Muutaman euron ihmeaine

Kaupallinen yhteistyö: Rajamäen

Olen aiemmin käyttänyt etikkaa lähinnä uppomunien valmistukseen ja salaattikastikkeisiin. Rakastan kaikkea etikkaista, mutta syksyllä kuulin ensimmäistä kertaa, että omenaviinietikalla voi olla myös terveyttä edistäviä vaikutuksia. Koska tuotetta ei ole pastöroitu, siinä on hyvä bakteerikanta jäljellä. Tämän ansiosta sillä sanotaan olevan hyviä vaikutuksia suoliston bakteerikantaan ja elimistön happo-emästasapainoon. Näillä taas on vahva yhteys esimerkiksi vastustuskykyyn, aineenvaihduntaan ja aivojen hyvinvointiin. 

Olen ollut aina suhteellisen huono juomaan vettä, joten olen nyt noin kuukauden verran sekoittanut joka aamu teelusikallisen Rajamäen Inkivääri-kurkuma omenaviinietikkaa isoon lasilliseen vettä. Se menee alas paremmin kuin pelkkä vesi, ja siitä on tullut hyvä rutiini päivän starttaamiselle. Iltaisin puolestaan olen tehnyt saman Lämmin kaneli omenaviinietikalla, joka toimii myös lämpimässä vedessä niinä päivinä kun kylmyys on luissa ja ytimissä. 

Olen jäänyt tähän ihan täysin koukkuun, ja on tullut huolehdittua omasta nesteytyksestä paljon paremmin. Välillä juon näitä enemmänkin pitkin päivää. En osaa sanoa terveydellisistä vaikutuksista muuta kuin sen, ettei tänä aikana ole ainakaan ollut mitään ruoansulatusongelmia. Minulla on yleensä melko herkkä vatsa ja se reagoi todella moneen ruokaan. En myöskään saanut flunssaa, vaikka kaikki ympärillä tuntuivat olevan vuodenvaihteessa kipeinä. Joten placeboa tai ei, omenaviinietikkavesi on tullut omiin rutiineihini jäädäkseen. 

Kun googlailin omenaviinietikkaa, löysin ihan mielettömän määrän terveyshyötyjä. Sen kerrotaan muun muassa puhdistavan elimistöä ja poistavan haitallisia aineksia verenkierrosta. Siitä voi olla apua myös laihdutuksessa, sillä etikkahappo auttaa maksan puhdistumista ja estää ylimääräisen rasvan kertymisen kudoksiin ja vereen. Sen pitäisi auttaa myös pahanhajuiseen hengitykseen, sillä sen antibakteerinen vaikutus desinfioi suun ja kurkun. 

Myös ihonhoidossa omenaviinietikasta voi olla apua. Ajattelin seuraavaksi kokeilla maustamatonta ja pastöroimatonta omenaviinietikkaa kasvovetenä veteen laimennettuna. Sen pitäisi kirkastaa ihoa, poistaa epäpuhtauksia ja vaalentaa tummia kohtia. Se pitää kuitenkin aina laimentaa vedellä, ja monet suosittelevat sitä käytettäväksi illalla ja yöllä, sillä aurinko saattaa aiheuttaa ihon läikkiintymistä. 

Ja tietysti sitä voi käyttää myös ruoanlaittoon, kastikkeisiin ja marinadeihin. Aikamoinen ihmeaine! Rajamäki on kaiken lisäksi suomalainen brändi ja tuotteet valmistetaan Heinävedellä. 

Oletteko te käyttäneet omenaviinietikkaa muussa kuin ruoanlaitossa? Millaisia kokemuksia teillä on?

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Mä käytän omenaviinietikkaa tai omenasiiderietikkaa laimennettuna hoitoaineen tilalla palashampoopesun jälkeen. Se todella toimii! Mun luonnostaan kuivat luonnonkiharat hiukset on näin 9kk käytön jäljiltä yhä vaan kiiltävät ja tuntuvat vahvemmilta kuin aiemmin eivätkä hiukset pörröty pesun jälkeen kuten aiemmin. Etikan tuoksu hälvenee hiuksista niiden kuivuessa. En näe mitään syytä vaihtaa takaisin perusshampooseen ja -hoitoaineeseen. Tässä etikan hinta-laatu-suhde ja ekologisuus pesee tosiaan lattiat aiemmin käyttämilläni kampaamotuotteilla. Suosittelen!

Olen itsekin harkinnut tuota kasvovesiasiaa, mutten vielä ole kokeillut. Samoin täytyy kokeilla tuota etikkavettä - se kuulostaa tosi mielenkiintoiselta!

Väkiviinaetikasta valmistan lisäksi pyykkietikkaa ja yleispesuainetta, minkä lisäksi se toimii hyvin ikkunoiden pesemisessä. Etikalla ja ruokasoodalla saa myös avattua tukkeutuneen viemärin.

Elisa Lepistö

Ooh kuulostaapa mielenkiintoiselta! Laimennatko sen vain veteen ja käytät muutoin kuin hoitoainetta? Pitää ehdottomasti testata. Ja siis toi on kyllä yks ihmeaine ja rakastan tota monikäyttöisyyttä. Tukka ja iho hyvään kuntoon, vastustuskyky paremmaksi, salaatteihin makua ja vielä viemäritkin auki - mind blown :D 

iidis
Varpain jaloin

Omenaviinietikka laimennetaan veteen 1/5 etikkaa ja 4/5 vettä ja sit ravistetaan. Liuos hierotaan pyyhekuiviin hiuksiin. Mä käytän noin 2dl liuosta/pesu. Teen liuoksen pulloon, josta se on helppo lotrata hiuksiin. Kiharat hiukset pitää kammata kosteina ja teen sen etikkahuuhtelun yhteydessä. Puinen kampa liukuu nätisti hiusten läpi, mikä ei tosiaan ole aiemmin ollut mikään itsestäänselvyys. Etikkaa ei tarvitse välttämättä huuhtoa hiuksista ollenkaan pois, mutta mulla on tapana vielä etikkahuuhtelun jälkeen kastella hiukset nopeasti viileällä/kylmällä vedellä samalla kun huuhtelen etikat pois vartalolta.

Ssss (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida, koska olen suoraan sanottuna pettynyt siihen että annat tilaa sun blogissa tällaisille pseudotieteellisille ''totuuksille''.

''Sen kerrotaan muun muassa puhdistavan elimistöä ja poistavan haitallisia aineksia verenkierrosta. Siitä voi olla apua myös laihdutuksessa, sillä etikkahappo auttaa maksan puhdistumista ja estää ylimääräisen rasvan kertymisen kudoksiin ja vereen. ''

Esim näille väittämille ei valitettavasti löydy mitään tieteellistä perustaa tai tutkimuksia jossa nämä väittämät olisi todistettu, ja mun mielestä on aika vaarallista että levität tätä tietoa sun lukijoille.

Majj (Ei varmistettu)

Samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa.
Tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, että bloggaajat uskovat kaiken mitä asiakkaat heille sanovat tai "tieteilijät" tai "tutkijat" kertovat. Ei viitsitä tehdä yhtään omaa taustatutkimusta ja tarkistaa väitteiden paikkansapitävyyttä oikeista tieteellisistä lähteistä. Pahimmassa tapauksessa tuhoaa oman terveyden kun lähtee seuraamaan esim jotain dieettiä, jota ei ole tieteellisesti tutkittu. Näitäkin on nähty.

. (Ei varmistettu)

Lisäksi etikkahan kuluttaa hampaiden pintaa, jonka takia jo yksinään en kyllä suosittelisi sitä kenenkään juovan, oli laimennettu tai ei

JJenna (Ei varmistettu)

Eihän sitä kannata syyä yhtään mitään sitten! Etikkaa kun on aika monessakin ruoassa, syötkö sitten ikinä suolakurkkuja, säilöttyjä punajuuria tms. ?

Hml (Ei varmistettu)

On eri asia syödä silloin tällöin punajuurta tai suolakurkkua, kuin juoda useita kertoja päivässä etikkavettä. Hampaiden eroosio on nykyään nuorilla aikuisilla yleistä, enkä myöskään suosittelisi mitään happamia juomia päivittäin nautittavaksi.

Elisa Lepistö

Ihan mielenkiinnosta kysyn, miten sun mielestä on vaarallista juoda vettä missä on teelusikallinen etikkaa jos kokee sen auttavan vaikka omassa ruoansulatuksessa? 

Majj (Ei varmistettu)

Ei se nyt varmasti vaarallista olekaan. Mutta epätieteellisten "totuuksien" levittäminen on sekä epäeettistä että vaarallista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos Ssss, olin tulossa kirjoittamaan samaa mutta olitkin jo tiivistänyt ajatukseni hyvin.

Tähän lisäyksenä: Myöskin elimistön happo-emästasapainoon vaikuttaminen tällä tuotteella näillä määrillä ei ole mahdollista (poislukien hampaiden kiillevauriot, joista jo oli mainittukin). Elimistön happo-emästasapainoon vaikuttaminen ei tapahdu tällaisillä määrillä, koska elimistön kompensaatiomekanismit korjaavat sen ja isommatkin määrät. Sitten jos juo metanolia niin voi alkaa elimistö happamoitua mutta silloin sitten kannattaakin mennä sairaalaan. Alkaloosin voit saada jos vaikka oksennat usemman päivän koko vatsansisältösi ulos, silloinkin sairaala ottaa sinut ilomielin vastaan. Se että tuotteesta väitetään sen jotenkin "parantavan" happo-emästasapainoa kertoo aika paljon väittäjän uskottavuudesta ylipäänsä terveyteen liittyvistä asioista puhuttaessa.

t. lääkäri

vemppuliisa
vemppuliisa

Käytän paljon ruoan mukana maustamisessa, ihan yhdellä ihmisellä pullollinen humahtaa äkkiä (joskin hampaiden takia välillä miettinyt, onko läträäminen ihan tervettä, mutta antanut sitten mennä). Joskus sitten muuhunkin, nyt sattui olemaan vanhassa kasvovesi-suihkepullossa etikka-vesi-suihkeena, jota sumutan kasvoille ja hiuksiin sisäilman ollessa niin kuiva (kasvoveden asemasta, en ole jaksanut hankkia uutta).
Nää on näitä vanhan kansan keinoja, väkiviinaetikkaa on soodan kanssa tiski- ja huuhteluainena jne. Tuotehippailut tulee välillä niin korvista että turvaudun nuihin. Ja enemmän nykyään tykkäänkin yksinkertaistaa kuin hifistellä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi söpö!

Kuulostaa tuotteelle, jota voisin testata. En ole samaa mieltä muutaman muun kanssa siitä, että sinä/muut bloggaajat uskovat kaiken, mitä "tutkijat" kertovat. Mielestäni tuote vaikuttaa ihan peruskauralle, josta en itse näe mitään haittaa pienenä määrinä, päivittäin nautittuna. Tosin, en nyt tämän tekstin perusteella lähtisi tältä seisomalta ostamaan tuotetta, mutta kyllä muistan sen ensikerralla etikkaa ostaessani.

<3: Pinja Mitrovitch // www.pinaycoco.fi

mystery
Vision One

Siis omenaviinietikallahan on nimenomaan tieteellisesti tutkistettuja terveyshyötyjä. Tietty niistä ois hyvä mainita tekstissä ettei syntyis väärinkäsityksiä :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Laitahan tähän lähde tälle väitteellesi. Ei ole ainakaan mulla tullut yhtäkään vakuuttavaa tutkimusta vastaan.
t. lääkäri

mystery
Vision One

Muunmuassa täällä useita tutkimuksia aiheesta: http://preventdisease.com/news/13/071113_Is-Apple-Cider-Vinegar-That-Powerful-of-a-Health-Tonic-Science-Says-Yes.shtml

Se on sitten asia erikseen jos noita tutkimuksia ei halua uskoa, mutta minä uskon. :D

LucaBortot (Ei varmistettu)

Rahalainatarjous 5 000–7 000 000 eurosta kaikille kiireellisiin tarpeisiin: ( lucabortot10@gmail.com ) Whatsapp: +33756941813

LucaBortot (Ei varmistettu)

Hei kaikki,
Nimeni on Luca Bortot ja olen Italian kansalainen. Olen liikemies, joka tarjoaa rahalainoja tarvitseville ja taloudellisissa vaikeuksissa oleville yrityksille. Tarjoan lainoja 5 000 - 7 000 000 € asti kaikille ihmisille ja yrityksille, jotka voivat maksaa takaisin kohtuullisessa ajassa. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä sähköpostitse tai Whatsapp: ( lucabortot10@gmail.com ) Whatsapp: +33756941813

LucaBortot (Ei varmistettu)

Rahalainatarjous 5 000–7 000 000 eurosta tarvitseville henkilöille, jotka voivat maksaa takaisin kohtuullisessa ajassa: ( lucabortot10@gmail.com ) Whatsapp: +33756941813

LucaBortot (Ei varmistettu)

Hei, olen italialainen liikemies, joka tarjoaa rahalainoja kaikkialla maailmassa 3%: n korolla. 5 000 eurosta 7 000 000 euroon kaikille kiireellisiin tarpeisiin. Tässä on yhteystietoni: ( lucabortot10@gmail.com ) Whatsapp: +33756941813

Mmmyyy (Ei varmistettu)

Lääkäri(t) voivat olla happo-emästasapainoista montaa mieltä. Itse olen saanut vatsavaivoihini merkittävää apua Pascoe-jauheesta.

Vatsavaivojen hoitoon löytyy paljon ”vanhan kansan vinkkejä”, joita ei ole lääketieteellisesti tutkittu. LÄÄKÄRI on viimeinen henkilö, jota kuuntelisin tähän aihepiiriin liittyen. Närästystyslääkettä vaan naamariin niin lekurit pääsee Losecin sponssaamalle etelänmatkalle :)

Kommentoi