ONNELLISUUDEN 10 MUISTISÄÄNTÖÄ

 

Onnellisuus tarkoittaa monille ihmisille eri asioita. Viime vuosien aikana olen paljon pohtinut käsitettä ja tullut siihen lopputulokseen, että sitä on turha jahdata. Se ei löydy ulkomaanmatkalta, uudesta asukokonaisuudesta tai bile-illasta. Se on jotain pysyvämpää. Se on tapa katsella maailmaa, ja suhtautua niin onnistumisiin kuin vastoinkäymisiinkin. Vaikka sitä ei pysty pakottamaan, on sen tunnistaminen ainakin itselleni helpompaa, kun pidän mielessäni nämä seuraavat asiat. 

 • Epäkohdat elämässämme, ovat usein jollain tapaa meidän itse aiheuttamiamme. Syytökset ovat kuitenkin turhia, myös itsesyytökset. Siitä taakasta voi päästää heti irti ja kohdistaa katseen tulevaan. 
 • Jos asiat ovat huonosti elämässäsi, eivät ne parane murehtimalla, tai pohtimalla minkä takia niin on käynyt. Mielekkäämpää on pohtia sitä, mihin haluaisit asioiden muuttuvan. Vain sinä itse olet vastuussa onnellisuudestasi, ei kukaan muu.
 • Negatiivisuus synnyttää lisää negatiivisuutta. Sama lainalaisuus pätee myös positiivisuuteen. Voisiko tylsästä tapahtumasta löytää jotain kullanjyviä? Onko se sittenkään niin kamala asia? Mitä positiivista tästä voi seurata?
 • Viha on todella kuluttava tunne ja vihaa sisällä pitävä henkilö kuluttaa sillä eniten itseään. Luopuminen ja anteeksianto vapauttavat sinut siitä. 
 • Kun kääntää sen negatiivisen energian positiiviseksi ja keskittää sen tavoitellakseen omia unelmiaan, saa uskomattoman paljon aikaan.
 • Jos haluamme jonkun toisen ihmisen muuttuvan, pystymme siihen vain muuttamalla omaa itseämme. Kun tajuaa tämän, moni asia helpottuu suuresti. Kun joku on ilkeä minua kohtaan, pyrin ajattelemaan, kuinka vaikeaa hänellä on kantaessaan kaikkea tuota vihaa mukanaan, enkä pilaa enää omaa päivääni kääntämällä myös omia ajatuksiani ikäviksi. 
 • Olen ymmärtänyt  myös maailmankaikkeuden rajattomuuden. Se, että olen onnellinen ei tarkoita sitä, että se onnellisuus olisi joltain muulta pois. Tämä pätee kaikkeen muuhunkin. Iloitse saavutuksistasi ja tavoittele rohkeasti unelmiasi.
 • Ympäröi itsesi ihmisillä, kenestä saat energiaa. Älä pidä kiinni sellaisista ihmissuhteista, jotka vievät kaikki voimasi tai luovat negatiivista ilmapiiriä elämääsi. Oeltko kerta toisensa jälkeen aina väsyneempi jonkun ihmisen tavattuasi vai saatko lisää energiaa ja tarmoa, koetko olosi inspiroituneeksi? 
 • Jos on ollut erityisen huono päivä ja tuntuu, ettei elämässä ole mitään ilonaiheita, kirjoita ainakin 5 asiaa ylös, joista voit olla onnellinen. Esimerkiksi siitä, että sait nukkua yösi sängyssä ja aamulla kraanasta tuli juomiseen kelpaavaa vettä. Yhtäkkiä kiitollisuuden aiheita näkee entistä enemmän ympärillään. 
 • Lähes kaikki lähtee lopulta omasta itsestä, omista asenteista ja omasta tavasta ottaa maailma vastaan.
Kommentit (10)
 1. misspiaelisabeth.blogspot.fi
  11.8.2015, 12:45

  Hyvin kirjotettu, myös kateellisuus on iso negatiivisuuden lähde, jos on kateellinen toisista ihmisistä et mitenkään pysty iloita omia pieniäkään saavutuksia

  ps.Ihanat hiukset sulla <3

 2. Olisi kiva, jos voisit tehdä jutun kirjallisuudesta, joka liittyy aiheeseen. Mitä kirjoja esimerkiksi suosittelet, mistä olisi helppo aloittaa, jos ei ole aiemmin lukenut tällaisia kirjoja yms. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *