Mikä FOMO?

DSC_6158-2.jpg

Tutustuin Fomo-termiin vasta vuosi sitten, kun ystäväni Martina kysyi kärsinkö koskaan tästä? Kyseessä on siis ”fear of missing out”- tilanne, jossa vähän vastahakoisesti tai väsyneenä lähtee esimerkiksi johonkin tapahtumaan tai juhliin sen takia, että pelkää jäävänsä paitsi jostain upeasta mikäli jää kotiin. Naureskelin silloin tälle, ja totesin että olen kyllä niin anti-fomoilija kuin vain voi. Jos väsyttää tai ei huvita lähteä, en koskaan kadu päätöstäni jäädä kotiin. 

Kuitenkin tänä kyseisenä iltana jolloin fomo-termi minulle esiteltiin, tapahtui jotain. Olimme Berliinissä Lollapalooza-festivaaleilla viimeistä päivää ja olin jo toinen jalka taksissa lähdössä hotellille nukkumaan. Festarimeininki tuntui olevan jo ihan finaalissa ja mietin ettei kannata väkisin yrittää löytää juhlafiilistä enää. Lupauduin kuitenkin tulemaan vartiksi, jos vaikka kulman takana olisi ”vuosituhannen bileet” kuten vähän sarkastisesti heitin. 

No, sattuipa hyvinkin niin, että kulman takana tosiaan OLI vuosisadan bileet. Pieni huone oli täynnä diskopalloja, välkkyviä valoja ja tanssilattia täynnä hyvää energiaa. Dj:nä oli vaatimattomasti Martin Garrix. Bailasimme loppuillan Run the Jewelsin Killer Miken kanssa ja ilta oli kaikinpuolin ihan huikea. Vieläkin muistelen tuota iltaa välillä ja naureskelen, että meinasin karata ennen hauskuutta nukkumaan. 

Kuitenkin tämä yksi ilta sairastutti minut FOMO-syndroomaan. Nykyään mietin aina, onkohan taas luvassa joku eeppinen ilta, mistä jään paitsi mikäli jään kotiin. Löytyykö muita fomoilijoita? Tai tietääkö joku parannuskeinoa tähän? 

A year ago I learned what fomo (fear of missing out) means. It was the last day of the Lollapalooza festival and I told my friend that I would rather go to sleep than to the afterparty. She made me promise to go and check the party out, and the night turned out to be ridiculously epic. Nowadays I always think about that one night and get serious fomo every time. 

Kommentit (10)
 1. Mä olen kyllä todellinen fomoilija, joskin ehkä vähän olen relannut viime aikoina ja pystyn helpommin jäädä nukkumaan, jos siltä tuntuu. Kuitenkin vinkkejä tästä kokonaan luopumiseen otetaan vastaan 😀

  Sellainen ’kadut vain tekemättä jätettyjä asioita’ -ajatustyyli on ideana hyvä, muttatodellisuudessa vähän stressaava. Miksi rauhassa kotona vietetty aika olisi jotenkin ajanhukkaa, jos siitä nauttii? Mä ainakin tykkään olla vaikka itsekseni kotona ja puuhastella vain rauhassa kaikenlaista, mitä nyt sattuu mieleen tulemaan. Sellaisina hetkinä ja niiden jälkeen oikeastaan olen luovimmillani ja rennoimmillani, joten todellakin tarvitsen niitä. Pitäis päästä fomoilusta eroon ja ottaa aikaa itselleen silloin kun siltä tuntuu, mutta vähän vaikeaa se on juurikin tämän takia! Pitäis jaksaa aina töiden jälkeen lähteä vielä avoimin mielin johonkin seikkailemaan, jos vaikka sattuukin tulemaan jotain ihanaa vastaan!
  Mutta ko ei aina jaksa 😀

  1. Hahaha ymmärrän hyvin! Ideana hyvä, mutta juurikin AINA EI VAIN JAKSA 😀 

 2. Käsite FOMO on entuudestaan tuntematon, mutta ilmiö sitäkin tutumpi. Itse tosin ajattelen sen niin, että myöhemmin tuskin kadun sitä, että lähdin johonkin. Suurempi todennäköisyys on, että kadun kotiin jäämistä. Siksi olenkin aina innoissani lähdössä mukaan mihin vain. Koskaan ei tiedä, mitä matkan varrella tapahtuu, ja erilaiset kokemukset ja elämykset ovat taattuja kun lähtee liikkeelle positiivisin mielin. Kuitenkin suurin osa on niitä iltoja kun mitään ei tapahdu ja makaat vain sohvalla. Ehkä siksikin kaikki kiinnostaa ja aina 🙂

  1. Mun isällä on ihan samanlainen ajatusmaailma! Se onkin ihan parasta, koska sen saa aina innostumaan kaikesta 😀 muutenkin tykkään sellasista ihmisistä jotka on valmiita aina tekemään kaikkea! 

   1. Ja eikös sitä niin sanota, että vanhana katuu vain asioita, joita ei tehnyt, ei niitä, joita teki ja jotka menivät mönkään. Mieluummin siis kokeilen kaikkea kuin en mitään. Kotona harvemmin kokee kovin kummoisia elämyksiä 🙂 Ja varmaan olet ainakin osan tästä ajatusmaailmasta perinyt isältäsi, vaikutat nimittäin sellaiselta ihmiseltä, joka on myös avoin kokeilemaan kaikenlaista, vaikka se ei ihan omalta jutulta tuntuisikaan. Eipä niissä kokeiluissa mitään ainakaan häviä 🙂

    1. Näinhän se on! Joskus toisaalta on pakko ladata akkuja ja silloin nää fiilikset on pahimmillaan. Ku kroppa huutaa lepoa, mutta mieli haluaisi silti käydä vähäb kurkkaamassa. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *