Oletko syönyt ärripurrikeksejä?

Olen monesti puhunut täällä blogissani posiitivisesta ajattelusta ja sen voimasta. Viime aikoina minun on ollut vaikea pysyä positiivisena. Kaikki on tuntunut harmittavan: aikainen herätys, sateinen päivä, bussista myöhästyminen- asiat joilla ei pitäisi olla mitään tekemistä onnellisuuteni kanssa. Enemmän kuin nämä vähäpätöiset asiat, minua on harmittanut se, että harmittaa.

 

Tiedän, että se miten suhtaudumme kokemiimme asioihin on paljon merkityksellisempää, kuin se mitä satumme kokemaan. Sen takia tämä minua seurannut alakulon pilvi on ärsyttänyt. En ole vain saanut sitä katoamaan. Ja niinkuin jo tiedämme, kurjat ajatukset synnyttävät kurjaa oloa ja lisää kurjia ajatuksia. Oravanpyörä on valmis.

 

Yritin keksiä syytä tähän mielipahaani, mutta en keksinyt. Yritin miettiä ratkaisuja huonon mielen karkoittamiseksi, mutta mikään ei jaksanut innostaa. Sitten törmäsin Saran kirjoitukseen ja tuntui siltä, kuin lamppu pääni päällä olisi syttynyt: tietenkin.

 

”Älä etsi ratkaisua. Etsi mielenrauhaa, huojennusta, hyvää oloa – ratkaisu ilmestyy niiden mukana.”

 

Silloin kun on tällainen yleinen alakulo päällä, on ihan turhaa on pohtia, miksi on kurja mieli. Harvoin se johtuu edes mistään ratkaistavissa olevasta asiasta. Loputtomalla asioiden pyörittelemisellä keskittää ajatuksensa vain entistä kovemmin niihin huonoihin juttuihin. Sen sijaan kannattaa miettiä hetken aikaa pelkkiä mukavia asioita. Asioita joista on kiitollinen.

 

Tee juttuja, jotka tuntuvat hyvältä ja nauti sellaisten ihmisten seurasta, jotka saavat sinut nauramaan. Osta jäätelo, hikoile jumpassa tai mene merenrantaan istuskelemaan: what ever works for you! Yhtäkkiä, kuin taikaiskusta, huomaat kuinka on taas helppo hymyillä.

 

Negatiivisia ajatuksia ei tarvitse yrittää erikseen deletoida. Kyllä ne siirtyvät pois hyvien ajatusten tieltä ihan automaattisesti. Mitä enemmän keskität mielesi pelkkiin hyviin asioihin, sitä enemmän ilonaiheita päivääsi tulee. Sama toimii myös toisin päin. Jos olet huonolla tuulella heti aamusta, voit olla varma siitä, että universumi heittää sinulle pari vastoinkäymistä päivän mittaan.

 

Keskitytään siis kaikkeen iloiseen ja ihanaan!

Kommentit (21)
  1. Voi ihana Elisa! Tästä tekstistä tais tulla mulle samanlainen ahaa-elämys, kun sulle tuosta Saran, heh 🙂

    1. Jeee!! 🙂 Ne on ihan parhaita! Ihana kuulla Aino 🙂

  2. upea teksti=)

    1. Kiitos Jasmine!:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *