ONNELLISUUDEN 10 KULTAISTA SÄÄNTÖÄNI

Puhuimme jonkin aikaa sitten ystäväni kanssa siitä, miten joskus surullisuuteen ja synkkyyteen jää kiinni. Siinä kurjassa olossa haluaa oikein rypeä. Hetkeksi eristää itsensä kaikista muista, kuuntelee melankolista musiikkia ja makaa kovalla kylmällä lattialla. Hymyilevät ihmiset näyttävät keinotekoisilta ja koet etteivät he voi olla yhtä lailla kiinni elämässä kuin sinä. 

Satunnaiset synkät fiilikset onkin mielestäni ihan ok. Ne kuuluu elämään eikä niitä kannatakaan tukahduttaa pakkopositiivisuudella. Välillä sitä kuitenkin huijaa itsensä uskottelemaan, että elämä on paljon kurjempaa kuin se todellisuudessa on. Vain sen takia että se kurjuus on ainoa olotila, mikä tuntuu tutulta ja turvalliselta. 

Nykyään minulla ei oikein ole ollut tällaisia pitkiä mustia kausia ja mietin että mistä asioista se johtuu. Tulin siihen lopputulokseen, että niin kauan kun ei ole kyse masennuksesta, on se pitkälti asennoitumiskysymys ja näiden seuraavien sääntöjen noudattaminen tekee ainakin omasta elämästäni paljon helpompaa. 

1. Olen kiitollinen siitä, mitä minulla on, enkä keskity niihin asioihin mitä minulta puuttuu. Otan ihan oikeasti päivästä aikaa siihen, että mietin kuinka hyvin asiat onkaan. Jos kaikki tuntuu silti p*skalta, mietin maita joissa olen matkustanut ja sitä kuinka hieno asia esimerkiksi kraanavesi on. 

2. Kohdatessani vastoinkäymisiä, osaan päästää niistä irti enkä jää pyöriskelemään itsesyytöksissä. Kurjissa asioissa vellominen ei auta mitään. Sen sijaan pieniä takapakkeja voi pitää hyvinä oppitunteina tulevaisuutta ajatellen. 

3. En ikinä jätä asioita tekemättä sen takia, että pelkään muiden ihmisten mielipiteitä. Aina tulee olemaan joku, joka ei arvosta sinua. Kenenkään muun mielipide ei ole sen arvoinen, että luopuisit omista unelmistasi.”It’s better to be hated for what you are then to be loved for what you’re not” on yksiä lempi lainauksiani.

4. Osaan olla aidosti iloinen muiden saavutuksista, vertailemtta itseäni heihin. Ikinä ei voi tietää, mitä heidän elämässään on meneillään. 

5. Otan vastuun omasta onnellisuudestani, enkä jätä sitä muiden ihmisten vastuulle. En myöskään kuvittele onnellisuuden löytyvän uusien tavaroiden hankkimisella. 

6. En murhedi menneitä enkä stressaa tulevaa. Ainoa hetki millä on väliä, on tämä tässä. 

7. En kuvittele onnellisuuteni alkavan taikaiskusta saavuttaessani jonkun tavoitteistani vaan muistan, että matka taittuu nopeammin jos matkanteosta nauttii. 

8. Annan vanhojen asioiden olla, enkä pidä sisälläni vihaa. En pyörittele asioita päässäni, vaan päästän kurjista ajatuksista irti. 

9. En kritisoi itse itseäni vaan tsemppaan ja kannustan tähtäämään korkealle. Olen itseni kanssa 24/7, joten parasta on opetella itsensä parhaaksi kaveriksi. 

10. Uskallan ottaa riskejä ja muuttaa elämäni siinä vaiheessa kun se ei enää tunnu hyvältä. Muistan että aina voi halutessaan ottaa täyskäännöksen, eikä ”omaan osaansa” tarvitse ikinä juurtua. 

Kommentit (13)
  1. Olet niin ihanan positiivinen ihminen. Selkeästi ajattelet paljon, vaikka et niitä negatiivisia ajatuksia päässä pyörittelekään. Välillä pitää näinkin yksinkertaisia asioita lueskella ja toistaa itselleen, että muistaa taas miksi on syytä hymyyn. 🙂 Kiitos tästä.

  2. Nuo on kyllä hyvät säännöt! Sai heti paremmalle tuulelle ja pitääkin selkeästi laittaa nämä muistiin, että voi sitten aina lukaista nuo jos meinaa olla vähän synkempi kausi. 🙂

    1. Kiitos Kolibri! Ja tosiaan, näitä on hyvä joskus miettiä jos tuntuu että elämä tuntuu pitkään tosi kurjalta. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *