Naiset huomio! Nyt loppuu se toisten arvostelu!

Välillä Liian usein blogien kommenteissa on armotonta arvostelua kirjoittajan ulkomuodosta. Säännöllisin väliajoin joku täälläkin kokee aiheelliseksi kommentoida vartaloani. Olen tosiaan hoikka ja kurveja minussa on samanverran kuin lyhtypylväässä. Sen kertominen minulle on hiukan sama, kuin osoittaisi punaisen paidan olevan punainen. Viihdyn vartalossani vallan mainiosti ja urheilen pitääkseni siitä huolta. En kuntoile mahtuakseni yhteiskunnan asettamiin ulkonäköstandardeihin ja toivon ettei se ole teidänkään syy terveelliseen elämäntyyliin. 

 

Minulle tulee silti kurja mieli näitä kommentteja lukiessani. Ei sen takia, että kommentti loukkaisi minua. Kurvittomuus ei ole minulle mikään ongelma. Olen ollut jossain vaiheessa elämääni muodokkaampi, eikä se ollut minun juttuni. Satun vain viihtymään parhaiten tällaisessa vartalossa. Pahoitan mieleni sen takia, että se tuntuu olevan jollekin muulle ongelma. Aivan kuin se koettaisiin nyt uhaksi, että kirjoitan hyvinvointiblogia, mutta minulla ei ole mitään fitnessmallin vartaloa. Tai, että joku kirjoittaa muotiblogia, muttei ole mallin mitoissa.

 

En usko että kyse on kateudesta, vaikka se tuntuu yleisin puolustuspuheenvuoro olevan. Näen sen niin, että näillä ihmisillä on oma kapea käsityksensä siitä, miltä täydellinen naisvartalo näyttää. Jos joku ei hänen lokeroonsa mahdu, on siitä ehdottomasti huomautettava asianomaiselle. Haluan, että tällainen arvostelu loppuu. Se aiheuttaa hallaa vain arvostelijalle itselleen, eikä siitä hyödy kukaan. Arvostelu ajaa vertailuun ja negatiivisten ajatusten kierteeseen.  

 

Kaikkien ei kuulu olla saman näköisiä. Ei lietsota siis sellaista käytöstä. Tavallisilla naisilla on luultavimmin selluliittia, rinnat eriparia, naamassa näppyjä ja hiuksissa kaksihaaraisia- mitä sitten? Itsevarmuus, älykkyys ja hymy painavat näitä asioita enemmän vaakakupissa jos punnitaan henkilön viehätysvoimaa. Ainakin omalla mittapuullani.

 

Jos keskittyisimme itsessämme ja muissa ulkonäön sijaan näihin muihin asioihin, maailma olisi vähän mukavampi paikka. Media yrittää tunkea meitä naisia samaan muottiin, mutta herranjestas ei nyt itse lähdetä siihen mukaan. Täydellisyys on ainakin omasta mielestäni hirveän tylsää. Iloitaan siitä, että meissä on jotain mikä tekee meidät ainutlaatuisiksi ja persoonallisen näköisiksi, eikä edes yritetä näyttää samalta kuin muut. Kehutaan muita naisia ja yritetään löytää muista ihmisistä vikojen sijaan positiivisia asioita.

 

Tässä voisimme ottaa mallia miehiltä. Kuinka monessa poikaporukassa puhutaan muiden miesten ulkonäöistä arvostelevaan sävyyn? Niinpä.

 

Haastan kaikki bloggaajakollegani kirjoittamaan aiheesta omasta näkövinkkelistä. Miltä tuntuu asettaa oma ulkonäkö kritiikin kohteeksi? Mitä sanottavaa teillä on arvostelijoille? Lopetetaan tämä ”nainen on naiselle susi”-juttu porukalla.

 

Kuva

Kommentit (38)
  1. Ja sitä paitsi kaikilla on oma makunsa! Itse ihailen sinun kaltaistasin pitkää, hoikkaa ja urheilullisen lihaksista vartaloa kuin tosi isoja lihaksia naisilla. Teen samoin paljon töitä sen eteen miltä näytä, syön ja treenan tasapuolisesti eikä minusta kenenkään tarvitse puuttua tavoitteisiini 🙂 Jatka samaan tahtiin, oot mun mielestä mainio ja terve esimerkki hiemna hoikkemmasta fit-blogaajasta !!

    1. Ihana! ”kaltaistasi pitkää”, mä oon oikeastaan aika mini! Mutta kiitos ihan hirmuisesti kauniista sanoistasi! Piristivät kovasti iltaani:)

  2. Tosi hyvä postaus !

    Meillä oli koulussa tehtävänä kirjoittaa mielipidekirjoitus ja tämän postauksen innoittamana kirjoitin vähän samasta aiheesta. Julkaisin tekstin myös blogissani. Käy ihmeessä kurkkaamassa, vaikka hevosblogi onkin 🙂

    http://life-withhorses.blogspot.fi/2013/09/305-armotonta-arvostelua.html

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *