Mental Health Monday: viitsimisestä

DSC_5000.jpg

Jos jotain on tältä matkalta jäänyt käten, on se ehdottomasti viitsimisen konsepti. Ystäväni on puhunut paljon siitä, kuinka ei koskaan saisi jättää mitään viitsimisestä kiinni. Aivan liian usein jätämme asioita nimittäin sen takia tekemättä. Ei siksi, ettei meillä olisi varaa tai mahdollisuutta tehdä jotain, vaan koska emme vain ”viitsi”. 

Tähän sisältyy aika monenlaiset eri asiat. Pääajatuksena on kuitenkin se, että jos voit tehdä jotain itsesi tai jonkun muun puolesta, joka vaatii vain hiukan vaivaa, kannattaa se tehdä. Otetaan pari konkreettista esimerkkiä. Tulet töistä kotiin väsyneenä ja päätät syödä hiukan iltapalaa. Nappaat jogurttipurkin, lusikan ja painelet väsyneenä sohvalle ja syöt jogurtin suoraan purkista samalla kun katsot televisiota. Tai vaihtoehtoisesti näät hiukan vaivaa, kumoat jogurtin kauniiseen astiaan, ehkä kaadat viinilasiin tuoremehua ja nappaat pakastimesta vielä muutaman marjan jogurtin päälle. Sytytät pari kynttilää ja nautit saman aterian paljon nautinnollisemmin.

Toisena esimerkkinä on tietynlainen ”hyvän kiertäminen”. Jos on mahdollista tehdä jokin asia, josta on sinulle pieni vaiva, ja toiselle suuri hyöty, miksi jättäisi sen tekemättä? Menet pariksi tunniksi auttamaan ystävän muuttourakkaa viinipullon, pakkausteipin ja parin pahvilaatikon kanssa. Kirjoitat mailin tai kirjeen jollekin, joka on vaikuttanut suuresti elämääsi ja kiität häntä. Näet kirjastossa tenttikirjojen kanssa selkeästi tuskailevan tyypin, ja ostat hänelle kahvin ja suklaapatukan päivän piristykseksi. Kirjoitat pätevän kollegan LinkedIn-sivulle ajatuksella suosituksen. 

Tekojen ei tarvitse olla siis suuria, tai varsinkaan vaatia rahaa. Kyse on nimenomaan siitä, mitä voit tarjota pienellä vaivalla ja viitsimisellä, mistä kuitenkin toiselle tulee hyvä mieli. Ja ihan samalla tavalla myös itsensä eteen täytyy osata tehdä tällaisia asioita. Olen itse juuri sellainen, että en viitsi nähdä vaivaa itseni eteen. Jos tiedän että syön yksin, teen jotain todella helppoa ruokaa, sillä en jaksa nähdä vaivaa vain itseni takia. Tästä yritän nyt kuitenkin päästä eroon. Aina kannattaa viitsiä!

DSC_5024.jpgDSC_5008.jpg

Shirt – Gina Tricot, Pants – Tommmy x gigi, Boots – &Other Stories

Pictures: Oona Amanda

Kommentit (6)
  1. Ihana teksti, joka pisti ajattelemaan asiaa. Kiitos siita, lisaa viitseliaisyytta kehiin! 🙂

  2. Niiiiiiin totta joka sana!! Siis musta tää on niin itsestäänselvyys, että auttaa muita. Ehkä Mä nyt takerruin just tohon auttamisaspektiin. Siis suomalaisethan aina sanoo että on kateellista kansaa… Mä en oikeestaan monessa maassa asuessani ollut koskaan sitä mieltä. Aina palattuani Suomeen, tuntui että suomalaiset on reilumpia, ja tytöt vähemmän ”bitchejä” kun esim. Ranskassa, mistä miehenikin on kotoisin 😀 MUTTA surullinen mielipiteeni on se, että suomalaiset eivät auta! Sekä Ranskassa asuessani, sekä nyt 5 vuoden jälkeen Australiassa, huomaan aina uudelleen sen, että suomalaiset eivät mielestäni ole avuliaita. Se on surullista. Uskon että siihen on joku hyvä syy, enkä halua osoittaa sormella, että paskoja ihmisiä kaikki, mutta tämä arjen viitsiminen juuri auttamisessa ja muiden huomioonottamisessa on mielestäni niin ihanaa, ja toivoisin että joskus saisin suomalaisilta samanlaista apua. Välillä tuntuu jopa siltä, että en enää halua auttaa suomalaistuttujani, kun tiedän että en itse esim saa koskaan kyytiä tai muuta perusjuttua. Pyyteetön auttamisenhalu on tietysti se kaikkein paras. Mutta tuntuu, että jos jatkuvasti tekee toisten puolesta työhakemuksia, cv:itä, kyyditsee, vinkkailre töistä yms, ja itse ei koskaan saa apua (esim kerran random pieni kapsenvahtikeikka korvausta vastaan), niin sitä alkaa mennä maku koko touhusta. Anteeksi kun tästä nyt tuli tämmöinen vuodatus, mutta siis tekstisi pisti ajattelemaan menneitä tilanteita.

    Onneksi niitä avuliaitakin tyyppejä on (ystävät esim. <3) Ihanaa päivää sulle!! Xxx

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *