Miten unelmat tulee todeksi?

Unelmointiin liittyvät jutut ovat aina olleet iso osa blogiani ja myös tykätyimpien postausten joukossa. Monet ovat usein kyselleet, että miten niitä omia unelmiaan osaisi kaivaa sieltä mielen syövereistä esiin? Kun ei oikein tiedä, mitä sitä haluaisi tulevaisuudelta. Olen kirjoittanut aiheesta käytännön esimerkein postauksen, löydät sen täältä.  

Tänään ajattelin kirjoittaa siitä, miten unelmista tulee totta. 

1. Usko. Kun unelma on selvillä ja selkeä, kuten linkkaamassani postauksessa kerroin, on seuraavana tehtävä uskoa siihen. Jos et edes itse usko saavuttavasi maalia, et varmasti tulekaan. Vakuuta itsesi siitä, että unelma on mahdollinen, vaikka se kuulostaisi kuinka suurelta ja hullulta.

2. Visualisoi. Oli unelmasi sitten mikä tahansa, kuvittele itsesi tilanteeseen, jossa se on toteutunut. Miltä näytät, missä olet, mitä teet, minkälainen olo sinulla on sydämessäsi? Tätä voi tehdä useinkin, sillä se toimii aarrekartan tavoin. Huijaat alitajuntaasi luulemaan, että olet saavuttanut tavoitteesi ja näin ollen vedät sitä myös puoleesi. 

3. Kerro siitä muille. Uskon että monet unelmat jäävät toteutumatta niinkin yksinkertaisen syyn takia, kun ettei kukaan tiedä siitä. Kun muutkin tietävät unelmastasi, luo se sinulle myös tarmoa tehdä sen eteen töitä. Muilla saattaa myös olla ratkaisu unelmiesi toteutumiseen, mutta siitä ei ole apua, mikäli he eivät tiedä sinun havittelevan sitä. Kertoessasi unelmiasi muille, vahvistuu päämäärä myös mielessäsi. 

4. Suunnittele. Kun tiedät mitä haluat, näet itsesi kirkkaasti päämäärässäsi ja olet kertonut siitä muille, on aika tehdä suunnitelma. Miten voisin edesauttaa tavoitteeseen pääsyä? Voit istua vaikka kynän ja paperin kanssa alas ja pohtia eri keinoja joilla voit unelman saavuttaa. Jos unelma on pitkän tähtäimen unelma, voit leikata suunnitelman pienempiin palasiin. Usein myös aikataulusta on hyötyä. Kun työn pilkkoo osiin, ei sen tekeminen tunnu niin suurelta urakalta.

5. Työskentele sen eteen. Kun suunnitelma on valmis, älä hylkää sitä ensimmäisten vastoinkäymisten sattuessa. Tee töitä unelmasi eteen, vaikka alku saattaisikin tuntua uuvuttavalta. Pienin askelin pääsee pitkälle ja jos joka päivä tekee unelmansa eteen jotain pientäkin, saa pitkällä aikavälillä aikaiseksi paljon. 

How do dreams come true? I believe that there are five steps in achieving your dreams. 1. Believe it. 2. Visualize it. 3. Tell other people about it. 4. Make a plan for it. And last but not least 5. Work for it! 

Kommentit

Marjorie of LOVE

Mä olen muutaman vuoden surkuttelun/kiireen/päämäärättömyyden jälkeen alkanut taas unelmoida. Se tuntuu ihanalta! Ihan kuin inspiraatio. Eihän ne unelmat muutu todeksi ilman, että ne tehdään sellaiseksi, mutta olen tosi onnellinen tästäkin vaiheesta. Seuraava askel on tehdä unelmista totta. Kiitti hyvästä tekstistä!

Elisa Lepistö

Mahtavaa! Unelmointi on ihanaa :) ja niiden eteen työskenteleminen niin merkityksellisen tuntuista! 

Roosa P (Ei varmistettu)

Tuo unelman kertominen jollekin toiselle on kyllä tosi toimiva keino! Tai jotenkin sitten tulee aina sellainen fiilis, että nyt se on totta kun se on sanottu ääneen :D

Elisa Lepistö

Se on just noin! Eikä siinä oo mitään hävittävää, vaikka monet tuntuu niin ajattelevan :)

Elisa Lepistö

Se on välillä tosi vaikeata. On suuri apu, jos ympärillä on ihmisiä jotka uskovat suhun silloin kun oma usko alkaa loppua :)

sannero/lempihetkiä. (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/lempihetkia

Olen jotenkin aiemmin ajatellut, etten halua kertoa unelmiani kellekään ääneen, koska en jaksa ihmisten kyselyjä siitä miten projekti etenee. Mutta sittemmin olen huomannut, että unelma kannattaa avata jollekulle, vaikka vain yhdelle tyypille, sellaiselle johon todella luottaa. Koska kyllä se todella myös vauhdittaa omaa tekemistä kun myöntää ääneen että hittovie, tätä mä todella haluan! :)

Elisa Lepistö

Noinhan se menee! Ja ymmärrän hyvin ton fiiliksen. Toisaalta, siitä voi saada lisätsemppiäkiknkun tulee vähän "tilivelvolliseksi" ja saa taas lisää energisa tekemiseen. Mutta hyvä että olet avannut unelmia ainakin yhdelle tyypille :)

Milla / Päivitän (Ei varmistettu) https://paivitanblog.wordpress.com

Itse luen blogiasi nimenomaan tämänkaltaisten postauksien takia. :) Parasta!

Elisa Lepistö

Kiva kuulla! Nää jutut ei oo häviimässä mihinkään :)

Mia K.
Voi taivas

Ah, ihana rusketus sulla! Ja joo, mun unelmat nyt oli niin valtavia, että meni monta vuotta riisua vanhaa, jotta uusi ja niin iso tila teki kaiken mahdolliseksi! Kun laki on kuitenkin sellainen, että vanhan päälle ei voi uutta rakentaa :)) Ensin pitää paiskoa vanhat ovet kiinni ♡

Elisa Lepistö

Olipa hieno ajatus. Ensin pitää paiskoa vanhat ovet kiinni. Se on just näin! Ja joskus se voi olla vaikeaa, kun ei ole jotenkin ajatuksen tasolla vielä valmis luopumaan jostain vanhasta. kiitos, tää oli hyvä ajatus! :)

Mia K.
Voi taivas

Heh, se on ns ikivanha viisaus. Hemmetin hankala vain toteuttaa! Vaatii kyllä rehellisyyttä ja omaa autenttista totuutta joka riisuu kaiken muun turhan ♡

Tein mm postauksia asiasta, ja yritin linkata ne tähän, mutta kas; tää mun tabletti ei halunnut olla yhteistyössä :D

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Minkä kaakaopavun just bongasin?

Kiitos noiden viiden asian muistuttamisesta! Niitä muistuttaa itselleen satunnaisesti, mutta unohtaa arjen tohinassa. Muistilappu peiliin?

Auringonsäteitä viikkoosi! Ja kertakaikkisen ihana rusketus.

-Isla

Elisa Lepistö

Kiitos, sitä samaa sulle! :) muistilappu vois olla hyvä ;)

Kommentoi