Paljon iloa treenikaverista

Normaalisti tykkään treenata yksin. En pidä siitä, kun jotkut tulivat entiselle kuntosalilleni vain juoruilemaan kaverinsa kanssa. On kuitenkin pari ihmistä, joiden kanssa rakastan treenata. Olin eilen siskoni kanssa salilla ja huomasin, että olen tehnyt joitain liikkeitä aivan liian pienillä painoilla. Vaikka tärkeintä on aina se oma kehitys, voi olla mielenkiintoista vertailla painoja ja kokeilla jos itsekin pystyisi sittenkin korottamaan niitä hiukan. Varsinkin silloin, kun toinen on hiukan minua parempi jossain, venyn itsekin parempiin suorituksiin.

Kaverin kanssa voi venytellä hauskalla tavallaJotenkin miesten kanssa treenatessa on helppo huijata itseään. Voi kuvitella että "se on ihan normaalia että en jaksa nostaa yhtä paljon, olenhan nainen". Silloin, kun tsempparina on joku samankokoinen treenaaja, ei voi enää tukeutua tuohon ajatukseen. Usein mielemme on paljon heikompi kuin kroppamme. Tai kokeilla hiukan haastavampia punnerruksia

 Tietysti myös monet käytännön asiat helpottuvat, kun on kaveri mukana. Voi tehdä liikkeitä, joihin ei yksin pysty. Kerran teimme vatsalihaksia niin, että heittelimme sellaista painavaa palloa toisillemme seisten tasapainolaudoilla. Jos tekee esimerkiksi penkkipunnerruksia, toinen voi olla varmistamassa.

 Joskus saliseura toimii myös motivaattorina lähteä liikkumaan. Valmiiksi sovittua treeniä ei tule jätettyä väliin. Asuimme ennen lähekkäin hyvän ystäväni kanssa ja sovimme usein aamuaerobisia edellisenä iltana. Tuli helpommin lähdettyä lenkille vähän huonommassakin säässä, kun se oli lyöty lukkoon etukäteen.

Myös yhteislankku on melko raskas alimmaisena olijalle

Tulee myös hiottua omaa tekniikkaa paremmaksi, kun toinen voi tarkkailla liikeratoja. Ja toiselta voi tietty oppia ihan uusia liikkeitä.

Usein näin aikuisiällä tulee myös nähtyä ystäviä harvemmin, joten yhteinen liikuntaharrastus takaa sen, että tulee oltua enemmän yhteydessä. Yksi ystäväni kertoi, että heillä on sellainen vakio saliporukka, jonka kanssa he käyvät yhdessä ohjatuilla tunneilla. Mielestäni se on ihana idea :)

Liikutteko te mielummin yksin vai yhdessä? :)

Kommentit

Betty (Ei varmistettu)

Mä en kestä, Ihania kuvia!!!! Mäkin tahdon tehdä tolleen jonkun kanssa!! Miten ootte saanut nää kuvat otettua?

Elisa (Ei varmistettu)

Hihi, kiitos ! Mä otin ne videolta screen shottina :D

Laura K. (Ei varmistettu)

Itse tykkään käydä salilla yksin mutta lenkeille olisi mukava saada seuraa. Kukaan lähellä asuvista kavereista ei vaan oikein liiku niin yksin on touhuttava..

Elisa (Ei varmistettu)

Lenkit on kyllä kivempia kaverin kanssa. Itsekin joudun yleensä juoksemaan yksin! Onneksi on kuitenkin musiikki :)

Essi (Ei varmistettu)

Aivan super ihania kuvia! Mäkin tykkään treenata yleensä yksin, mut jos kaveri on saman henkinen eikä mee vaa jutteluksi, niin treeniseura kyllä todellakin kelpaa:)

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos Essi! Ihan sama homma mulla :)

Riikka (Ei varmistettu)

Mä tykkään käydä salilla yksin, mutta sisko on poikkeus! Kaverien kanssa voin kyllä mennä yhdessä salille, mutta silleen että molemmat tekee oman treeninsä.. Parasta on joukkuelajit, oon koko ikäni harrastanut koripalloa ja aktiivisen pelaamisen jälkeen oli vaikea totutella yksin treenaamiseen.

Elisa (Ei varmistettu)

Toi on totta! Itsekin tykkään joukkuelajeista :) ja mielestäni lapset oppivat paljon sosiaalisia taitoja joukkuelajien parissa!

tiie (Ei varmistettu)

Yksin tulee suurimmaksi osaksi liikuttua, mutta joskus salille kaipaisin sellaisen salikaverin, joka tekisi kanssáni välillä samoja liikkeittä, että toinen stemppaisi toista samalla ku itsellä on taukoa. Yksin kun treenaa on niin helppo vain lopettaa jos ei ole tahdonvoimaa (niinkuin minulla on tapana ja vihaan tätä)Lenkkeilyyn saan tulevaisuudessa kunnon lenkkikaverin kun saan oman koiran 2 viikon päästä :> mutta lenkkeillä tykkään yksin, kun saa mennä omaa reipasta vauhtia jos toinen ei ole samalla kuntotasolla :)

Elisa (Ei varmistettu)

Tiedän mitä tarkoitat! Siitä saa ihan erilaista tsemppiä, kun toinen on vieressä. Pitää vain yrittää etsiä sisältään se ona tsemppari, silloinkin kun on yksin. Mulla on juoksussa taas toisinpäin: juoksen niin hitaasti pitkää matkaa, että kukaan ei malta juosta mun kanssa :D

Janski (Ei varmistettu)

Treenaan lähes poikkeuksetta aina poikaystävän kanssa :) Hän on treenannut monta vuotta jo, joten on hyvä että on joku vähän opastamassa ja kattomassa tekniikoita :) Huonokin puoli siinä on, meillä tulee joskus vähän kinaa, jostain ihan turhastakin asiasta :D

Elisa (Ei varmistettu)

Mielestäni on mahtavaa, jos pystyy treenaamaan puolisonsa kanssa! Muutenkin on kiva, että molemmat ovat aktiivisia ja pitävät huolta terveydestään. Ainoana miinuksena nuo kinat :D itsekin tullut joskus kitistyä lenkkipolulla :D

Tupu (Ei varmistettu)

Mä treenaan mun hyvän ystävän kanssa yhdessä; käydään salilla, ryhmäliikunnassa, hiihtämässä ja juoksemassa. Pelattiin 6 vuotta samassa joukkueessa futista ja totuttiin treenaamaan yhdessä. Viime syksynä päädyttiin kummatkin lopettamaan ja olikin ihan itsestäänselvyys että treenaaminen jatkuu kuitenkin yhdessä :) Parasta on, että ollaan kun samasta puusta veistettyjä ja tosi tasavahvasia, tulee haastettua koko ajan kovempiin suorituksiin puolin ja toisin!

Elisa (Ei varmistettu)

Kuulostaapa ihanalta! :) Kaikki omat ystäväni asuvat niin kaukana, ettei ole mahdollisuutta moiseen :(

mmira (Ei varmistettu)

Salilla olen huomannut treenaavani paljon paremmin, kovemmin ja muutenkin keskittyneemmin kun olen yksin, mutta lähes kaikkeen aerobiseen on kiva saada kaveri - näissä luovutan yksin paljon helpommin :)

Elisa (Ei varmistettu)

Joo mulla on sama! Yksi vaihtoehto on juosta joku sellainen reitti, ettet pääse oikaisemaan. Esimerkiksi kaverin luota kotiin! :)

eeerika (Ei varmistettu)

Aloitin vuoden vaihteessa käymään poikaystäväni kanssa salilla ja huhhuh mikä ero treeneihin tuli sen jälkeen :D on jotenkin ite ollu aivan hukassa sen suhteen että kuinka paljon jaksaa, millasilla painoilla ja missä oikeesti menee rajat.. hyvänä esimerkkinä jalkaprässi, syksyllä vetelin neljälläkympillä aina 15 toiston sarjoja, nyt menee sadalla kilolla 10 toistoa :DToisen ihmisen kanssa treenatessa on myös se etu että on joku katsomassa miten ne liikkeet tekee, ite on tosi hankala huomata jos liikerata heikkenee tai muuta vastaavaa :)

Elisa (Ei varmistettu)

Ihana kuulla! Poikaystävät on usein hyviä kyllä noissa salijutuissa. :) ja kivaa muutenkin, että teillä on yhteinen harrastus! Jonkun tutkimuksen mukaan sellaiset parit olivat kaikkein onnellisimpia!

Milla (Ei varmistettu)

Mä ite touhuan kuntosalilla usein yksin, syynä lähinnä se että omat kaverit jää helposti vaan juttelemaan kun ite haluisi treenata! Lenkille on kuitenkin kiva saada kaveri, mutta useimmiten taas joudun lenkkeilemään yksin :D

Elisa (Ei varmistettu)

Joo sellainen saliseura ei ole kovin motivoivaa :) onneksi lenkille voi laittaa aina napit korvaan ja kuunnella musiikkia:)

Anonymous (Ei varmistettu)

Hei! haluisin kysyä sulta, että mikä on ok määrä syödä pähkinöitä ja avokadoa viikossa? mietin lähinnä rasvan määrää :--)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei! Se riippuu monesta asiasta, kuten sukupuolestasi, iästäsi, aktiivisuudestasi ja muusta ruokavaliosta. Netissä on mielestäni ihan käteviä laskureita, joista saa hyvin osviittaa siihen, paljonko rasvoja tulisi saada päivässä. Esimerkiksi kalorilaskuri.fi. :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Hei osaatko neuvoo miten ton asennon pystyisi oppii mikä sulla on ekassa kuvassa? :) tai osaatko sanoa mikä sen nimi on niin voisin googletella? haluaisin oppia, se näyttää kivalta! :)

Elisa (Ei varmistettu)

Hei, en tiedä mikä nimi sillä on. Olen itse harjoitellut sohvanreunalla niin, että menee siltaan, mutta pitää jalat korotettuna sohvalla ja laskee kyynerpäät maahan. Sitten voi myös kokeilla toisin päin, eli laittaa kädet noin lattiaan ja ponnistaa siitä jaloilla sohvaa päin. :) Hankala selittää, mutta ehkä ymmärsit.

Anonymous (Ei varmistettu)

Joo ymmärsin, kiitos paljon!

jennifit (Ei varmistettu)

Jee kiitos ohjeistuksesta, tätä mäkin oon halunnut jo kauan oppia! :)

Marika (Ei varmistettu)

Näyttääpä kivoilta ja haastavilta noi teijän asennot :) Määki tahon opetella joskus ton ekan :) Mä treenaan yleensä yksin salilla, siten saa parhaiten reenattua, jos sit ei o sellasta kaveria jolla on sama tavoite ja joka tsemppaa tekeen lujemmin :) !

Elisa (Ei varmistettu)

Kiitos! :) se ei ole yhtään vaikea, pitää vaan uskaltaa kokeilla. Ja olet ihan oikeassa! :)

Jenna (Ei varmistettu)

Niin kivoja nää teidän kuvat:-) Ite tykkään käydä salin puolella yksin, mutta jumppiin on ihan kivaa mennä kaverin kanssa!

Elisa (Ei varmistettu)

Munkin mielestä! Vaikka en käykään melkein ikinä enää jumpissa. Mutta sillon kun kävin, oli se kivointa kaverin kanssa :) ja kiitos!

Kommentoi