New York tips, part 1- Asunnon vuokraaminen

Enää huominen täällä isossa omenassa ja sitten palaan taas Suomeen. Olen viettänyt tämän päivän yksin, koska matkaseuralaiseni lensi aamulla uuteen maahan. Täällä tuntee itsensä kovin pieneksi kun haahuilee tuolla ihmismassan keskellä. Tänään olen ollut myös kovin alakuloinen ja yksinäinen. Taistelin tunnetta vastaan koko päivän, mutta odottaessani metroa alkoi metrolaiturilla oleva bändi soittaa toinen toistaan surullisempia lauluja ja lopulta annoin silmien kostua. 

 

Se on kuitenkin ihan ok, että välillä surettaa. Paljon ikävämmältä tuntuu se pala kurkussa. Ja heti sen jälkeen olo helpottikin. Mietin kuinka ihana olisi mennä juoksulenkille ja parantaa omaa fiilistä endorfiineilla. Koska lenkkarit jäi kotiin, kävin sen sijaan ostamassa pitsaa ja olutta. Kotiinpäin kävellessäni tajusinkin jo hymyileväni. 

 

Ajattelin pilkkoa nämä New York vinkit muutamaan eri postaukseen. Tästä asunnosta voisin kertoa ihan ensimmäisenä. Vuokrasimme asunnon Airbnb:n kautta, koska halusimme Manhattanille, eikä hyviä hotelleja oikein löytynyt meidän budjetillamme. Laitoin monia viestejä eri vuokraajille, joissa kerroin hiukan meistä ja matkan tarkoituksesta. Lopulta sain vastauksen ruotsalaiselta Louiselta, joka halusi vuokrata asuntonsa meille. 

 

Hän oli todella avulias ja lähetti avaimet meille Suomeen hyvissä ajoin. Asunto oli Lower East Sidella, jota voin alueena suositella lämpimästi muillekin. Tässä on kävelymatkan päässä hyvät shoppailumahdollisuudet, rajattomasti kuppiloita, baareja ja ravintoloita sekä tietysti hyvät metroyhteydet Uptowniin. Myös East village, Greenwich village, West village tai Soho on hyviä paikkoja asunnolle. Läntinen puoli on mielestäni hiukan trendikkäämpää aluetta ja tämä itäinen taas boheemimpaa. 

 

Asunto oli todella siisti ja hyvän kokoinen. Louise oli jättänyt meille kirjeen, jossa kertoi ostaneensa meille valkoviiniä ja olutta jääkaappiin. Hän työskenteli Balenciagalla, joten hän oli jättänyt minulle pienen pussukan Balenciagan hajuvesiä. Muutenkin viestittelimme paljon ennen matkaa ja matkan aikana ja hän oli todellinen sweetheart. Olin todella tyytyväinen tähän järjestelyyn ja puhuimmekin jo että tulisimme mielellämme uudestaankin tähän asuntoon. 

 

Airbnb:llä on erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Jotkut vuokraavat isommasta asunnosta yhtä huonetta tai esimerkiksi sohvapaikkaa, toiset taas koko asuntoa. Kannattaa kertoa hiukan itsestään, kun ottaa yhteyttä asunnon vuokraajaan. Louisekin sanoi, että hänelle oli tullut monia eri hakemuksia, mutta halusi vuokrata meille koska kerroin olevamme Suomesta ja hän oli ruotsalainen. 

 

Suosittelen muillekin lämpimästi asunnon vuokraamista, mikäli on tännepäin suuntaamassa! Jäikö jokin asia askarruttamaan? 

Kommentit (22)
  1. Heii! Matkakuume kasvaa vaan joka kerta suuremmaksi, kun selailen sun blogia ja varsinkin tän hetkisiä postauksia toiselta maapalloa saa vaan ihmisen kateellisemmaksi! Löydettiin kaverin kanssa halvalla lennot NYCiin (n. 400e menopaluu + mahd. lisät) ja tammikuussa olisimme suuntaamassa. Olen selaillut, niinkuin muutkin edelläolevat, airbnb -sivuja ja kauhean skeptinen on koko ajan kaikista, vaikka ei pitäisi olla 😀 jos voisit olla ihana, niin laittaisitko minullekkin Louisen sähköpostia 🙂 yritän jatkaa etsimistä tässä samalla! Kiitokset muuten mahtavasta blogista, tästä on ollut paljon hyötyä 🙂

  2. Moikka, kuten näemmä moni muu, minäkin mietin tuota suosittelemaasi asuntoa tulevaa Nykin reissua varten..voisitko kenties lähettää minulle tarkemmin tämän Louisen tiedot? Kiitos paljon jo etukäteen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *