaisen fiiliksen sait <3 kiiiiiiiiitos! Ja ihanaa kun luet!

  2. Oon samaa mieltä, mutta tällä on myös kääntöpuoli: silloin kun ne hommat ei tekemällä lopu, niin joskus pitää oppia siirtämään hommia huomiselle, muuten ei saisi koskaan levättyä. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *