Paljon iloa treenikaverista

Normaalisti tykkään treenata yksin. En pidä siitä, kun jotkut tulivat entiselle kuntosalilleni vain juoruilemaan kaverinsa kanssa. On kuitenkin pari ihmistä, joiden kanssa rakastan treenata. Olin eilen siskoni kanssa salilla ja huomasin, että olen tehnyt joitain liikkeitä aivan liian pienillä painoilla. Vaikka tärkeintä on aina se oma kehitys, voi olla mielenkiintoista vertailla painoja ja kokeilla jos itsekin pystyisi sittenkin korottamaan niitä hiukan. Varsinkin silloin, kun toinen on hiukan minua parempi jossain, venyn itsekin parempiin suorituksiin.

Kaverin kanssa voi venytellä hauskalla tavalla

Jotenkin miesten kanssa treenatessa on helppo huijata itseään. Voi kuvitella että ”se on ihan normaalia että en jaksa nostaa yhtä paljon, olenhan nainen”. Silloin, kun tsempparina on joku samankokoinen treenaaja, ei voi enää tukeutua tuohon ajatukseen. Usein mielemme on paljon heikompi kuin kroppamme. 

Tai kokeilla hiukan haastavampia punnerruksia

 Tietysti myös monet käytännön asiat helpottuvat, kun on kaveri mukana. Voi tehdä liikkeitä, joihin ei yksin pysty. Kerran teimme vatsalihaksia niin, että heittelimme sellaista painavaa palloa toisillemme seisten tasapainolaudoilla. Jos tekee esimerkiksi penkkipunnerruksia, toinen voi olla varmistamassa.

 Joskus saliseura toimii myös motivaattorina lähteä liikkumaan. Valmiiksi sovittua treeniä ei tule jätettyä väliin. Asuimme ennen lähekkäin hyvän ystäväni kanssa ja sovimme usein aamuaerobisia edellisenä iltana. Tuli helpommin lähdettyä lenkille vähän huonommassakin säässä, kun se oli lyöty lukkoon etukäteen.

Myös yhteislankku on melko raskas alimmaisena olijalle

Tulee myös hiottua omaa tekniikkaa paremmaksi, kun toinen voi tarkkailla liikeratoja. Ja toiselta voi tietty oppia ihan uusia liikkeitä.

Usein näin aikuisiällä tulee myös nähtyä ystäviä harvemmin, joten yhteinen liikuntaharrastus takaa sen, että tulee oltua enemmän yhteydessä. Yksi ystäväni kertoi, että heillä on sellainen vakio saliporukka, jonka kanssa he käyvät yhdessä ohjatuilla tunneilla. Mielestäni se on ihana idea 🙂

Liikutteko te mielummin yksin vai yhdessä? 🙂

Kommentit (30)
  1. Niin kivoja nää teidän kuvat:-) Ite tykkään käydä salin puolella yksin, mutta jumppiin on ihan kivaa mennä kaverin kanssa!

    1. Munkin mielestä! Vaikka en käykään melkein ikinä enää jumpissa. Mutta sillon kun kävin, oli se kivointa kaverin kanssa 🙂 ja kiitos!

  2. Näyttääpä kivoilta ja haastavilta noi teijän asennot 🙂 Määki tahon opetella joskus ton ekan 🙂 Mä treenaan yleensä yksin salilla, siten saa parhaiten reenattua, jos sit ei o sellasta kaveria jolla on sama tavoite ja joka tsemppaa tekeen lujemmin 🙂 !

    1. Kiitos! 🙂 se ei ole yhtään vaikea, pitää vaan uskaltaa kokeilla. Ja olet ihan oikeassa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *