ONNELLISUUDEN 10 KULTAISTA SÄÄNTÖÄNI

Puhuimme jonkin aikaa sitten ystäväni kanssa siitä, miten joskus surullisuuteen ja synkkyyteen jää kiinni. Siinä kurjassa olossa haluaa oikein rypeä. Hetkeksi eristää itsensä kaikista muista, kuuntelee melankolista musiikkia ja makaa kovalla kylmällä lattialla. Hymyilevät ihmiset näyttävät keinotekoisilta ja koet etteivät he voi olla yhtä lailla kiinni elämässä kuin sinä. 

Satunnaiset synkät fiilikset onkin mielestäni ihan ok. Ne kuuluu elämään eikä niitä kannatakaan tukahduttaa pakkopositiivisuudella. Välillä sitä kuitenkin huijaa itsensä uskottelemaan, että elämä on paljon kurjempaa kuin se todellisuudessa on. Vain sen takia että se kurjuus on ainoa olotila, mikä tuntuu tutulta ja turvalliselta. 

Nykyään minulla ei oikein ole ollut tällaisia pitkiä mustia kausia ja mietin että mistä asioista se johtuu. Tulin siihen lopputulokseen, että niin kauan kun ei ole kyse masennuksesta, on se pitkälti asennoitumiskysymys ja näiden seuraavien sääntöjen noudattaminen tekee ainakin omasta elämästäni paljon helpompaa. 

1. Olen kiitollinen siitä, mitä minulla on, enkä keskity niihin asioihin mitä minulta puuttuu. Otan ihan oikeasti päivästä aikaa siihen, että mietin kuinka hyvin asiat onkaan. Jos kaikki tuntuu silti p*skalta, mietin maita joissa olen matkustanut ja sitä kuinka hieno asia esimerkiksi kraanavesi on. 

2. Kohdatessani vastoinkäymisiä, osaan päästää niistä irti enkä jää pyöriskelemään itsesyytöksissä. Kurjissa asioissa vellominen ei auta mitään. Sen sijaan pieniä takapakkeja voi pitää hyvinä oppitunteina tulevaisuutta ajatellen. 

3. En ikinä jätä asioita tekemättä sen takia, että pelkään muiden ihmisten mielipiteitä. Aina tulee olemaan joku, joka ei arvosta sinua. Kenenkään muun mielipide ei ole sen arvoinen, että luopuisit omista unelmistasi."It's better to be hated for what you are then to be loved for what you're not" on yksiä lempi lainauksiani.

4. Osaan olla aidosti iloinen muiden saavutuksista, vertailemtta itseäni heihin. Ikinä ei voi tietää, mitä heidän elämässään on meneillään. 

5. Otan vastuun omasta onnellisuudestani, enkä jätä sitä muiden ihmisten vastuulle. En myöskään kuvittele onnellisuuden löytyvän uusien tavaroiden hankkimisella. 

6. En murhedi menneitä enkä stressaa tulevaa. Ainoa hetki millä on väliä, on tämä tässä. 

7. En kuvittele onnellisuuteni alkavan taikaiskusta saavuttaessani jonkun tavoitteistani vaan muistan, että matka taittuu nopeammin jos matkanteosta nauttii. 

8. Annan vanhojen asioiden olla, enkä pidä sisälläni vihaa. En pyörittele asioita päässäni, vaan päästän kurjista ajatuksista irti. 

9. En kritisoi itse itseäni vaan tsemppaan ja kannustan tähtäämään korkealle. Olen itseni kanssa 24/7, joten parasta on opetella itsensä parhaaksi kaveriksi. 

10. Uskallan ottaa riskejä ja muuttaa elämäni siinä vaiheessa kun se ei enää tunnu hyvältä. Muistan että aina voi halutessaan ottaa täyskäännöksen, eikä "omaan osaansa" tarvitse ikinä juurtua. 

Kommentit

vilhelmiina (Ei varmistettu)

Loistava kirjoitus Elisa - olen kanssasi täysin samaa mieltä! Oma mottoni on eräästä lehdestä leikkaamani lause (löytyy myös aarrekartastani): "tärkein tekijä onnellisessa elämässä on asenteemme". Oma asenne, omien uskomusten tiedostaminen ja juurikin tuo "mitä muut tästä ajattelee"-ajatuksesta eroon pääseminen luovat ainakin omalta osaltani pohjaa onnellisuudelle. Loistava postaus jälleen kerran, kiitos! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Vilhelmiina! Ja oon kyllä ihan samaa mieltä sun kanssa. Aina välillä sitä pitää itseään muistutella. Mutta jotenkin se on mun mielestä aika lohdullinen ajatus, että on oman onnellisuutensa herra niin sanotusti :D

(Ei varmistettu)

Todella hyvät säännöt! Itse pyrin elämään hyvinkin samanlaisella asenteella. Joka päivä sitä pystyy kehittymään vieläkin onnellisemmaksi ja onnellisemmaksi, ja se jos mikä on parasta :)

Elisa (Ei varmistettu)

Se on just näin :)

Ipsu (Ei varmistettu)

Sun blogi on niin ihana <3 Näitä tekstejä lukiessa saa vaan positiivista energiaa itseensä ^_^

Elisa (Ei varmistettu)

Aww, kiitoksia Ipsu! Ihanasti sanottu <3

Minttu (Ei varmistettu)

Pitäis varmasti printata noi säännöt ja lukasta niitä läpi joka päivä. Tosi kauniita ajatuksia ja tosta sun lainauksesta tuli heti munki lemppari. Kiitos!!

Elisa (Ei varmistettu)

Voi kiitos!:) Ja se on kyllä ihan paras. Sillin on helpompi ottaa kritiikkiäkin vastaa kun tietää että on ainakin pysytellyt rehellisenä itselleen.

Mirtsu (Ei varmistettu)

Hyvä postaus! Kiitos siitä. :)
Oma elämänasenteeni on peruspositiivinen ja pyrin löytämään asiasta kuin asiasta sen positiivisen puolen (vaikka vähän välillä töitä sen eteen saakin tehdä) ja kappas elämästä tulee paljon mukavempaa ja helpompaa.
Työskentelen itse työterveyshoitajana ja kohtaan lähes päivittäin ihmisiä joilla on todella, siis todella negatiivinen asenne elämään. Kovin raskaaksi muuttuu elämä sillä asenteella. Hassua on ollut huomata, että heitä usein hymyilevä olemukseni tuntuu jopa närkästyttävän. :D
Mutta sitten on niitä uskomattomia sinnipusseja joiden elämään on valitettavasti kertynyt todella raskaita asioita. Omaisen menettämisiä yllättäen, omaa ja läheisten sairastumista, työttömyyttä ja kaikki tämä yhden ihmisen elämässä ja pahimmillaan parin vuoden sisällä. Silti nämä ihmiset jaksavat hymyillä ja todeta, että noh ainakin ollaan vielä hengissä. Noita ihmisiä tekee mieli halata...ja joskus niin teenkin.

Elisa (Ei varmistettu)

Voi, miten se onkaan noin! Joillain kenellä ei pitäisi olla mitään valitettavaa, ei osaa ajatella yhtään kivaa asiaa ja toinen jolla olisi kaikki syyt murehtia, jaksaa hymyillä aina vaan. Itse palveluammatissa pitkään ollessani kyllä tutuksi myös tuo kuinka oma hymy saattaa v*tuttaa muita sillon kun heillä on huono päivä. Tosi usein kuuli jopa sitä että "hittoako säkin siinä hymyilet" mua alkoi aina vaan naurattaa enemmän nämä tilanteet koska ne oli niin absurdeja :D Ja siitähän ne äkäpussit sitten veti herneet nenäänsä.

(Ei varmistettu)

Nuo on kyllä hyvät säännöt! Sai heti paremmalle tuulelle ja pitääkin selkeästi laittaa nämä muistiin, että voi sitten aina lukaista nuo jos meinaa olla vähän synkempi kausi. :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Kolibri! Ja tosiaan, näitä on hyvä joskus miettiä jos tuntuu että elämä tuntuu pitkään tosi kurjalta. :)

(Ei varmistettu)

Olet niin ihanan positiivinen ihminen. Selkeästi ajattelet paljon, vaikka et niitä negatiivisia ajatuksia päässä pyörittelekään. Välillä pitää näinkin yksinkertaisia asioita lueskella ja toistaa itselleen, että muistaa taas miksi on syytä hymyyn. :) Kiitos tästä.

Kommentoi