Miten raskausaika on muuttanut tyyliäni?

Pelkäsin jotenkin aluksi kummallisen paljon sitä, miten oma tyyli muuttuu raskauden tai vanhemmuuden myötä. Enkä oikein tiedä miksi. Ehkä siihen vaikutti alun järkyttävä huonovointisuus ja se, ettei mitkään vaatteet tuntuneet hyviltä päällä. Jopa kaikki omat verkkarit puristivat (myös mieheni) ja jouduin ostamaan pari kokoa isommat todella pahasti takapuolesta roikkuvat pierut, joissa sitten laahustin milloin mihinkin.

Mietin, kuljenko jatkossa joka päivä niissä samoissa verkkareissa ja mukavimmissa lenkkareissa. Vaatteet ovat kuitenkin aine olleet minulle tärkeitä. Ne tuovat iloa ja piristystä ihan joka päivään. Se on vähän kuin sellainen jokapäiväinen leikki. Minkälainen tyyppi haluan tänään olla?

Puhuin myös instastoorissa siitä, miten tuntuu että raskaana ollessa pitäisi pärjätä mahdollisimman pitkään sillä omalla vaatekaapilla. Parhaita suoriutujia ovat he, jotka lähtevät synnäriltä saman painoisina, mitä ovat olleet ennen raskaana tulemista, eivätkä ole ostaneet yhtään raskausvaatetta. Ajattelin itsekin aluksia, etten osta mitään uutta jos se on vain mahdollista.

Aika nopeasti kuitenkin realiteetit tulivat vastaan. Joulukuuhun on pitkä aika, enkä halua viettää koko aikaa telttamaisissa kaavuissa tai jumppatrikoissa. Ne vaatteet jotka näyttivät ihanilta silloin, kun en ollut raskaana, saavat minut tuntemaan itseni muumimammaksi nyt. Niinpä ajattelin, että jos tässä joka tapauksessa joutuu hankkimaan muutamat raskausvaatteet, kannattaa se tehdä mahdollisimman pian jotta niistä pääsee myös nauttimaan pidempään.

Niinpä siis tilasin muutamat hameet jotka toimivat syksyllä ja talvella myös mustien sukkahousujen kanssa, yhden pitkän mekon ja yhdet lateksihousut, joissa on trikoo-osio vatsalle. Ja olen ihan älyttömän tyytyväinen ostoksiin. Kun saan nytkin toteuttaa luovuuttani pukeutumalla ja ilmaista omaa tyyliä, tuntuu että joudun luopumaan vähemmästä.

Miten oma tyylini on sitten muuttunut tämän raskauden aikana? Ainakin kaikki vartalonmyötäiset vaatteet ovat olleet suuressa käytössä. Normaalisti suosin löysiä yläosia ja kaikki mekotkin ovat todella väljiä. Nyt on ollut kuitenkin ihana korostaa vatsaa. Ensimmäistä kertaa ikinä, minulla on jotain kurveja, vaikkakin vain vatsan kohdalla.

Tuntuu, että olen ollut lähiaikoina myös kokeilevampi oman tyylin suhteen. Värit ovat kiinnostaneet paljon ja olen kaivanut kaikki kirkkaimmat vaatteet kaapista. Siinä missä ennen tuli usein vedettyä joku luottoasu päälle, nyt tulee kokeiltua useimpina päivinä jotain uutta. Olen myös käyttänyt suuria roikkuvia korviksia usein ja tuntuu että ne kruunaavat aina ihanasti asun kuin asun. Ehkä hormooneilla on jotain vaikutusta tähän pukeutumisintooni, tai sitten vain otan takaisin tuota alun verkkareissa asumista.

Saa nähdä, kauan tämä innostukseni kestää. Voi olla, jos loppuaikana edes omat kengät ei mahdu jalkaan, on aika erilainen fiilis laittautumisesta. Ehkäpä senkin takia nautin tästä hetkestä niin paljon.

Ja sanottakoon vielä loppuun kaikille, jotka tuskailevat sen kanssa ettei viitsi ostaa raskauvaatteita: osta, jos siltä tuntuu! Muiden mielipiteillä ei pitäisi olla mitään väliä, varsikaan tässä tapauksessa. Itse en ainakaan usko että kroppa on joulukuussa heti samoissa mitoissa kuin ennen raskautta, enkä halua myöskään siitä stressata. Vartalolla on nyt paljon tärkeämpi tehtävä kuin tietyssä koossa pysyminen. Jos mukavista ja hyvin istuvista vaatteista tulee parempi olo, on se todella sen arvoista.

Kommentit (12)
 1. Itselleni tuli ainakin jonkinlainen identiteettikriisi ja sen takia ostin omasta tyylistäni poikkeavia, trendivaatteita, en halunnu mennä ”tylsään äitimuottiin”joten taisin kapinoida tätä vastaan alitajuntaisesti. Tätä muottia tuntui tukevan ainakin sen vuoden kivijalkaketjujen ja erikoisliikkeiden äitiysmallistot, jotka tuntui aivan liian ”aikuisilta” eikä yhtään omalta.

  1. Tunnistan hyvin tuon 😀 Tuntuu että kaikki nuo peruskauppojen äitiysvaatteet on ihan uskomattoman tylsiä ja jotenkin ”mammamaisia” rumasti sanottuna.

 2. Ihan alusta asti oli selvää, että jotain raskausvaatteita on ostettava. Jakaudun vuoden vaihteessa, joten oletettavasti tarvin talvivaatteitakin. Ärsyttää, mutta ajattelin, että esim. ulkotakkiongelman ratkaisen olemassa olevaan takkiin kiinnitettävällä erillisellä etukaistaleella. Jotkut housut pitää varmaan ostaa, mutta pääasiassa ajattelin selvitä kynähameella ja sukkahousuilla.
  Ihana hame sulla on kuvissa, mulla on mielessä jotain samantyylistä.

  1. Samassa aikataulussa mennään! Onneksi multa löytyy entuudestaan viime vuonna hankittu Untamo-takki joka on untuvaa ja todella väljä malliltaan. Uskoisin ainakin, että vatsa mahtuu siihen ihan loppuun saakka, mutta eihän sitä koskaan tiedä kuinka isoksi se sitten loppujen lopuksi kasvaa. Tavallaan olisi helpompaa jos olisi viimeisillään nyt kesällä, mutta toisaalta ei varmaan olisi mukavaa jos sattuisi sellaiset helteet kuin alkukesästä! 😀 Ihanaa odotusta sinne! 🙂

  2. Itse ratkaidin takkiongelman hakemalla uffilta upean vintage-A-linjaisen villakangastakin! Oli tuuria ja sopi mun muihin vaatteisiin. Aluksi ajattelin pitää sen myöhemminkin, mutta A-linja oli niin reipas että se näytti hassulta normaalimitoissa (vaikka istuikin oikein hartioista) Onneksi pääsi käyttöön seuraavalle odottajalle.

   En ostanut montaa raskausvaatetta, mutta ei ilmankaan kokonaan pärjää. Ja kiva pukeutua ”kunnolla”!

  3. Voi olla, että minä myös selviän aika pitkälle olemassa olevalla toppatakillani, mutta epäilen, että marras-joulukuussa viimeistään en enää mahdu siihen. Ja täällä voi olla silloin jo 30 astetta pakkasta. Harvemmin on, mutta voi olla. Käytettynä kyllä ajattelin jotain ostaa, jos vain löytyy, A-linjainen villakangastakki on hyvä idea! Toisaalta voisin tehdä villakangasviitan, jota olen päässäni päälleni mallaillut jo jonkun aikaa. Se lämmittäisi jalkojakin.
   Mukavaa odotusta sullekin, Elisa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *