Päätä mitä haluat, niin saat sen!

Olin eilen viettämässä iltaa ystävieni kanssa. Jotain kautta puheeksi tuli tavoitteet ja päämäärät. Aloin innoissani puhumaan siitä, kuinka uskon meidän saavamme ihan kaiken minkä haluamme. Siis aivan kaiken. Tämä toteamus saattaa kuulostaa kovin naiivilta ja mustavalkoiselta. Pikkutytön sinisilmäiseltä haaveilulta.

 

 

 

Kerroin kuitenkin esimerkkejä siitä, kuinka tammikuussa tekemäni aarrekartta on toiminut lähes uskomattomalla tavalla. Kerrottakoon tässä vielä uusille lukijoille, että aarrekartta on visuaalinen tavoitekartta haluamistasi asioista. Siinä voi olla kuvia, sanoja ja lauseita, joita kaipaat elämääsi. Se laitetaan asunnossa johonkin näkyvälle paikalle ja se työskentelee huomaamattasi alitajuntasi kanssa toteuttaen toiveitasi.
 
Kerroin myös, kuinka äitini aarrekartta oli toteutunut. Hiukan skeptiset ystäväni totesivat vain "no mutta te ootte sun äidin kanssa sellasia Hannu hanhia". Ja niinhän me ollaankin. Mutta vain sen takia, että uskomme universumin järjestävän meille kaiken, mitä tarvitsemme. Samalla tavalla uskon sen toimivan kenelle tahansa.  
 
Tärkeää on vain tietää mitä haluaa. Usein omalla kohdallani jarruna on se, etten oikeastaan tiedä mitä haluan. Keskityn liikaa siihen, mitä EN halua, joka on lähtökohtaisesti väärä ajattelutapa. Se keskittää vain enemmän ajatuksia siihen epämieluiseen asiaan ja sitä vetää täten vain enemmän puoleensa.
 
Täytyy siis määritellä tarkoin oma päämäärä. Älä mieti "en halua olla tässä työpaikassa". Alitajuntasi ei ymmärrä kieltosanoja, joten se kuulee vain "haluan olla tässä työpaikassa". Mieti mielummin, missä työpaikassa haluat olla? Sen jälkeen on helpompi lähteä liikkumaan sitä omaa päämäärää kohti. 

 

 

 

Välillä on tarpeen ottaa kynä ja paperi käteen ja miettiä niitä omia tavoitteitaan. Siinä myös selkeytät itsellesi, mitkä ovat niitä tärkeitä asioita itsellesi. Ilman selkeitä tavoitteita saattaa huomata, että monta vuotta on vain harhaillut ja antanut päivien lipua ohitse saamatta aikaan mitään. 

 

 

 

Taksikuskimme Kalitheasta lentokentälle oli ihan huikea tyyppi. Hän oli kiertänyt suurin piirtein jokaisessa maassa ja sanoi meille "you have to start living right away, life is too short. If you don't do it now, you will soon be as old as me. If you don't live now, you're dead before you die."

 

 

 

Näihin viisaisiin sanoihin päätän tämän paasaukseni!

 

 

Kommentit

Essi (Ei varmistettu)

Se on totta et liikaa ajatuksissa pyörii se, mitä ei haluta tai unelmoidaan vaan ja lopuksi todetaan: "mutta en mä sitä koskaa voi saada." Negatiiviset ajatukset vaan vetää lisää samanlaisia puoleensa.
Pitäs asennoitua just päinvastoin, niin et kaikki on mahdollista, tehdä töitä sen eteen ja elää vähä niinkö se kaikki olis jo tapahtunutkin - kuvitella se mielessä tosi todelliseksi.

Mäkin tein sillon aarrekartan, kun julkaisit blogissas sun oman. Mullakin on toteutunut jo monta niistä haaveista, myöskin sellasia, mistä en osannut ees haaveilla.

Sun blogi on tämmöi jokasen silmiä avaava, saat kyllä elämästä niin paljon positiivista esiin! Kun hyvää jakaa, sitä saa myös ite. Kiitos Elisa! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Oi vitsi! Ihana kuulla Essi, että oot saanut mitä olet toivonut! Niin se vaan jollain uskomattomalla tavalla toimii. Jotenkin usein ihmiset liikaa keskittyy tuohon, mitä sanoit " ei se ole mahdollista". Aarrekartassa hienointa on ehkä juuri se, että ei tarvitse huolehtia ollenkaan siitä, miten se toive toteutuu. Maailmankaikkeus vaan jollain uskomattomalla tavalla hoitaa sen! Ja usein vielä sellaisella tavalla, mitä et olisi itse osannut edes miettiä:D

Eveliina (Ei varmistettu)

Hei! Löysin blogiisi jo ennen siirtymistäsi fitin puolelle ja olen iloinen että tänne löysin. Blogisi on monipuolinen ja inspiroiva ja tämä teksti tuli juuri oikeaan aikaan, oman aarrekartan tekeminen on siis viikonloppuna edessä!:) Asenteesi on uskomaton!

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! Toi on parasta, mitä ihminen voi itelleen tehdä ;) aarrekartta siis! Kiitos kommentistasi!:)

Sanni (Ei varmistettu)

Mahtavaa tekstiä taas kerran! :) Itse tein myös aarrekartan sinun innoittamana ja muutamia juttuja on jo toteutunut! Ajatuksen voimaa ei voi vähtellä! :) Kiitos taas tästä!

Elisa (Ei varmistettu)

Ihan mahtava kuulla! Nää kommentit on parasta uskonvahvistusta kaikille epäilijöille ;) tosi hienoa! Kiitos itsellesi:)

Sara (Ei varmistettu)

Iso peukku sulle! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitti Sara! Peukku takas;)

Emmi (Ei varmistettu)

Voi halojaa mihin saumaan tämä sun postais tuli! Kerroin eilen siskolleni, että haluan vuoden sisään ulos kolmivuorotyöläisen oravanpyörästä ja alkaa tekemään jotain joka oikeasti tuntuu omalta.
Ideakin minulla on, mutta usko puuttui. Keskityin myös siihen mitä en osaa/ halua etc.
Mutta nyt mä meen ja teen kanssa sen kartan :)
Kiitos, musta tuntuu taas että pystyn <3

Elisa (Ei varmistettu)

Ihanaa kuulla!! <3 Tsemppiä tulevaisuuden haasteisiin! Kaikki mikä vähän aluksi pelottaa, on yleensä riskinoton arvoista!

Mari (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus! Ajattelen pitkälti samoin "sitä saa mitä tilaa"-tyylillä ja uskon johonkin "voimaan" tai energiaan joka järkkäilee näitä asioita meidän puolestamme jos vain itse pysymme positiivisella ja kärsivällisellä mielellä tilanteessa kuin tilanteessa (ei aina niin helppoa!). Olen myös kuullut ystäviltäni kommentteja "miten sulla voi aina mennä hyvin", "sie ootkin niin onnekas kun sulle tapahtuu tuollaisia" jne. mutta uskon että sama on mahdollista ihan meille kaikille, kun asenne ja ajatukset ovat positiivisia ja todenmukaisia sen suhteen mitä todella haluamme. Kenenkään elämä ei ole täydellistä, mutta omalla asenteella voi kyllä vaikuttaa siihen kuinka onnekas on, kuinka helppoa tai vaikeaa elämä on, millaisia ihmisiä, asioita ja mahdollisuuksia vedät puoleesi ja loppuviimein millainen elämäsi matkasta muodostuu. Olen päässyt kokemaan niin upeita juttuja tähän astisen elämäni aikana ja olen varma, että elämä ja tämä voima yllättää minut vielä monilla tavoilla, joita en edes vielä osaa kuvitella! Kuinka jännittävää elämä onkaan! Kaikkea hyvää sinulle, olet inspiroiva! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Voi ihana Mari! Noinhan se tosiaan on:) Sulla on ihan loistava asenne elämään! Pidä toi! Kiitos ja kaikkea hyvää sulle myös!

Kira (Ei varmistettu)

Täällä nuorempana lukijana kyselen, että voisiko tähän aarrekarttaan kerätä omia ottamia kuvia tai netistä etsiä? Kun en noista aikakausilehdistä oikein löydä kaikkia niitä asioita mitä haluaisin :)

Sinulla on kiva blogi, vaikka en noita treenijuttuja tee (vähän liian nuori niihin olen), niin blogistasi tulee silti hyvälle tuulelle!

Elisa (Ei varmistettu)

Hei Kira! Kiva kuulla, kiitos :) Aarrekarttaan voi tosiaan laittaa ihan mitä kuvia tahansa. Sen voi tehdä halutessaan vaikka kokonaan koneella ja printata sitten värillisenä suoraan seinälle. Ihan mikä tuntuu itsestä parhaalta! :)

(Ei varmistettu)

Totta taas joka sana!
Urheiluun liittyvien tavoitteiden lisäksi tää on käynyt toteen mun kohdalla varsinkin onnen tavoittelemisessa. Oon huomannut, etten löydä niitä onnen hetkiäni sitten millään ajattelematta, että "Tästä en tule onnelliseksi". Tärkeämpää on ymmärtää, mistä sitten tulee onnelliseksi. Silloin asioihin voi myös vaikuttaa enemmän.
Tuollainen aarrekartta ilmestyy varmasti tämänkin asunnon seinälle, mahtava idea! Itse olen pitänyt puhelimen taustakuvana aina jotain unelmiin liittyvää asiaa: sixpackin tai pianoa soittavan tytön kuva on antanut aina valtavasti lisää motivaatiota taistella unelmien eteen!

Elisa (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, että sait aarrekartan tekointoa ;) Itsekin aion askarrella uuden nyt syksyllä! Ja tosiaan, keskitytään kaikkeen hyvään ja kivaan niin lisää kivoja juttuja ilmestyy meidän elämään!

Outi (Ei varmistettu)

Tämä kirjoitus oli juuri sitä mitä tarvitsin tällä hetkellä. MInun on jo kauan pitänyt tehdä aarrekartta, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt aion kuitenkin ryhtyä tuumasta toimeen. Ihanaa, että tavoitteesi ovat toteutuneet, positiivisen ajattelun voima on kyllä uskomaton! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hienoa! Tuumasta toimeen vain :) Se tosiaan kannattaa!

ilts (Ei varmistettu)

Mites tää ajattelutapa toimii miesmetsällä? Joku fiksu kun on joskus sanonut, että seurustelukumppanin löytää silloin, kun sitä vähiten etsii :D

Elisa (Ei varmistettu)

On se toiminut tälläkin sektorilla :D Ja periaatteessa, laitat vaan sen toiveen sinne karttaan ja lopetat metsästämisen. Jälkikäteen mietit, että mistäs kummasta se mies tupsahtikaan elämääsi ;)

ilts (Ei varmistettu)

Haha, oot ihana <3

Elisa (Ei varmistettu)

No kiitos niin sääki! <3

A (Ei varmistettu)

Olen abivuotta viettävä nuori nainen ja selailin juuri ennen blogiisi tuloa jatkokoulutusmahdollisuuksia, yliopistopaikkoja, eri aloja jne. Tämä teksti kosketti:') Tuntuu että ehkä vihdoin löysin omalta tuntuvan vaihtoehdon yliopistosta, mutta lähtokohdat pääsykokeisiin ei ole parhaat mahdolliset lukion kemian kurssien suhteen. Annoit juuri oikealla hetkellä voimaa ja tsemppiä :') kiitos<3

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos hurjasti A! Tosi kiva kuulla! <3 Kannattaa ehdottomasti tavoitella sitä unelmien opiskelupaikkaa! Tsemppiä siihen!

Sanna (Ei varmistettu)

Kiitos taas ihanasta tekstistä! Harvoin kommentoin tänne mitään, mutta luen kyllä jokaisen postauksen, ja varsinkin tällaiset pohdiskelevammat ja positiiviset postaukset kolahtavat minuun aina! Näiden ansiosta itsekin saa lisää positiivista energiaa, ja alkaa ajattelemaan asioita eri tavalla. Kiitos siis mielenkiintoisesta blogista, jatka samaan malliin!! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos kovasti Sanna!:) Tosi mukava kuulla!

Hilla (Ei varmistettu)

Tällaisia postauksia on todella mukava lukea! :)

t.
http://cloudberryslife.blogspot.fi/

wuuh (Ei varmistettu)

Olen kanssasi samaa mieltä, mutta itselläni on toteutuspuolella vielä ongelmia.. Liian helposti ajattelen, että jos/kun haaveilen, saan vain kärsiä jos asia ei toteudukkaan. Tiedän, niin väärä ajattelutapa! Saattaa kuulostaa hieman oudolta, mutta tarvisin rohkeutta haaveilla ja oikeasti todeta mitä minä haluan. Koska myös uskon tuohon, että sen saa mitä haluaa. Pelkään vain vääriä valintoja ja sitä että minuun sattuu. Ehkäpä aarrekartta tai joku muu juttu voisi selvittää ajatuksiani?

Kuulostaa hyvin ristiriitaiselta, mutta näin tänään :)

Elisa (Ei varmistettu)

Aarrekartta tosiaan toimii tuossa hyvin! Ja onhan se pelottava ajatus: mitä jos saan kaiken mitä haluan?? Yleensä sitten vain unelmat kasvavat pikku hiljaa ja aina uskaltaa unelmoida hiukan isommista asioista! :) Aarrekartan askarteluilta saattaa olla hyvä tapa itsetutkiskeluun. Voi pohtia niitä juttuja mitä oikeasti ihan itse haluaa, eikä vain luule haluavansa. Tsemppiä kartan tekoon!

Linda (Ei varmistettu)

Huippua! Niin ihanaa löytää ihmisiä ketkä myös tuntee ja uskoo salaisuuteen:D oon niin miettiny tota aarrekarttaa mutta en oo saanu päätettyä miten sen teen!! Rakastan surffata WeHeartIt sovelluksessa ja etsiä kuvia joista tulee parempi fiilis ja joista saa taas sen "uskon että kaikki on mahdollista" tunteen:) sellaisia kuvia on todella paljon siellä ja haluisin just niitä kuvia mitä oon ittelleni tägänny siihen ajatuskarttaan! Täytyis siis miettiä miten saisin sen jotenkin järkevästi ja mieluiten vähän helpommin tehtyä kun tulostaa kaikki erikseen:D mut jos ei muu auta teen sit niin! Mutta nyt oikeesti sain taas inspiksen tehdä sen kiitos sulle<3 uskon että vetovoiman avulla löysin sun bloginkin;) oisko sulla vinkkejä miten saisin tehtyy sen unelmakartan!:)?

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! Itse tein viimeisimmän aarrekartan ihan vaan paintin avulla. Keräsin siis kuvia juuri pinterestistä ja weheartit-sivuilta ja tein niistä paintissä kollaasin. Lisäsin samalla myös tekstiä kuviin :) tulostin sen sitten koulussa a3 koossa väritulostimella. Jos ei ole mahdollisuutta tulostaa missään, niin luullakseni ainakin kirjastoissa voi käydä tulostamassa pientä maksua vastaan. Toivottavasti ol jotain jelppiä tästä!

Linda (Ei varmistettu)

Joo kiitos toi onkin kätevä tapa:) kirjastoon sit vaikka! Ootko muuten lukenut tän salaisuus kirjan? Suosittelen ehdottomasti jos et vielä oo törmänny:D! Kertoo just vetovoiman laista.

Elisa (Ei varmistettu)

Olen lukenut!:) Ja paljon muutenkin samanlaisia kirjoja aiheen ympäriltä! Hyviä juttuja ;)

Kommentoi