Mental Health Monday: Vääränlainen

 

Olen elämäni aikana ehtinyt kuulla olevani liian laiha, liian lihava, ja usein minulla on ollut liian pienet tissit ja pylly. Pukeutumiseni on ollut liian outoa tai meikkiä on ollut liikaa tai liian vähän. Olen käyttänyt vääriä värejä ja vääränmallisia vaatteita vartalolleni. Toisinaan taas en ole tuntenut itseäni lainkaan mukavaksi, esimerkiksi klassisessa kampauksessa, mekossa ja huulipunassa. Tällöin olen saanut kuulla, että minun pitäisi useammin pukeutua juurikin niin. 

Vaikka olisit minkä kokoinen tai näköinen, jonkun mielestä tulet aina olemaan vääränlainen.  Makuja on monenlaisia, mikä on mahtavaa. Olisi mielestäni todella tylsää, jos kaikkien pitäisi näyttää aivan samalta. Koska joku tulee jokatapauksessa ajattelemaan sinun olevan riittämätön jossain suhteessa, miksi edes yrittäisit miellyttää ketään muuta kuin itseäsi? Ei ole olemassa sellaista ihmistä, joka olisi kaikkien mielestä kaunis.  

Aivan samalla tavalla joku tulee aivan varmasti pitämään sinusta juuri sellaisena kuin olet, jos vain annat siihen mahdollisuuden. Minua on aina kiehtonut vähän persoonallisemman näköiset ihmiset, enkä ole ikinä hullaantunut niinkään klassisesta kauneudesta. Mielestäni on ihanaa, että ihmiset pitävät erilaisia ihmisiä kauniina.

Muistan, kun joskus edellisessä työpaikassani tuli vastaan todella laitettu nainen, hiustenpidennyksineen ja tekoripsineen, korkeissa koroissa ja trikoomekossa, joka ei jättänyt paljoa arvailun varaan. Työpaikan miehet menivät hänestä aivan sekaisin, eivätkä voineet uskoa, ettei nainen ollut mielestäni yhtä upea kuin heidän mielestään. Ainoa vaihtoehto oli, että koin hänet uhkaksi ja olin kateellinen, sillä hän oli niin mielettömän näköinen. Samaa kuulen, jos sanon että pidän vartalostani tällaisena, ja että en haluaisikaan olla esimerkiksi muodokkaampi. 

Kerroin miehille, että minuun iskee erilainen kauneus, sellainen jota he eivät välttämättä näe kauniina. En ole koskaan ymmärtänyt sitä, minkä takia mielipideasioista kiistellään? Se on myös jokseenkin lohdullista. Jos tämän naisen ulkonäkö, joka sai kaikki miehet aivan tolaltaan, ei uponnut minuun, minkä ihmeen takia oman ulkonäköni pitäisi upota muihin?

Se että on armollinen itselleen ja arvostaa omaa vartaloaan ei suinkaan tarkoita sitä, että ulkonäköään ei saisi kehittää. Itse ainakin urheilen ja pidän vartalostani huolta juuri siksi, että arvostan sitä. Rakastan omaa kroppaani tarpeeksi syödäkseni ruokia, jotka hellivät sitä ja urheillakseni niin, että se vahvistuu. Jos et ole tyytyväinen vartaloosi tällä hetkellä, muista ettei esimerkiksi painosi suinkaan määrittele sinua. Itsevarmuus ei ole kiinni vaatteidesi koosta. Ainoa millä on väliä on se, mitä itsestäsi ajattelet. 

Joku rakastaa kurvikkaita naisia, toinen hoikkaa lihaksetonta mallivartaloa ja kolmas androgyyniä lihaskimppua. Naiset ovat usein paljon ilkeämpiä toisilleen kuin miehet. Voisimme tässä asiassa ottaa heistä mallia. Me itse luomme jatkuvasti lisää ulkonäköpaineita arvostelemalla muita ihmisiä ja heidän kauneuskäsityksiään. Lopulta ne saavat niin suuret mittasuhteet, ettei kukaan pysty niitä täyttämään. 

Arvostakaa omaa kroppaanne, älkääkä yrittäkö taipua mihinkään yhteiskunnan sanelemaan muottiin. Olkaa juuri sellaisia, kuin haluatte! Ainoa ihminen, kenen mielipiteellä on väliä, olet sinä itse. Mukavaa viikon alkua upeat naiset ja miehet! Loppuun vielä yksi lempi lainauksistani:

tumblr_n2yvik1V321t6si2vo1_500.jpg

TallennaTallenna

Kommentit (4)
  1. Hyvä teksti. Tuli tästä mieleen, kun pari miestä sanoi minua ja kaveriani kateelliseksi kun emme tajunneet miksi kaikki on hulluna Jennifer Anistoniin. On se vaikea tajuta että makuja on monenlaisia. 😀 Kirjoitinkin tänään tästä: http://www.lily.fi/blogit/stuff-about/kritiikki-ei-ole-kateutta

    Kivaa viikkoa:)

  2. Nappiin.
    <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *