NICARAGUA-KOOSTE

Viimeinen viikko Nicaraguassa pyörähtää käyntiin, ja ajattelinkin nyt olevan hyvä aika koostaa vähän ajatuksia maasta, kun ne ovat vielä tuoreessa muistissa. Aloitimme matkamme täällä rannikolta paikasta nimeltä San Juan Del Sur. Värikkäitä taloja, muutama hassu kahvila ja ravintola, sekä pieni ranta poukamassa. Nyt jälkikäteen ajateltuna San Juan Del Sur oli varmaankin koko Nicaraguan reissun huonoin kohde.

Emme päässeet surffaamaan, sillä meneillään, kuten paikalliset sanoivat ”wind season”. Meri oli jäätävän kylmää, eikä ulkonakaan ollut aina lämmin. Veikkaan, että hiukan aiemmin jos olisi reissannut samaan paikkaan, olisi se näyttäytynyt ihan erilaisena. 

Seuraavaksi matkustimme Ometepen saarelle, johon tykästyin todella paljon. Majoitus ja ruoka oli huomattavasti San Juan Del Suria halvempaa, ja aktiviteetteja löytyi joka makuun. Vaikka San Juan Del Surista ei ole pitkä matka saarelle, oli siellä huomattavasti lämpimämpää ja myös vesi oli melkein kuumaa. Tänne suosittelen ehdottomasti matkaamaan. San Jorgesta ja Granadasta pääsee laivalla, eikä venematkat maksa juuri mitään. 

Ometepen jälkeen ajoimme vajaan parin tunnin matkan Laguna de apoyolle, joka oli todella upea. Korkeat vuoret, vihertävän turkoosi vesi, ja vehreä luonto olivat paikan valttikortteja. Parhaat hotellit löytyivät ihan laguunin rannalta, ja niissä oli oma yksityinen ranta. Monessa oli myös Sup-laudat, kajakit ja muut vesivälineet ilmaiseksi hotellin asukkaille käytössä. Meidän hotellissamme oli bonuksena vielä kaksi omaa ponttoonia, ping pong-pöytä ja petanki-kenttä. Täällä ei kuitenkaan mielestäni viihtyisi paria päivää pidempään, ellei halua vain rentoutua auringossa. Muuta tekemistä ei juuri ole. 

Seuraavana oli vuorossa León, joka kuulemma muistuttaa hiukan Granadaa, ollen kuitenkin sitä suurempi. Leónia voin lämpimästi suositella myös matkailijoille. Upea valkoinen katedraali, sekä mahdollisuus kiivetä tulivuorelle ja laskea sieltä lumilaudalla tai pulkalla alas, toimikoot porkkanana. Leónista pääsee myös n. 20 minuutissa rantaan, jossa voi surffata ja viettää ainakin yhden päivän. Me olemme tälläkin hetkellä täällä, ja meno on todella rentoa. Otimme loppuajaksi hostellin rantsusta, viimeisten surffailujen toivossa. Täällä on myös hyvä rentoutua hetki ennen Ecuadoria. Sinne suuntaamme nimittäin seuraavaksi!

Jos rantaelämä kiinnostelee enemmänkin, on todella moni reissaaja kehunut täällä Jiquilillo-nimistä rantaa. Se on kuulemma todella kaunis ja siellä on letkeä meininki. Rannalla voi myös surffata. Olisimme menneet sinne, ellei aikaa olisi ollut näin vähän. Se olisi ollut vielä pari tuntia ylempänä, jonka takia päätimme tällä kertaa jättää väliin. 
 

Kommentit (2)
  1. Hei! Harvemmin kommentoin blogipostauksiin, mutta minulla ja ystävällä on ensi talvelle suunnitteilla matka keski-Amerikkaan ja myös Nicaragua tulee olemaan yksi kohteistamme. Kuinka turvallinen kohde on mielestäsi? Muistanko oikein, että olit kirjoittanut jossain postauksessa teillä olleen oma vartija joka partioi talon ympärillä? Onko tämä tarpeellista? Pakko vielä sanoa, että sulla on aivan ihana blogi! Jatka samaan malliin 🙂

    1. Moi! Tilastojen mukaan tämä on Väli-Amerikan turvallisin maa, joten en olisi huolissan. Mulla on ollut tosi turvallinen olo täällä. En tietty lähtisi minnekään syrjäisille kaduille auringon laskettua, ja esimerkiksi Managua on kuulemma turvaton turisteille. Jos meinaatte reissata pienemmissä paikoissa niin ei varmasti ole mitään hätää 🙂 kiitos kovasti!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *