OIKOTIE- OSAAJAPROFIILI

Monille varmasti ajankohtainen aihe nyt valmistumisien kynnyksellä on työnhaku. Jos on opiskelujen ohella ollut samassa työpaikassa monta vuotta, voi nykytilanne työnhaun kannalta olla hiukan hämmentävä. Miten erottautua joukosta? Miten todistaa oma ainutlaatuisuutensa? Olen itse ollut todella monissa työpaikoissa elämäni aikana, vaikka viimeisin työsuhteeni kestikin yli viisi vuotta. Olin tottunut hakemaan työtä nöyrästi CV kourassa eri kahviloihin, vaatekauppoihin tai ravintoloihin marssimalla. 

Nykyään kuitenkin netti mahdollistaa työnhaun todella monenlaisilla keinoilla. Tänä päivänä tuntuu olevan aina vain kovemmassa huudossa erilaiset CV:t ja oman osaamisen todistaminen luovemmin. Tietenkään kaikkiin työpaikkoihin tämä ei sovi, eivätkä videoiden teko tai muut erikoisemmat ratkaisut ole mitenkään pakollisia luovienkaan alojen työmarkkinoilla. Jos kuitenkin kokee olevansa parhaimmillaan esimerkiksi kameran edessä tai osaa ilmaista itseään parhaiten visuaalisesti, kannattaa miettiä pitäisikö perinteisen hakemuksen sijaan tai lisäksi tehdä esimerkiksi tällainen osaajaprofiili ja liittää siihen vaikkapa video-portfolio? Nämä ovat mielestäni loistavia tapoja erottautua joukosta. 

Oikotiellä on nyt ilmainen palvelu, jossa voi tehdä osaajaprofiilin työnhakua varten. Tuntuu, että nykyään henkilöbrändäys on tärkeää monissa eri ammateissa ja ainakin itse olen huomannut esimerkiksi sosiaalisen median aktiivisesta käytöstä olleen hyötyä työmarkkinoilla. Yksi tapa vahvistaa ja tuoda ilmi omaa henkilöbrändiään on tämän osaajaprofiilin kautta. 

Profiiliin voi aiempien työkokemuksien ja koulutuksen lisäksi laitaa suosittelijoita, taitoja ja eritellä omaa osaamistaan. Sinne on mahdollista myös lisätä video tai vaikkapa portfolio liitteenä. Osan tiedoista voi asettaa näkyviksi kaikille, tai vain työnantajille. Oma kokemukseni on se, että mikäli etsii työtä, kannattaa siitä kertoa mahdollisimman avoimesti kaikille. Ikinä ei tiedä, kuka saattaa tietää aukinaisen paikan juuri sinua kiinnostavassa yrityksessä, tai paikan auetessa muistaa sinun haaveesi samankaltaisesta positiosta. Lisäsin itse profiiliini myös muutamat poiminnat portfoliostani, mutta ne näkyy vain työnantajille. 

Täältä pääsette kurkkaamaan minun profiilini. Ja täältä voitte rekisteröityä ja tehdä omanne. Onnea työnhakuun!

*Yhteistyössä Oikotien kanssa.

Kommentit (4)
  1. pilkunviilaajako
    19.5.2015, 16:04

    Kivalta näytti sun profiili, mutta heti pisti silmään tuosta esittelystä, että helsinkiläinen kuuluisi kirjoittaa pienellä. 🙂 Oikeinkirjoitus antaa myös ammattimaisen kuvan!

    1. Kääk! Niinpä pitääkin! 🙂 Kävin heti vaihtamassa. En tiedä mikä aivopieru minulla oli käynyt tuossa 😀 Kiitos huomiosta! Olen itse ihan samaa mieltä tuossa oikeinkirjoituksessa.

  2. Näyttää kivalta! 🙂 Tuossa profiilissasi ei näy nimesi kuvan päällä,kun se on laitettu valkoisella, ehkä joku muu väri olisi parempi? 🙂 Täytyy pitää tämä sivusto mielessä tulevaisuutta ajatellen!

    1. Joo mietin ihan samaa! Tekstin väriä ei pysty vaihtamaan, mutta ehkä pitäisi vaihtaa jokin muu taustakuva 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *