Mitä syödä kun ei tunnu olevan aikaa tehdä terveellistä ruokaa?

Minulla olisi paljon ihan järkeviäkin postauksia mielessä, mutta konetta ei ole vieläkään. Joten tällainen pikainen ruokapostaus taas tällä kertaa.

Muuton keskellä on vaikea syödä terveellisesti. Tai oikeastaan aina, kun se arki poikkeaa jotenkin omista rutiineista. Onko muilla sama ongelma?

Olen tosiaan touhunnut päivät pitkät melkein taukoamatta, ja yhtäkkiä nälkä yllättää ja ruokaa pitää saada nopeasti. Kauppa ei ole edes kovin lähellä, joten jouduin yksi päivä turvautumaan huoltoaseman antimiin. Onnekseni kotonani oli mozzarellapaketti, ja miniluumutomaatteja. Löysin parmankinkkupaketin ja kurkun huoltoasemalta, ja väsäsin nopean salaatin.

Tämä on mielestäni hyvä ruoka, kun ei ole aikaa kypsentää mitään.

 Ei tarvitse kuin leikata kurkku ja tomaatti ja asetella kaikki lautaselle. Kastikkeeksi laitoin tummaa balsamicoa, johon olen muuten jäänyt riippuvaiseksi :D Mielestäni melkoisen paljon parempi vaihtoehto, kuin huoltoaseman hodari. Ja yhtä pienellä vaivalla!  Olen myös kirjaillut ylös syömisiäni, kun joku oli kysellyt päivittäistä kalorimäärää. Suoraan sanottuna minulla ei ole aavistustakaan paljon syön keskimäärin kaloreita päivässä. Onkin mielenkiintoista nähdä, mikä tulokseksi tulee. Teen siitä postauksen tässä lähipäivinä. Jos jollain ei ole mitään hajua, kuinka paljon tulisi syödä, täältä löytyy hyvin tietoa kalorimääristä, ja ravintoarvoista. Voit syöttää kaikki syömäsi tuonne, ja kone kertoo oletko syönyt oikeassa suhteessa esimerkiksi hiilihydraatteja sekä rasvaa. Voit myöskin katsoa päivittäisen kalorintarpeesi. Minun ikäinen ja kokoinen nainen tarvitsee sivuston mukaan 1713 kaloria päivässä, jos ei harrasta päivän aikana liikuntaa.  

Monet kun on toivonut lisää kuvia, niin minut löytää myös instagramista nimellä elmerii. Seurailen myös lukijoitani mielelläni :) näkee kivasti millaista porukkaa siellä ruudun toisella puolella on!

Mutta nyt ihanaa perjantaita kaikille! Enää muutama tunti pitää jaksaa, kunnes pääsee viikonlopun viettoon!

Kommentit

Elisa (Ei varmistettu)

En ota tavaksi! Mielenkiintoista silti tietää että paljon sitä tulee syöneeksi. Mulla on vähän sama ongelma, että liikaa syö harvoin, mutta joskus saattaa syödä liian vähän ! Se taitaakin olla laihduttajien yleisin ongelma: syödään aivan liian vähän. Tuota saa vähän osviittaa siihen, paljon kroppa tarvisee niitä kaloreita, vaikka makoilisi sohvalla koko päivän :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voipi olla! Mulla se ihan lepokulutus oli kyllä tosi alhanen tuon mukaan. Olisikohan ollut jotain 1300kaloria. Mutta en kyllä tiedä kuinka paljon tulee syötyä :D Itsehän sen tosiaan parhaiten tietää, paljon syömällä pysyy paino samanlaisena.

Tahra (Ei varmistettu)

Lepokulutus on eri asia kuin se mitä päivän aikana kuluttaa ilman varsinaista treenaamista, kun huomioon otetaan aktiivisuustaso. Siis heittikö sulla tosiaan Bobby toi usealla satasella tossa ihan lepokulutuksessa mistä elisa puhuu? Siitä että maataan sängyssä ja hengitetään? Jos haluaisi ihan tosi tosi tarkkaan tietää mitä kuluttaa tavallisen päivän aikana, pitäisi kulkea kupukalorimetri päässä koko ajan ja sehän nyt taas ei ole mahdollista, kun ne mittaukset tehdään laboratoriossa. Minä olen vähän luovuttanut. Todennut että koska en voi ikinä saada selville mitä minäkin päivänä kulutan, uskottavaa lukemaa siis, niin keskityn sitten oleelliseen. Siihen mihin voin vaikuttaa ja asioihin jotka melko luotettavasti ovat laskettavissa. Syödyt kalorit.P.S: sori mun jatkuvat liian pitkät kommentit :D

Elisa (Ei varmistettu)

Minkäköhän takia se pyysi vaihtamaan? :)Tuolta löytyy kyllä tosiaan helposti kaikki ruoat.

Elisa (Ei varmistettu)

Kai noikin voi heitellä vähän ihmisen mukaan? Meinaan joku voi olla samanpainoisena tosi eri kunnossa kuin joku toinen. En kyllä tiedä asiasta yhtään, tää oli vaan mutua. Ps. Ei mitään ;) aina saa kommentoida!

Bobby Jean (Ei varmistettu)

Palasinpas vilkaisemaan tännekin :D Juu siis ihan tää kulutus, että makaat sohvalla ja hengität. Se on noiden kaikenmoisten laskurien mukaan monta sataa ylempänä mitä se on oikeasti. Mittaamalla sykemittarilla on kulutus huomattavasti pienempi. Eipä sekään oikeasti luotettavaa tulosta anna. Siitähän sen tietää kuinka paljon syö lihomatta ja kuinka paljon syö niin, että lihoaa. Siitä on helppo (jos vaan jaksaa nähdä vaivan) saada tietää optimikalorit ihan itselle. Jos paino nousee, on plussilla. Jos paino laskee, on miinuksilla. Jos se pysyy samassa, syö optimimäärän.

Anonymous (Ei varmistettu)

Mozzarellan maku on parempi kun sen repii, eikä leikkaa. Mahtava blogi, hyvä hyvä :)-netta

Elisa (Ei varmistettu)

Oonkin tainnut kuulla tuosta kiloklubista. :) Noita on varmaan monia erilaisia nykyään!

Elisa (Ei varmistettu)

Aijaa! Kiitos vinkistä:) olen niin laiska ruoanlaittaja että ostan yleensä sitä mikä on valmiiksi viipaleina! Kiitos Netta !

Jupa (Ei varmistettu)

Tuon kalorilaskurin sijaan mä käytän kiloklubia. Se on ilmanen ja musta ihan yhtä hyvä kuin tuo kalorilaskuri mutta tykkään enemmän kiloklubista koska se on jotenkin vaan pirteämmän näköinen :D

Elisa (Ei varmistettu)

Niinpä! Se on hankalaa välillä, varsinkin kun on jotain mukavaa puuhaa eikä millään malttaisi mennä laittamaan ruokaa :D

Senja (Ei varmistettu)

näyttää hyvältä toi salaatti! oon niin samaa mieltä tossa, että kun arki ja rutiinit jotenkin muuttuu niin siihen syömiseen pitää kiinnittää enemmän huomiota, myös kiireen keskellä pitää muistaa syödÄ!=)

Tahra (Ei varmistettu)

Onhan nuo laskurit ehkä helpompia... Kerran kokeilin keventäjiä, ja vaikka sen väsääjät ovatkin ihan ammattilaisporukkaa, niin jotkut lukemat poikkesivat liikaa finelin merkinnöistä, ja keventäjien mukaan makaroni olikin varsinainen kevyttuote. Sitä olisi saanut hyvällä omallatunnolla syödä kattilallisen :D Olen vanhanaikainen ja pärjään taskulaskimella ja pakkausselosteilla, toisinaan vilkaisen finelistä jos syön jotain mitä en ole ennen tullut kauheasti syöneeksi. Enimmäkseen muistan kaiken ulkoa.Jos nyt ylipäätään niistä kaloreista tarvitsee olla tietoinen. Hiilari-rasva-proteiini -tasolle en koskaan ole laskelmissani mennyt enkä koe sitä tarpeelliseksi itselleni. Proteiinin riittävyyden voi päätellä ihan käyttämistään raaka-aineistakin, ja pakkausmerkinnöistä saa osviittaa rasvan laadusta.Kaikkeen riittää kyllä tuo ruoka-ainetaso yleensä, mutta tykkään viilailla pilkkua omalla kohdallani, ja siksi lasken.Olin muuten minä joka tulin kysyneeksi noista kaloreista, millä tuollainen kiva timmi masu mahdollistuu :) Odotan innolla. Mutta juuri tämä postauksesi todisti, että ihanan kropan voi saada miettimättä varsinaisesti kaloreita ollenkaan, joten älä ota tavaksi alkaa laskea joka päivä, se ei aina tee hyvää. Toki joidenkin on hyvä laskea kaloreita ihan siksikin että syökö riittävästi, jos on vaikka tämmönen lahopää kun minä ja unohtaa toisinaan syödä :D

Bobby Jean (Ei varmistettu)

Mulla taas heittää tuommoisten laskurien mukaan lepokulutus useamman satasen liikaa ylöspäin. :) Siksipä olenkin sen itse mitannut ja todennut ja löytänyt! ;) Moni muukin on todennut samaa sen jälkeen, kun on käynyt esimerkiksi InBody -tai vastaavassa mittauksessa, että se lepokulutus onkin monia satoja pienempi kuin ovat laskureista saaneet.

ProjectMe2013 (Ei varmistettu)

Mä olen ennen käyttänyt kalorilaskuria ja nyt PT pyysi käyttämään Kiloklubia. Ulkoasu on kyllä pirteämpi, mutta muuten mun mielestä huonompi kuin Kalorilaskuri. Esim. eilen olin koko päivän liikenteessä ja söin ravintolaruokaa tunnetussa ketjussa, eikä Kiloklubista löytynyt kuin pari niiden annosta, eikä tietenkään sitä, minkä valitsin. Tuli Kalorilaskuria ikävä, siellä kun on lähes satavarmasti kaikki tunnettujen ketjujen ruuat.

Kommentoi