ONNELLISUUDEN 10 MUISTISÄÄNTÖÄ

 

Onnellisuus tarkoittaa monille ihmisille eri asioita. Viime vuosien aikana olen paljon pohtinut käsitettä ja tullut siihen lopputulokseen, että sitä on turha jahdata. Se ei löydy ulkomaanmatkalta, uudesta asukokonaisuudesta tai bile-illasta. Se on jotain pysyvämpää. Se on tapa katsella maailmaa, ja suhtautua niin onnistumisiin kuin vastoinkäymisiinkin. Vaikka sitä ei pysty pakottamaan, on sen tunnistaminen ainakin itselleni helpompaa, kun pidän mielessäni nämä seuraavat asiat. 

  • Epäkohdat elämässämme, ovat usein jollain tapaa meidän itse aiheuttamiamme. Syytökset ovat kuitenkin turhia, myös itsesyytökset. Siitä taakasta voi päästää heti irti ja kohdistaa katseen tulevaan. 
  • Jos asiat ovat huonosti elämässäsi, eivät ne parane murehtimalla, tai pohtimalla minkä takia niin on käynyt. Mielekkäämpää on pohtia sitä, mihin haluaisit asioiden muuttuvan. Vain sinä itse olet vastuussa onnellisuudestasi, ei kukaan muu.
  • Negatiivisuus synnyttää lisää negatiivisuutta. Sama lainalaisuus pätee myös positiivisuuteen. Voisiko tylsästä tapahtumasta löytää jotain kullanjyviä? Onko se sittenkään niin kamala asia? Mitä positiivista tästä voi seurata?
  • Viha on todella kuluttava tunne ja vihaa sisällä pitävä henkilö kuluttaa sillä eniten itseään. Luopuminen ja anteeksianto vapauttavat sinut siitä. 
  • Kun kääntää sen negatiivisen energian positiiviseksi ja keskittää sen tavoitellakseen omia unelmiaan, saa uskomattoman paljon aikaan.
  • Jos haluamme jonkun toisen ihmisen muuttuvan, pystymme siihen vain muuttamalla omaa itseämme. Kun tajuaa tämän, moni asia helpottuu suuresti. Kun joku on ilkeä minua kohtaan, pyrin ajattelemaan, kuinka vaikeaa hänellä on kantaessaan kaikkea tuota vihaa mukanaan, enkä pilaa enää omaa päivääni kääntämällä myös omia ajatuksiani ikäviksi. 
  • Olen ymmärtänyt  myös maailmankaikkeuden rajattomuuden. Se, että olen onnellinen ei tarkoita sitä, että se onnellisuus olisi joltain muulta pois. Tämä pätee kaikkeen muuhunkin. Iloitse saavutuksistasi ja tavoittele rohkeasti unelmiasi.
  • Ympäröi itsesi ihmisillä, kenestä saat energiaa. Älä pidä kiinni sellaisista ihmissuhteista, jotka vievät kaikki voimasi tai luovat negatiivista ilmapiiriä elämääsi. Oeltko kerta toisensa jälkeen aina väsyneempi jonkun ihmisen tavattuasi vai saatko lisää energiaa ja tarmoa, koetko olosi inspiroituneeksi? 
  • Jos on ollut erityisen huono päivä ja tuntuu, ettei elämässä ole mitään ilonaiheita, kirjoita ainakin 5 asiaa ylös, joista voit olla onnellinen. Esimerkiksi siitä, että sait nukkua yösi sängyssä ja aamulla kraanasta tuli juomiseen kelpaavaa vettä. Yhtäkkiä kiitollisuuden aiheita näkee entistä enemmän ympärillään. 
  • Lähes kaikki lähtee lopulta omasta itsestä, omista asenteista ja omasta tavasta ottaa maailma vastaan.

Kommentit

Lina-Maria (Ei varmistettu)

Kiitos tästä muistutuksesta. :)

Oletko itse ollut ennen negatiivisempi? Tai onko sulla ollut esim. pidempää alakuloista jaksoa elämässä? Jos on niin miten löysit ns. tien takaisin valoon? Olisi mielenkiintoista lukea tästä ihan kunnon postaustakin, jos sulta irtoaa juttua aiheesta. :)

Elisa (Ei varmistettu)

On toki ollut! Mietin kovasti, että mikäköhän siinä sitten loppujen lopuksi oli ratkaisevana tekijänä. Varmaan se, että luin aika paljon kirjallisuutta aiheen ympäriltä. Lopulta alkoi pikku hiljaa ymmärtää sen oman vastuun onnellisuudessa ja sen myötä kaikki alkoi kirkastua :)

Riikka (Ei varmistettu)

Törmäsin eilen ensimmäistä kertaa blogiisi ja sain sen nyt kokonaisuudessaan kahlattua läpi. Tuntuu kuin omasta elämästään lukisi, ainakin osittain. On mielenkiintoista lukea blogia, joka koskettaa omaa elämää paljonkin ja jossa on paljon samankaltaisuuksia. Odotan innokkaasti tulevia postauksiasi! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla Riikka! Tervetuloa lukemaan <3

(Ei varmistettu)

Hyviä pointteja! Erityisesti noi ympäröivät ihmiset vaikuttaa paljon omiin fiiliksiin. Harvemmin sitä esim kokee itseänsä huonommakasi sellaisessa porukassa jossa voi surutta olla täysin oma itsensä, ja sama toisinpäin..

Elisa (Ei varmistettu)

Näinhän se on! :) Joskus toki tulee aikoja, kun jotkut ihmissuhteet ottavat enemmän kuin antavat, mutta jos se on jatkuvasti niin, että samat tyypit imevät kaiken energian, voi olla aika vaihtaa porukkaa. <3

Pupunen (Ei varmistettu)

Voi voi voi Elisa..

Mä oon just näitä asiota pyöritellyt mielessä viimeaikoina. Sä jotenkin vaan osaat kirjoittaa aiheista mistä mietin :D

Kiitos tästä ihanasta kirjoituksesta.
I totally agree! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi pupunen <3 Kiitos itsellesi! Kiva kun uppos!

Maija (Ei varmistettu)

Olisi kiva, jos voisit tehdä jutun kirjallisuudesta, joka liittyy aiheeseen. Mitä kirjoja esimerkiksi suosittelet, mistä olisi helppo aloittaa, jos ei ole aiemmin lukenut tällaisia kirjoja yms. :)

misspiaelisabeth.blogspot.fi (Ei varmistettu)

Hyvin kirjotettu, myös kateellisuus on iso negatiivisuuden lähde, jos on kateellinen toisista ihmisistä et mitenkään pysty iloita omia pieniäkään saavutuksia

ps.Ihanat hiukset sulla <3

Kommentoi