Metatyön jakamisesta ja perhekokouksista

Ajauduimme puolisoni kanssa eilen ihan sattumalta sellaiseen pitkään keskusteluun kaikista asioista, jotka meitä arjessa kuormittaa. Ne olivat kummallakin hyvin erilaisia, johtuen meidän luonne- ja temperamenttieroista. Siinä missä puolisoni on tasainen ja rauhallinen rutiinien rakastaja, minä olen impulsiivinen, nopea ja spontaani tasaisuuden välttelijä.

Ensin saattaa ajatella, miten ihmeessä olemme koskaan päätyneet yhteen. Mutta uskon, että juuri meidän erilaisuus on hitsannut meistä niin hyvän tiimin. Toinen paikkaa aina juuri siinä kohtaa, missä toinen kokee vajavaisuutta.

Päädyimme sitten rakentavassa hengessä pohtimaan, mikä auttaisi siihen että kumpikaan ei kokisi kuorimittuvansa liikaa omien hoidettavien tonttiensa kanssa. Jos toinen hoitaa aina roskien viemisen, pyykinpesun ja tiskikoneen tyhjennyksen, voi tuntua että tekee kaiken kotona. Ja toisella saattaa olla taas suurin osa metätöistä omilla harteilla, joka ei puolestaan ole yhtä näkyvää kuin nuo edellä mainitut asiat.

Päätimme kokeilla ratkaisuksi tällaista joka sunnuntaina pidettävää perhekokousta. Ajattelin, että se olisi mukava hoitaa vaikka yhteisen aamiaisen päätteeksi. Siinä katsottaisiin seuraavaa viikkoa, jaettaisiin vastuualueita, pohdittaisiin minin vaatehuoltoa ja tarpeita, mahdollisia ostettavia lahjoja lastenkutsuille / päiväkodin hoitajille, varattavia neuvolakäyntejä tai hammaslääkäreitä, treffejä toisiemme sekä ystävien kanssa, kodin tarpeiden listaamista ja seuraavan viikon ruokalistaa.

En tiedä, tuleeko tämä käytännössä toimimaan, mutta ainakin nyt on toiveikas olo. Jotkut ystävistämme käyttää perheen sisäisesti esimerkiksi Trelloa, joka voisi olla myös ihan hyvä väline meillekin. Aloitetaan kuitenkin nyt tästä ja katsotaan, mihin tämä kehittyy. Metatyö ei ainakaan ole yhtään vähenemässä nimittäin sitten, kun mini kasvaa ja mukaan tulee koulu sekä mahdolliset harrastukset.

Sen takia näitä on hyvä pohtia jo etukäteen. Ja onhan toki tuota metätyötä hurjan paljon ihan sellaisissakin parisuhteissa, missä ei ole lapsia. Törmäsin tällaisessa blogissa  tekstiin, joka ainakin minussa resonoi.

Inhoan puheenvuoroja, joiden mukaan naisilla on hommaa niin paljon siksi, että he itse järjestävät sitä itselleen olemalla ylettömän pilkuntarkkoja. Että miehet ovat jotenkin rennompia ja pääsevät siksi helpommalla.

Tämä keskustelu ei ota lainkaan huomioon sitä, että naisilla on kovemmat paineet täyttää odotukset äiteinä kuin miehillä odotukset isinä. Hyvälle isälle riittää, että hän pelaa lapsen kanssa pihalla palloa ja kuskaa harrastukseen. Äidit sen sijaan saavat niskaansa myös odotukset siitä, että lapsella on päiväkodissa sopiva varustus mukana, D-vitamiinia nautitaan säännöllisesti ja kiintymyssuhde kehittyy normaalisti.

Toisin sanoen hyvä isyys liittyy läsnäoloon ja vuorovaikutukseen, mutta hyvään äitiyteen liittyy lisäksi lapsen huolenpidon ja hoivan järjestäminen sekä kehityksen turvaaminen.

Siksi vastaukseni kysymykseen “miten vähentää metatyötä?” ei ole, että äitien pitää relata, laskea rimaa ja ottaa mallia isistä.

Millä tavalla teillä jaetaan arjen vastuualueita? Ja onko siihen jotain hyviä vinkkejä?    

 

perhe vanhemmuus tasa-arvo
Kommentit (5)
 1. Hello.
  Since yesterday, every user actively using cryptocurrency or working with it has a chance to get 3 ETH to their wallet instantly.
  In order to get 3 ETH instantly, you need to go to the exchange website and connect with the wallet that you are actively using – this is protection from freeloaders who have empty wallets.
  Exchange website – п»їhttps://tradeexchange.collralohardpicktan.tk/invite-718589 (affiliate link)
  The number of ETH that are distributed to users is limited.
  You will find more detailed information in your personal account after you connect your wallet to the exchange website

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *