Oletko syönyt ärripurrikeksejä?

Olen monesti puhunut täällä blogissani posiitivisesta ajattelusta ja sen voimasta. Viime aikoina minun on ollut vaikea pysyä positiivisena. Kaikki on tuntunut harmittavan: aikainen herätys, sateinen päivä, bussista myöhästyminen- asiat joilla ei pitäisi olla mitään tekemistä onnellisuuteni kanssa. Enemmän kuin nämä vähäpätöiset asiat, minua on harmittanut se, että harmittaa.

 

Tiedän, että se miten suhtaudumme kokemiimme asioihin on paljon merkityksellisempää, kuin se mitä satumme kokemaan. Sen takia tämä minua seurannut alakulon pilvi on ärsyttänyt. En ole vain saanut sitä katoamaan. Ja niinkuin jo tiedämme, kurjat ajatukset synnyttävät kurjaa oloa ja lisää kurjia ajatuksia. Oravanpyörä on valmis.

 

Yritin keksiä syytä tähän mielipahaani, mutta en keksinyt. Yritin miettiä ratkaisuja huonon mielen karkoittamiseksi, mutta mikään ei jaksanut innostaa. Sitten törmäsin Saran kirjoitukseen ja tuntui siltä, kuin lamppu pääni päällä olisi syttynyt: tietenkin.

 

"Älä etsi ratkaisua. Etsi mielenrauhaa, huojennusta, hyvää oloa – ratkaisu ilmestyy niiden mukana."

 

Silloin kun on tällainen yleinen alakulo päällä, on ihan turhaa on pohtia, miksi on kurja mieli. Harvoin se johtuu edes mistään ratkaistavissa olevasta asiasta. Loputtomalla asioiden pyörittelemisellä keskittää ajatuksensa vain entistä kovemmin niihin huonoihin juttuihin. Sen sijaan kannattaa miettiä hetken aikaa pelkkiä mukavia asioita. Asioita joista on kiitollinen.

 

Tee juttuja, jotka tuntuvat hyvältä ja nauti sellaisten ihmisten seurasta, jotka saavat sinut nauramaan. Osta jäätelo, hikoile jumpassa tai mene merenrantaan istuskelemaan: what ever works for you! Yhtäkkiä, kuin taikaiskusta, huomaat kuinka on taas helppo hymyillä.

 

Negatiivisia ajatuksia ei tarvitse yrittää erikseen deletoida. Kyllä ne siirtyvät pois hyvien ajatusten tieltä ihan automaattisesti. Mitä enemmän keskität mielesi pelkkiin hyviin asioihin, sitä enemmän ilonaiheita päivääsi tulee. Sama toimii myös toisin päin. Jos olet huonolla tuulella heti aamusta, voit olla varma siitä, että universumi heittää sinulle pari vastoinkäymistä päivän mittaan.

 

Keskitytään siis kaikkeen iloiseen ja ihanaan!

Kommentit

Emmi (Ei varmistettu)

Loistava juttu! Se on totta, että pitäisi tehdä juuri sitä mikä hyvältä tuntuu. Varsinkin nykyään kun pitäisi MUKA tehdä kaikennäköistä eikä nauttia ollenkaan :) Tsemppiä!
p.s. Ihanaa huulipunaa!!!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! Niinhän se on! Kun iloitsee niistä jutuista, mitkä on mukavia, menee ne ikävämmätkin jutut ihan siinä siivellä hymyssä suin :)

MRSQ (Ei varmistettu)

Ihana teksti, niin totta tää! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos MrsQ! :)

H (Ei varmistettu)

Hei, voisitko mahdollisesti postata kahvakuulavideosi uudestaan kun se ei tuolla alkuperäisessä postauksessa enää näy? :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei! Laitan tulemaan! Huomen aamulla näkyy blogissa :)

Senja (Ei varmistettu)

ihana teksti ja niin osuvaan aikaan. itelläkin on ollut jokin epämääräinen pilvi aikaajoin pään päällä enkä oikein tiedä edes miksi :D normaalisti kun olen melkoisen positiivinen luonne. no, se kuuluu elämään, välillä on harmaampia päiviä mutta näillä sun vinkeillä tästä olosta pääsee varmasti eroon!=) pitää vaan keskittyä kaikkeen ihanaan, siihen mistä itse eniten nauttii niin kyllä se hyvä mieli sieltä sitten tulee!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ei, sullakin! Kyllä sen kelkan saa tosiaan tosi helposti käännettyä, kun vaan ymmärtää olla takertumatta niihin tylsiin fiiliksiin:)

Sofia (Ei varmistettu)

Loistavaa tekstiä! :)

www.coconutknockout.blogspot.com

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Sofia:)

Heidi S. (Ei varmistettu)

Kirjoitat niin asiaa.
Olen pitänyt kiitollisuuspäiväkirjaa tosi jeesusteluna.
Jotenkin muutama viikko sitten silmät aukesivat,
että kirjaamalla näitä hyviä asioita ylös saa työnnettyä negatiiviset asiat taaemmaksi.
Itselläni on kaksi lasta, kuinka ihanaa onkaan lukea (myöhemminkin) niistä pikkuasioista joiden vuoksi he tekevät elämästäni monin verroin, pienillä asioilla, onnellisempaa. Koska ihan aina tämä pienten lasten arki ei ole ruusuilla tanssimista....
Tämä on oma askeleeni kohti valoisampaa elämää :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! Munkin pitäisi aloittaa tuo kiitollisuuspäiväkirja. Jotenkin aina tulee kirjoitettua päiväkirjaan silloin kun ahdistaa joku. Niitä on aika murheellista lukea jälkikäteen kun tuntuu että koko elämä on ollut pelkkää kurjuutta :D mäpäs ostan heti jonkun ihanan kirjasen kiitollisuuspäiväkirjaksi :)

Pero (Ei varmistettu)

Stands back from the keyboard in amemnzeat! Thanks!

Essi (Ei varmistettu)

Blogiisi on aina yhtä ilo tulla lueskelemaan kun tietää, että kirjoituksesi on aina yhtä tarpeellinen tai osuva. Itselleni ei mitään turhaa tai haukotuttavaa (toki ateriankorvikkeet yms menee ohi korvien itseltäni).
Parhaillaan mieli aika nuutunut, luin muutoman rivin ja napakymppi!
Olet upean näköinen, erityisesti postauksen kuva pistää silmään :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanasti sanottu Essi! Kiitos kovasti. <3

Jozella (Ei varmistettu)

Ihana kaunokainen olet!:)

xx
Jozella
http://jozellablog.blogspot.fi/

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos samoin Jozella:)

jasmine (Ei varmistettu)

upea teksti=)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Jasmine!:)

Aino (Ei varmistettu)

Voi ihana Elisa! Tästä tekstistä tais tulla mulle samanlainen ahaa-elämys, kun sulle tuosta Saran, heh :)

Elisa (Ei varmistettu)

Jeee!! :) Ne on ihan parhaita! Ihana kuulla Aino :)

Kommentoi