Mitä te olette minulle opettaneet?

Eilen oli melko rankka päivä ja illalla kotiin päästyäni teki mieli saada ajatukset johonkin muualle. Avasin blogin ja luin teidän kommentteja eiliseen Netflix-postaukseen. Moni oli suositellut How to get away with murder -sarjaa, joten laitoin sen heti pyörimään televisiosta. Mieli parani huomattavasti ja koukutuinkin heti ensimmäisen jakson aikana kyseiseen sarjaan.

Aloinkin sen jälkeen miettimään, kuinka paljon olenkaan teiltä vinkkejä, oppinut tai tutustunut uusiin asioihin teidän takianne. 

Opin olevani erityisherkkä. Moni lukija on kirjoittanut havaitsevansa minussa erityisherkän piirteitä, ja sitä ennen en ollut kuullut koko termistä. Lopulta tutustuin aiheeseen hiukan enemmän ja totesin minun tosiaan olevan erityisherkkä. Moni asia on loksahtanut sen jälkeen paikalleen, kun tietyille ominaisuuksille on saanut "selityksen". 

Opin myös olevani introvertti. Sana ymmärretään usein väärin ja niin olin minäkin ymmärtänyt, ennen kuin joku kirjoitti teksteistäni huokuvan introverttiys. Kuvittelin jonkinlaisen ujouden ja hiljaisuuden liittyvän introverttiyteen, vaikka oikeastaan näillä asioilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Nykyään osaan paremmin varata itselleni aikaa ihan yksinään.

Tutustuin Ayurvedaan. Olette usein kiinnostuneita samanlaisista asioista, ja rakastankin sitä kun joku vinkkaa jostain asiasta josta en ole vielä kuullut. Ensimmäistä kertaa kuulin Ayurvedasta lukijalta, jonka jälkeen googlailin heti tekemään testiä omasta kehotyypistä. 

Opin, että pinaatti pitää ryöpätä. Ennen olin tyytyväisesti syönyt sen aina raakana salaatissa. Olette myös kertoneet monia huippureseptejä, joita edelleen käytän arjessani.

Olen katsonut tuntikaupalla hyviä TED-talkeja, joita aina välillä linkkailette. 

Olen lukenut huippukirjoja teidän suositusten perusteella, kuten esimerkiksi Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa ja Saku Tuomisen Hyvän elämän anatomian. 

Matkoilla olen löytänyt ihania kahviloita, ravintoloita, drinkkipaikkoja ja shoppailuapajia teidän vinkkaamina. Olen matkustanut pienille saarille, joissa olette joskus käyneet ja yöpöynyt teidän suosittelemissa majataloissa. 

Olen kokeillut meikkejä, ravintolisiä, treeniohjelmia ja uusia ruokia, joista olette olleet innoissanne ja suositellut niitä puolestani eteenpäin.

Olen päivittänyt Spotify-listaani teidän suosittelemilla kappaleilla ja luukuttanut niitä repeatilla. 

Oma maailmankatsomukseni on muutenkin laajentunut huimasti kommenttiboksissa käydyn asiallisen keskustelun tiimoilta. Olette haastaneeet, laittaneet ajattelemaan asioita uudelleen, ja puhkoneet kuplaani jossa elän. Olette myös antaneet vertaistukea ja kertoneet vaikeilla hetkillä, että kaikki kääntyy vielä hyväksi. Olette jakaneet koskettavia tarinoitanne ja antaneet minulle niin hurjan paljon enemmän kuin olisin koskaan osannut kuvitellakaan. 

Kiitos siis, että luette ja olette <3

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm pitikö kaikki pinaatti tosiaan ryöpätä vai tarkoitatko vaan sitä isoa kunnon pinaattia? Miten muistelisin lukeneeni, että babypinaatille (eli sille mitä kauppojen heviosastolla pääosin on ne pikkulehtiset?) ei tarvitse tehdä mitään? Mielenkiintoista ois kyllä kuulla mikä on oikea tapa, koska mä kans ihan huoletta vetelen salaatin yms joukossa :D

Elisa Lepistö

Mä en oikeastaan tiedä :D Ne on ainoita pinaatteja mitä ikinä ostan tuoreena, joten kyllä mä ryöppään ne! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Babypinaattia ei tarvitse ryöpätä mutta ns normaali pinaatti pitäisi :D (Tuosta erityisherkkyydestä sellainen pointti, että sehän ei ole mikään varsinainen virallisesti tutkittu asia, ja sen keksineen psykologin määritelmän mukaan kattaa 2/3 kaikista ihmisistä)

Elisa Lepistö

Mitä meinaat virallisesti tutkitulla? 15-20 % väestöstä on erityisherkkiä, eli ei ihan noin paljon. Itse ainakin sain aika paljon tosta määritelmäsgä, kun useasti on ajatellut olevan ihan hullu kun muut ei vaikka huomaa lainkaan jotain asioita :D

sofiatttt (Ei varmistettu)

Erityisherkkyys ei ole kenenkään itsensä keksimä, vaan ihan tutkittu juttu. Areenassa ainakin on ollut dokumentti jossa avattiin sen tutkimuspuolta/diagnosointia ja ihmisten kokemuksia. Että ihan oikeasta asiasta on kyse :) Jos löydän dokumentin jostain, kerron kyllä.

VV (Ei varmistettu)

Tuohon viimeiseen kohtaan, eli maailmankatsomuksen avartumiseen ja näkökulmien muokkaamiseen liittyen, toivoisin että kirjoittaisit joskus omasta suhtautumisestasi mm. ylikulutukseen ja vaateteollisuuden vaillinaiseen etiikkaan (ja miten kaupallinen työsi sitä jollakin tapaa edistää), ja menestys- ja individiualismikeskeiseen ajatteluun (jokainen on oman onnensa seppä vs. yhteiskunnan rakenteet luovat tuloeroja ja mahdollisuuksien epätasa-arvon, sillä koen tämän olevan blogeissa tällä hetkellä melko pinnalla). Tiedän että nämä ovat vaikeita aiheita eikä kukaan meistä ole täydellinen, mutta harmikseni koen tällaisen kriittisen keskustelun uupuvan vielä monista valtavirtablogeista, vaikka mm. maapallomme kantokyvyn ymmärtäminen, kulutuksen vähentäminen, ja hyvinvoinnin lisääminen tulotasosta riippumatta pitäisi olla yhteiskuntamme keskeisimpiä tavoitteita. Miten itse suhtaudut tällaisiin polttaviin kysymyksiin?

Kiitos miellyttävästä blogista, tykkään paljon uudesta tavastasi muokata kuvia! :)

Emmms (Ei varmistettu)

Tosi kiva postaus! Itse koen saavani paljon inspiraatiota blogeista niin kiva kuulla että homma toimii joskus myös toiseen suuntaan :)

jennajohannasi
Pirtti

Hei ois tosi kivaa kuulla sun ajatuksia ayurvedasta! :) Ite hurahdin siihen kunnolla noin vuosi sitten ja tuntuu, että sen viisaudesta on saanut omaan elämään tosi paljon. Tällä hetkellä menossa loman jälkeinen puhdistuskuuri eli ayurvedinen kitcharipaasto, tekee hyvää :D

Kommentoi