Nopea arkiruoka: Miso-pohjainen Ramenkeitto
Meidän perheen arkiruokiin kuuluu erilaiset Ramen-keitot ja varmasti suosituin on ollut tämä pikanuudeleista tehty kermainen versio. Varsinkin talvella nämä ovat ihan lempiruokaa. Edullista, kuumaa, maukasta ja täynnä kasviksia. Tällä kertaa tein keittopohjan kaupassa myytäviin Miso-valmispusseihin. Miso-keitto syntyy dashi-nimisestä liemestä, ja miso-tahnasta. Valmispaketissa tulee erillisissä pusseissa sekä jauhomainen aines liemeen, sekä tahna.
Kauppalistalle:
-Misokeitto (valmispakkaus)
-lasinuudelia
-korianteria
-pinaattia
-maissia
-kananmunia
-1 valkosipulin kynsi
-avokado
-kevätsipuli
-Hoisin-kastike ja Sriracha
Keitto syntyy todella nopeasti keittämällä munat puolikoviksi, nuudelit ohjeiden mukaan, kiehauttamalla vesi ja sekoittamalla Miso-ainekset siihen. Lisäsin lopuksi vielä valkosipulin kynnen murskattuna keittoliemeen. Samalla voi pilkkoa sipulin ja avokadon pieniksi paloiksi. Yleensä asettelen ne valmiiksi lautaselle, pinaatin ja maissien kanssa ja kaadan valmiit nuudelit sekä liemen koko komeuden päälle. Lopuksi vielä Hoisin-kastiketta ja halutessaan Srirachaa kruunaamaan keitto.
[…] kokkailtiin tätä Ramen-keittoa, johon lisättiin vielä herneitä ja katkarapuja […]