Nopea arkiruoka: Miso-pohjainen Ramenkeitto

DSC_4895.jpg

Meidän perheen arkiruokiin kuuluu erilaiset Ramen-keitot ja varmasti suosituin on ollut tämä pikanuudeleista tehty kermainen versio. Varsinkin talvella nämä ovat ihan lempiruokaa. Edullista, kuumaa, maukasta ja täynnä kasviksia. Tällä kertaa tein keittopohjan kaupassa myytäviin Miso-valmispusseihin. Miso-keitto syntyy dashi-nimisestä liemestä, ja miso-tahnasta. Valmispaketissa tulee erillisissä pusseissa sekä jauhomainen aines liemeen, sekä tahna. 

Kauppalistalle:

-Misokeitto (valmispakkaus)

-lasinuudelia

-korianteria

-pinaattia

-maissia

-kananmunia

-1 valkosipulin kynsi

-avokado

-kevätsipuli

-Hoisin-kastike ja Sriracha

Keitto syntyy todella nopeasti keittämällä munat puolikoviksi, nuudelit ohjeiden mukaan, kiehauttamalla vesi ja sekoittamalla Miso-ainekset siihen. Lisäsin lopuksi vielä valkosipulin kynnen murskattuna keittoliemeen. Samalla voi pilkkoa sipulin ja avokadon pieniksi paloiksi. Yleensä asettelen ne valmiiksi lautaselle, pinaatin ja maissien kanssa ja kaadan valmiit nuudelit sekä liemen koko komeuden päälle. Lopuksi vielä Hoisin-kastiketta ja halutessaan Srirachaa kruunaamaan keitto. 

DSC_4899.jpgDSC_4896.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
  1. 18 x VIIMEISIN... - Sara Tickle
    25.2.2020, 19:41

    […] kokkailtiin tätä Ramen-keittoa, johon lisättiin vielä herneitä ja katkarapuja […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *