Miten kannat itsesi?

Onko kukaan napannut sinusta kokovartalovalokuvaa tietämättäsi, ja nähdessäsi olet miettinyt ”näytänkö mä OIKEASTI tolta?”? Itselleni kävi näin noin vuosi sitten, kun havahduin järkyttävän huonoon ryhtiini. Peilin edessä tai tietoisesti valokuvissa poseeraamalla, aina väistämättä suoristaa itseään tavallisesta kyyrystään, eikä totuus välttämättä paljastu.  Pienenä harrastin tanssia ja hyvä ryhti tuli jokseenkin automaattisesti. Muistan kun pianotunnilla opettaja käski aina ”rentouttamaan selkää”, kun istuin hänen mielestään jopa liian suorassa.

Kuitenkin jostain syystä olin antanut ryhtini huonontua ajan saatossa ihan huomaamattani. Selkä on painunut notkolle ja hartiat eteen. Vielä ei oltu Quasimodo-vaiheessa, mutta sinne oltiin menossa. Tiesittekö, että hyvä ryhti auttaa sinua hengittämään paremmin, nostaa energiatasoja ja parantaa mielialaa?  Sen on huomattu myös parantavan usein myös ruoansulatusta.  lähde

Päätinkin heti alkaa kiinnittää huomiota siihen, miten kannan itseni. Pienenä tanssitunnilla kuviteltiin, että päälaessa on naru, mistä joku vetää kokoajan ylöspäin. Sama ajatusleikki toimii edelleen. Hartiat alas ja vatsa sisään. Heti tulee ryhdikkäämpi ja jotenkin energisempi olo. Nykyään koen kantavani itseni balettitanssijan ylväydellä. Vuoden verran tässä ollaankin jo opeteltu.

Otin kuvat havainnollistaakseni, kuinka suuren muutoksen ryhti tekee ulkonäköön. Vaikka olen hoikka ihminen, ensimmäisessä kuvassa näkyy jo pientä elintasokummun tynkää. 

Hyvän ryhdin on myös tutkittu lisäävän itsevarmuutta. Ryhdikäs olemus viestii päämäärätietoisuutta, luotettavuutta sekä tehokkuutta. Sillä voi ehkäistä myös monia selkävaivoja ja -kipuja. Huono ryhti voi tuoda ikävästi ”pömppämahan” esiin, vaikka henkilö olisi kuinka hoikka. Myös naiselliset muodot häviävät rintalastan painuessa sisään. Kannattaa alkaa kiinnittää huomiota siihen, miten itsensä kantaa.

Syvävenyttely, jooga, pilates sekä baletti, ovat mielestäni loistavia lajeja ryhdin parantamiseen. Ainakin minut aamujooga saa kovin ryhtitietoiseksi. Välillä varsinkin istumatyötä tehdessä on hyvä nousta hetkeksi, pyöritellä olkapäitä muutaman kerran ympäri kumpaankin suuntaan. Tehdä parit kylkivenytykset ja kurkottaa käsillä korkealle kattoon. Sitten painaa hartiat alas, hengittää syvään muutaman kerran, aktivoida syvät vatsalihakset, ja fiilistellä saatuja lisäsenttejään.

Kommentit (34)
  1. Jes, puhut todellakin asiaa! Hauska sattuma muuten että kirjoitin itsekin ryhtiasioista viime viikonloppuna. Minulla ryhdin pitää kunnossa ratsastus, mutta allekirjoitan täysin myös syvävenyttelyn, joogan ja pilateksen ryhtiä parantavan vaikutuksen. Baletista ei ole omakohtaista kokemusta, mutta pelkästään ballerinoja katsomalla tulee vakuuttuneeksi siitä, että baletti, niin kuin varmasti muutkin tanssilajit, tekevät hyvää ryhdille.Mun ratsastuspostausta voi kurkata halutessaan täältä:http://www.rantapallo.fi/keltaisessakeittiossa/2013/04/12/ratsastajan-ry

    1. Kappas vain! Hyvä kirjoitus sinullakin 🙂 Ratsastajillakin on kyllä myös aina upea ryhti.

  2. Olipa taas herättävä postaus! Ite välillä istuessani vaikka just koneella havahdun oikeen siihen miten lysyssä istunkaan:D Täytyykin alkaa ite kanssa tietoisesti seuraamaan onko se ryhti ihan niin hyvä kuin pitää!

    1. Kiva kuulla Jenna! Välillä pitää tosiaan vähän muistutella itseään 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *