Miten elämäntapamuutos etenee?

Kirjoitin ennen matkaa, että nyt muuten alkaa elämäntapamuutos. Treenaaminen ei kiinnostanut, mihinkään ei ollut energiaa ja vaatteetkin tuntuivat vähän puristavilta. Aloitin Kayla Itsinesin bikini body guiden treenit, sillä niitä voi tehdä myös reissun päällä, eikä tarvitse raahautua kuntosalille. 

Olisi ihana kirjoittaa nyt, kuinka parin viikon jälkeen olo on ihan erilainen, energiat katossa ja treeni maistuu hyvältä. Näin ei kuitenkaan ole, ja treenien aloitus on ollut vaikeampaa kuin kuvittelin. 

Vieläkään ei kiinnosta yhtään lähteä urheilemaan, ja kiskon treenivaatteita vastantahtoisesti ylleni. Vaikka suunnitellut treenit kestävät vain 4 x 7 minuuttia, joudun usein jättämään toisen kierroksen tekemättä, sillä kroppa on yksinkertaisesti niin rikki. Urheilun jälkeinen euforia on kaukana, ja sen tilalla on vain rinnasta lähes ulos jyskyttävä sydän, kuumat posket ja orastava päänsärky. 

Seuraavana päivänä lihakset ovat niin kipeät, että normaalien asioiden kuten tuolista nouseminen tai paidan päällepukeminen tuottaa tuskaa. 

Tämä ei nyt ole varmaan mikään kannustavin ja tsemppaavin teksti elämäntapamuutosta suunnitteleville, mutta tämä on totuus. Uskon kuitenkin edelleen vakaasti siihen, että tämä helpottaa vielä. Hoen päässäni, että se 14 minuuttiakin on parempi kuin ei mitään. 14 minuttia on myös niin järkyttävän pieni hetki 24 tunnista, että siihen on nyt vain kyettävä. 

Mitä aikaisemmin päivästä hoidan treenin, sitä parempi fiilis loppupäivänä on. Ei välttämättä sen takia, että urheilusta jäisi erityisen hyvä olo, vaan sen takia että tietää ettei loppupäivänä tarvitse sitä enää tehdä. 

Toivon, että seuraavan kerran kun kirjoittelen fiiliksiä tästä elämäntapamuutoksen etenemisestä, on jo ihan eri ääni kellossa. Sitä odotellessa!

Onko muilla ollut yhtä tahmeaa treenirintamalla?

Before this trip I wrote that I'm going to start working out again, since I felt exhausted every day. I didn't work out because I was so tired, and then I got tired because I didn't work out.

Shoes - New Balance, Top - Puma, Shorts - Zalando (Ivy Park)

Pictures: Tomi Taskula

Kommentit

Siljaa (Ei varmistettu)

Uskon todella siihen, että kroppa kertoo mitä se kaipaa ja tarvitsee ja tällä hetkellä omaan korvaani kuullostaa siltä, että kroppasi tarvitsee todella vain lepoa ja kevyttä urheilua. Tee jotakin hyvänmielen urheilua, kuten rentoja kävelylenkkejä, joogaa tai pilatesta, käy uimassa tai jotaki muuta! Ei kannata pakottaa kroppaa tekemään lihaskuntoa tai muuta rankempaa, jos lopputuloksena on vain huono olla. Kyllä se kroppa taas sanoo ja ilmottaa kun se haluaa raskaampaa treeniä :) nythän sulla on juuri oiva aika tehdä kaikkea hyötyliikuntaa/hyvää mieltä tuottavaa urheilua. Kevyemmän aloituksen jälkeen raskaampaakin treeniä alkaa tekemään mieli!

Aliisanen (Ei varmistettu)

Samaa mieltä! Urheilumuotoja on monenlaisia kuten tiedämme ja vaikka tällaiset HIIT-treenit ovatkin tunnetusti tehokkaita, ei niitä kannata tehdä jatkuvasti jos liikunta alkaa aiheuttamaan suurta stressiä. Mitä jos tekisit vaikka yhden HIIT-treenin viikossa ja muut treenikerrat ihan mitä haluat? :) Uiminen ja lenkkeily on ainakin itselle sellaista omaa mukavaa aikaa jolloin myös mieli virkistyy samalla kun kroppa saa liikuntaa.

Elisa Lepistö

Niinhän se on. Tällä hetkellä ei tosin kiinnosta mikään urheilu, paitsi ehkä juurikin nuo kävelyt. Ne ei taas nosta kuntotasoa :/ sitä treenifiilistä odotellessa!

Tasaraita

Kyllä ne kävelytkin nostaa sitä kuntotasoa. Kävely on itseasiassa erittäin hyvä tapa nostaa peruskestävyyttyä. Peruskunnon parantuessa myös hapenottokyky ja aineenvaihdunta paranevat. Eli suosittelem lämpimästi kävelylenkkejä. Jos tuntuu siltä niin mukaan voi ottaa vaikka juoksuakin. Esim. 10 min kävelyä, 5 min juoksua ja toistaa sama setti vaikka neljä kertaa. Siitä saa jo oikein hyvän tunnin peruskestävyystreenin. Matalilla sykkeillä tehtävä pitkäkestoinen treeni on tehokas tapa nostaa kuntoa, aina ei tarvitse paahtaa täysillä.

Liikunnanmaikkani mukaan moni meistä tekee niitä Hiittejä ja pumppaa rautaa ja painaa siellä jumpissa menemään, mutta se peruskestävyys eli talon pohja jää silloin rakentamatta. Treenaamalla kovaa rakennat vaan sitä talon kattoa, mutta ei siitä ole hyötyä ja kehitys tulee jossain vaiheessa tiensä päähän jos pohja ei ole kunnossa.

S.H. (Ei varmistettu)

Täällä yksi joka epätoivoisesti etsii treenimotivaatiota! Mä TIEDÄN että treenin jälkeen on parempi olo, mä TIEDÄN että mun väsymys johtuu suurimmaksi osaksi treenamattomuudesta ja mä TIEDÄN että olisin paremmalla päällä jos saisin jumppailtua säännöllisesti. Valitettavasti näiden asioiden tiedostaminen ei kuitenkaan riitä vaan pitäisi oikeasti vaan piiskata itseään liikkeelle. Mulla on tosin ollut jotain ihan ihmeellisiä terveysongelmia jotka ovat ajoittain pakottaneet sängyn pohjalle ja sitten kun ongelmista on selvitty, en oo (muka) osannut erottaa sitä terveysongelmista johtuvaa väsymystä ihan vaan laiskotteluväsymyksestä :D Ja oon laiminlyönyt treenejä koska oon kuvitellut ehkä olevani vielä puolikuntoinen...

Oon ollut tän asian takia kiukkuinen varmaan koko syksyn. Charming. Mut hei, sä oot päässyt jo tosi pitkälle kun kuitenkin oot saanut ittes liikkumaan taas säännöllisesti vaikka se olisikin pitkin hampain! Ja ihan oikeasti se 14 minuuttia on toki lyhyt aika vuorokausimittarilla mutta silti superhyödyllinen.

No, jos nyt jotain positiivista tähän mun kommenttiin niin oon nyt aloittanut kuitenkin rauhalliset kävelylenkit. "Jee". Kai nekin on parempi kuin ei mitään. Jospa se tästä taas..

Elisa Lepistö

Kuulostaa niiiin tutulta! :D mutta niinkuin sanoit, kyllä se treeni yleensä auttaa, ja motivaatio tulee sitten jos on tullakseen. Kävelylenkitkin on jo hyvä <3

Lähiöunelmien Ronja (Ei varmistettu) http://lahiounelmia.blogspot.fi/

Kyllä se vielä helpottaa!! Aikaa siinä voi mennä, mutta jossain vaiheessa motivaatio taas palaa. Itse olen monesti paininut saman ongelman kanssa, tiedostan kyllä kaikki hyvät puolet, mutta kun ei vain kiinnosta tai jaksa. Hiljalleen olen alkanut ymmärtämään, että kroppa kyllä kertoo mitä se tarvii. Niinä hetkinä on mielestäni parempi tehdä edes jotain, mistä nauttii kuin väkisin hikoilla jotain.
Nyt olen itse siinä tilanteessa, että olisi taas enemmän intoa ihan salitreenillekin. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna :D Omat salit saavat tosin vielä raskauden vuoksi odottaa. Eli usko pois, kyllä se into taas palaa jossain vaiheessa, jopa yllättävässä tilanteessa.

Elisa Lepistö

Toivon kovasti niin<3 se on vaan ikävä kierre, kun on huono kunto ja haluaisi treenata ja kaikki tuntuu ikävältä. Eikä se kunto tunnu oikein kohenevan millään kovin rauhallisella "treenillä". Kiitos tsempeistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

suosittelen miettimään myös treeniohjelman sopivuutta, ja tarvittaessa vaihtamaan. Itselleni bbg ei sopinut. Jos kuitenkin jatkat itsinesin treeneillä niin voisitko keventää niitä alkuun? tehdä vähemmän toistoja esimerkiksi sen lisäksi että tekee vain yhden kierroksen kahden sijaan.

Elisa Lepistö

Joo oon miettinyt tota :D vaikka tulee ihan luuseri olo! Mutta pakko kuunnella omaa kroppaa ja tehdä sen mukaan mihin se pystyy. 

Minnapa (Ei varmistettu)

Siis sama homma, itsellä tuli kans ihan syyllinen olo jos ei vetänyt edes kokonaista 28 minuutin BBGtä :D mutta onhan se nyt oikeasti aika rankka treeni varsinkin jos on ollut vähän taukoa muutenkin treenaamisesta. Mä jouduin lopulta toteamaan että vaikka kunto kohosi ja jaksoi tehdä niin tuollainen HIIT treeni aiheuttaa mulle migreenin lähes joka kerta, joten parempi tehdä muuta. Tällä hetkellä on kyllä täälläkin treeni-into hukassa. Päätinkin antaa itselleni luvan hyggeillä marraskuun ja tehdä lähinnä jotain joogaa tms Yogaiasta, Vilman blogissa oli kuukauden ilmaiskoodi :)

Suvi K.
Sisunainen

Mä sanoisin samaa kun edellinen kommentoija; kannattaa ihan oikeesti miettiä ton kyseisen treenin järkevyyttä. Lihasten lievä kipeytyminen varsinkin alkuun treenin jälkeen on normaalia, mutta ei se, että ei pysty tekemään normaaleja arkiasioita (vaikka bodarit tästä aina vitsaileekin).

Mun korvaan kyseistä treenimetodia tarkemmin tuntematta tossa saattais olla kaks mahdollista vikaa: joko treeni on yksinkertaisesti liian rankka tai sulta jää alkulämpät väliin/vajaaksi. On mullakin monesti treneissä alkulämmittelyn aikana sellanen olo, että en jaksa tehdä edes kyykkyjä ilman painoja saati mitään vähänkään hengästyttävää. Sitten kun oon saanut kropan "käyntiin" raudat nousee ja hiitit sujuu ihan ongelmitta. Huonon lämmittelyn huomaa aina sekä heikompina suorituksina että kipeämpinä lihaksina jälkikäteen.

Elisa Lepistö

Tunsin kieltämättä piston sydämessäni! Oon nimittäin maailman laiskin alkulämmittelijä. Pitää kokeilla vetää ihan kunnon kävelyt ja hölkät alkuun, jos auttaisi! :) 

Suvi K.
Sisunainen

Alkulämppä ei tarvii (eikä oikeestaan kannatakaan) olla pelkkää hölkkäilyä, varsinkin jos se tuntuu tylsältä, vaan samojen tai samankaltaisten liikkeiden toistamista pienemmillä tehoilla. Eli käytännössä kehonpainotreeneissä voi tehdä alkuun kierroksen tai pari esim. rauhallisia kyykkyjä, punnerruksia polvet maassa, vatsarutistuksia, selän ojennuksia jne., ehkä joku kymmenisen toistoa kutakin, ja sen verran iisisti, ettei ala hapottaa. :)

Elisa Lepistö

Joo no ne tulee tossa jo automaattisestikin, kun toistomäärät on yleensä 10-15 ja teen aika rauhalliseen tahtiin. Ja mulla se tuppaa olemaan toisinpäin, ne kyykyt on just niitä kaikkein puuduttavimpia. Jos voisin, skippaisin alakroppatreenin aina :D mikä ehkä kertoo myös siitä, minkä takia nää tuntuukin niin raskailta. 

toinen_bbg (Ei varmistettu)

Hö, harmi kuulla että treenit ovat lähteneet nihkeästi käyntiin... :( Tosiaan itsellenikin tulee mieleen, että oletko saanut lämmiteltyä tarpeeksi ennen treeniä? Tai jos oikeasti tuntuu noin pahalta, niin onko mahdollista että kärsisit esimerkiksi raudan puutteesta? Vähän hakuammuntaa nämä arvelut, koska voihan se olla, että keho vain yksinkertaisesti kaipaa lepoa tai muunlaista liikuntaa! Mutta etköhän osaa kuunnella omaa kehoasi ja tehdä päätökset sen mukaan :)

Euforiat on itsellänikin vielä saavuttamatta, mutta kyllä sitä on tyytyväinen kun saa yhden treenin purkkiin. Treenin aloittaminen on hankalaa, mutta kun alkuun pääsee niin muistaa, että se kestää vaan sen puolituntia.

Elisa Lepistö

Tosiaan lämmittelyt on ehkä jääneet vähän huonoiksi. Olen hölkännyt sellaisen 5 minuuttia tuohon treenipaikalle, missä ei lihakset kyllä ole ehtineet lämmetä tarpeeksi :D jatkossa pitää vähän skarpata sen suhteen!

Annisuzana (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihan liian tutulta... Aloin kanssa tekemään noita Kaylan treenejä (koska muiden tulokset..!!) ja niitä teinkin jonkin aikaa... Ne on vaan niin rankkoja, et mä en ainakaan saanu niistä mitään onnistumisen tunteita, päin vastoin - joka kerran jälkeen vaan vatutti miten sitä taas jätti jonkin liikkeen tai kierroksen tekemättä. Ja silti ihan oksennus kurkussa. Jossain vaiheessa älysin että on löydettävä urheilumuoto joka on oikeesti kivaa eikä vaan pakkopullaa. Ja näin loppui Kaylan treenit ja alkoi ryhmäliikuntatunneilla ravaaminen. Onhan nekin rankkoja mut jotenkin se ohjaajan ja muun ryhmän läsnäolo tsemppaa. Suosittelen siis kans harkitsemaan josko sullekin löytyis joku parempi treenimuoto. :)

Anyways, toivottavasti pääset yli nihkeestä alusta!!

Elisa Lepistö

En usko sinänsä, että treenimuoto olisi huono, koska olen aina aiemminkin tehnyt tämän tyylisiä kotitreenejä. Salikorttia mulla ei edes ole, enkä usko että saisin itseäni motivoitua sinne lähtemään. Pitää toivoa että alku helpottaa :) ihanaa että löysit itsellesi sopivamman lajin! 

ElinaO
Elina O.

Moikka,

Raudanpuute tuli minullekkin mieleen, niin samat oireet tuntuu sinulla olevan. Käyppä testauttamassa hemoglobiini, rauta tekee ihmeitä!

Elisa Lepistö

En kyllö usko raudanpuutteeseen, sillä syön niin hirvittävän määrän lehtikaalia joka päivä :D mutta voisihan sen käydä tsekkaamassa kun kotiudun täältä!

vendy (Ei varmistettu)

Minustakin tuo kuulostaa siltä, että kroppasi ei jostain syystä ole nyt valmis kovempaan treeniin.. Joko jonkun ravintoaineen puutos (rauta tms) tai sitten muu stressi/väsymys joka vie voimat kehosta. Tai joku muu syy, joka ei ole vain omasta motivoitumisesta kiinni. Itse olen harrastanut yli vuoden crossfitiä. Siitä muutaman kuukauden ajan minulla oli juuri tuo tunne mitä kuvailit joka treenin jälkeen.. Olin aina ihan poikki, lihakset eivät palautuneet, kaikki oli aina tahmeaa ja jäykkää. Jälkikäteen luulen sen johtuneen elämässäni sillä hetkellä olevasta kovasta stressistä, johon keho alkoi laittaa vastaan. Psyyke ja keho toimii niin paljon yhdessä.. Voi toki aina olla muitakin yksilöllisiä syitä, enkä nyt tietenkään voi väittää että sinulla olisi mitään samanlaista taustalla :) Mutta nykyään kun elämä on stressittömämpää, minulla on kovien treenien jälkeen on oikeanlainen olo. Olen alkanut myös syödä tarpeeksi ja huolehtia heti treenin jälkeen palautusjuoman nauttimisesta, jotta lihakset saavat polttoainetta. Vaikka treeni on rankkaa ja treenin tekohetkellä tuntuu raskaalta, sen jälkeen on oikeasti hyvä olo ja pystyn ns. ylittämään itseni joka kerta. Ero on ihan huomattava, ja uskon todella että kroppa kyllä kertoo mitä se tarvitsee. Vaikka kovien treenien aloitusvaiheessa voi olla kyse myös tottumattomuudesta, kannatan silti, että kuuntelee kehoa. Sen jotenkin tunnistaa, mikä on uudesta treenimuodosta tulevaa "normaalia" väsymystä ja mikä pahempaa kehon uupumusta. Jos on kyse uupumuksesta, ei ole enää kyse terveellisestä liikunnasta jos joka kerta joutuu veren maku suussa pakottamaan itsensä treeniin. Tarkoituksenani ei nyt ollut neuvoa liikaa, halusin vain kertoa omia kokemuksia! Tsemppiä kuitenkin jatkoon, toivottavasti nuo olot helpottaa ja treenit alkavat sujua mukavammin :)

Elisa Lepistö

Kiva kun kerroit! Ja olen ihan samaa mieltä, että omaa kroppaa pitää kuunnella. Sen takia olenkin joutunut keventämään treenejä vain yhteen kierrokseen, sillä en halua mennä ylikuntoon. Senkin olen joskus nimittäin kokenut repimällä itseäni liikaa siihen nähden, mihin kroppa olisi jaksanut. Stressistä en tosin koe kärsiväni tällä hetkellä kun elämä on aika kiireetöntä. Pitää alkuun nyt vähän himmailla ja toivoa että kroppa alkaisi kohta kestää vähän rankempaakin suoritusta! 

Hentsu (Ei varmistettu)

Ihana rehellinen kirjoitus! Olen samaa mieltä edellisten kanssa, että omaa kroppaa pitää kuunnella. Mutta myös samaa mieltä sun kanssa että kyllä lyhyt treeni pitäisi saada päivään mahdutettua. Alkukankeus ja kadoksissa oleva flow ON ihan OK, ei se välttämättä tarkoita että nyt et kuuntele kehoa. Jos kunto on huono, niin se on normaalia että kroppa jumiutuu eikä aivotkaan salamannopeasti halua lisää treeniä :) jotenkin vaan halusin ilmaista että ihana kuulla että motivaatio on välillä hukassa, ja heittää tsemppi läpyt että y can do it!

Elisa Lepistö

Ihan samaa mieltä! Ja varmasti on ihmisiä, joilla on heti ensimmäisen treenin jälkeen hyvä fiilis. Itse en kuitenkaan kuulu siihen joukkoon valitettavasti :D Mutta ihanan tsemppaava kommentti, arvostan paljon! <3 kiitos!

Reetta_h (Ei varmistettu)

Itsellä motivaatiota ainakin tällä hetkellä löytyisi, mutta kunto on jo toista viikkoa vajavainen - joku virus iski rööreihin viikko sitten ja nyt on vaan tehty kävelylenkkejä ja otettu iisisti 1,5 viikkoa. YAAR. Kyllä ärsyttää. Yskityttää, mutta muuta flunssan merkkejä ei ole - syke vain on koholla kun rasittuu fyysisesti ja keuhkot rohisee yskiessä limasta. Ah, ihanaa. Ei ole kivaa tämä :(

Elisa Lepistö

Argh, toi on kaikkein ärsyttävintä! Kun motivaatiota ja fiilistä olisi vaikka muille jakaa, mutta joku toinen syy pakottaa sängyn pohjalle. Malta kuitenkin parantua kunnolla ennen kuin lähdet treenaamaan <3 pikaisia paranemisia!

SallaH (Ei varmistettu)

Onhan nuo Kaylan treenit tosi kovia jos on huono kunto/pitkä treenitauko takana. Ite oon tehnyt muutamia treenejä Kaylan blogista ja todennut, että tää on ihan liian rankaa mun tämän hetken kuntotasoon nähden. Päätin myös aloittaa kuntoremontin tänä syksynä, ja otin ohjelmaan niin helppoja aloittelijan jumppia kuin vain löysin. Niitä on ollut kiva tehdä, vaikka ekalla viikolla tuntui kroppa niin kipeältä, kuin olisi tullut hakatuksi. Kivut kuitenkin meni aika nopeasti ohi, ja motivaatio on nyt paljon korkeammalla kuin mitä se oli aloittaessa. Olen tajunnut senkin että ei vitsi, minkä takia yrittäisin väkisin tehdä jotain superrankkoja treenitykityksiä, kun vähempikin riittää ja saa aikaan juuri oikeanlaisen fiiliksen ja kivun? Ehkä sunkin pitäisi laskea rimaa. Aloita vähän helpommasta ja kehitä kuntotasoa vähitellen sille tasolle mitä se on joskus ollut. Tsemppiä sulle! :)

Elisa Lepistö

Se on just noin! Ei kannata tosiaan repiä liikaa alussa, sillä motivaatio yleensä lässähtää heti. Pitää tosiaan laskea vähän rimaa ja edetä vähän hitaammin sinne tavoitekuntoon :)

Johanna N (Ei varmistettu)

Voi kyllä, tiedän todella mistä puhut! Lopetin lähes koko elämän kestäneen urheilu-uran pari vuotta sitten ja voisi kuvitella että 7 kertaa viikossa treenanneen ihmisen olisi helppo jatkaa samalla elämäntyylillä, mutta ainakin omalla kohdalla tulos oli täysin vastakohta. Oli oikeasti opeteltava tykkäämään uudelleen urheilusta - jota kuitenkin psyyke ja kroppa tarvitsi - mutta mikä tuntui pitkään todella vastenmieliseltä ehkä nimenomaan siksi ettei se sujunut ollenkaan! Kyllä se siitä!!

Elisa Lepistö

Joo kyllä se into ihan varmasti vielä löytyy - on ainakin aiemmin löytynyt, joten luotan siihen :) kiitos!

SHaidi (Ei varmistettu)

Oma elämäntapamuutos on lähtenyt hyvin mutta rauhallisesti käytiin. Treenaaminen kiinnostaa mutta juon edelleen liian vähän vettä (en ymmärrä miten saisin tähän pysyvän muutoksen) ja ruokavalio pitäisi saada kuntoon!

jennajohannasi
Pirtti

Mulla auttoi kun ostin mielestäni älyttömän hienon vesipullon ja päätin, että se pitää tyhjentää kolmesti päivässä. Opettelua se kyllä vaati kun ensin isot vesimäärät tuntui inhottavilta mahassa! Mutta nykyään jos en juo paria litraa päivässä, niin tunnen oloni ihan krapulaiseksi :D Äkkiä siihen tottuu siis!

Elisalle: Hemoglobiini voi olla kyllä hyvä mitata, kun vaikka söisi hyvin niin joskus se rauta ei vaan imeydy erilaisista syistä :/ 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei oletko varma, ettet ole sairastanut mykoplasmaa lähiaikoina? Itsellä se ei tehnyt muuten niinkään kipeää (flunssaista) oloa, mutta suoristuskyky katosi täysin ja pienikin rehkiminen sai sydämen hyppäämään rinnasta! Nyt 4kk jälkeen jaksaa taas. :)

Tasaraita

Hei miten sait selville sairastavasi mykoplasmaa? Itsellä ollut kahdeksan viikkoa flunssa ja poskiontelon tulehduksia. Antibiootteja on mennyt ja nyt punkteerattiin toinen poskiontelo. Odottelen tässä nyt josko vointi paranisi. Jos näin ei käy niin haluaisin tutkituttaa mahdollisen mykoplasman varalta. Toistaiseksi terveyskeskuslääkärit eivät ole ottaneet vakavasti mykoplasmaepäilyjäni ja se tuntuu olevan asia, jota ei heidän mielestä ole olemassakaan. Eli osaatko vinkata kenelle hakeutua tutkimuksiin jos olo ei ala pian helpottaa?

eee (Ei varmistettu)

Täällä kans on ollut vähän haastava aloitus!:D
Teen kesät töitä kaupunkimme suosituimmalle terassille ja työtunteja tulee toukokuusta elokuuhun aina aika tarkkaan 60 h/vko. Varmaan baaritöitä tehneenä tiedät että homma on fyysisestikkin aika raskasta :D Joka päivä 10 h putkeen seisominen, kyykkiminen, käsillä koko ajan tekeminen ja tavaroiden kantelu kuluttaa omaa kroppaa ainakin sen verran, että en usko että kroppani jaksaisi erityistä urheilua enää näiden lisäksi.
Syksystä eteenpäin opiskelen aina ja joka vuosi treenirutiiniin pääseminen vaatii vähän totuttelua. Salille mennessä olo on ulkopuolinen ja treenivaatteet ahdistaa. Ekojen salitreenien jälkeen kroppa on aina ihan liian kipeä melkein viikon ajan. Siis oikeasti, kävely on kamalaa ja jos lattialle tippuu jotain niin sitä ei vaan kykene nostamaan. Myös unen tarve kasvaa itselläni treenien mukaan tulon myötä. Alussa normi arjesta selviäminen salilla käynnin lisäksi on kyllä kamalinta ikinä:D
Onneksi itselläni treeni kyllä maistuu ja urheilua oikein odottaa innolla. Kropan tottuminen vaan vähän hidastelee nyt alussa mutta kyllä se tästä! Eiköhän sullakin ala kohta rullaamaan kun kroppa tottuu ja tuloksia näkyy, edes lihaspaineiden muodossa :D

Kommentoi