PANAMAN LAPSET

Mielestäni on aina jännittävää uuteen maahan saapuessa katsella, miltä ihmiset näyttävät. Mitä enemmän on reissannut, sitä paremmin oppii tunnistamaan eri maan kansalaiset ulkonäön perusteella. Suomalaisen bongaa nykyään todella kaukaa, vaikka ennen en oikein osannut sanoa, miltä me näytämme. Myös australialaiset, saksalaiset ja Jenkit tunnistaa usein helposti. 

Täällä Karibian puolella olin yllättynyt, kuinka uskomattoman kauniita ihmisiä täällä näkyy. Niin persoonallisia ja uniikkeja kasvoja. Tummia piirteitä, sinisiä silmiä ja kiharia hiuksia, joihin aurinko on vaalentanut raitoja. Jotenkin olin kapeakatseisesti ajatellut, että nämä näyttäisivät samalta, kuin esimerkiksi meksikolaiset. Kuitenkin nämä kansalaisuudet ovat todella erilaisia keskenään. 

Kuvasin yhtenä päivänä saaren lapsia, ja harjoittelin siinä samalla ontuvaa espanjaani. Lasten kanssa on aina jotenkin helpompi yrittää puhua vierasta kieltä. Arasti lähestyin heitä kamerani kanssa ja pyysin, josko saisin ottaa heistä kuvat. 

He tuntuivat olevan kovin innoissaan kamerastani ja haltioissaan tulivat katsomaan räpsittyjä kuvia itsestään. ”ooooooh, muy bonita!” huutelivat he kuvat nähdessään. Ja kauniita he totta tosiaan ovatkin. Pitäisi useammin lähteä tutkimusretkille kameran kanssa iltaisin.

Kommentit

Unnukka (Ei varmistettu)

Sama juttu! Kun olimme Aasiassa elokuun, niin ajatteli ensin että kaikki aasialaiset ovat samannäköisiä, mutta kappas kun kiersimme Thaimaan, Laosin ja Kambodzan kautta, niin huomasin selkeät erot niin ihmisten ulkonäössä kuin luonteessakin löytyi suuria eroja. Aasialaisten mielestä taas kaikki eurooppalaiset näyttävät kuulemma samalta :D

Elisa Lepistö

Joo se on hassua, kun Indoissa esimerkiksi ihmiset eivät uskoneet, ettemme poikaystäväni kanssa ole sisaruksia kun kuulemma näytämme täysin samalta :D 

Maria (Ei varmistettu)

Ihania!!

Elisa Lepistö

Eikö ookkin! <3

räyhis (Ei varmistettu)

Moikka!

En tiedä oonko missannut sulta jonkun postauksen, mutta mulle on joka tapauksessa jäänyt hieman epäselväksi, miten oot saanut taloudellisesti mahdolliseksi kaiken tän reissailun. Olis tosi kiinnostavaa kuulla ihan konkreettisia vinkkejä, miten oot saanut säästettyä rahaa sekä neuvoja myös siihen, miten matkustellessa ja itse kohteessa saa kulumaan mahdollisimman vähän rahaa. Itselle matkustelu on tosi suuri intohimo, mutta köyhänä opiskelijana on mieleen pinttynyt ajatus siitä, ettei vielä vuosikausiin tule itsellä tähän rahaa olemaan. :D Oli näin tai ei, ainakin saa fiilisteltyä sun snäppien ja blogikuvien avulla - melkein kuin olis itse paikalla! :)

Elisa Lepistö

Heips! No tällä hetkellä emme periaatteessa ole lomalla, vaan teemme kummatkin töitä päivittäin Suomeen päin. Loppujen lopuksi täällä menee päivittäin varmaan vähemmän rahaa kuin Suomessa, jos haluaa reissata pienemmällä budjetilla. Tässä postauksessa olen kirjoittanut käytännön vinkkejä siihen, miten voi reissata halvemmalla: http://www.cosmopolitan.fi/blogit/startlivingyourbestlife/reissu_raha :) Toivottavasti siitä on jotain apua!

mietiskelijä (Ei varmistettu)

En tiedä osaako tuon ikäinen jo arvioida haluaako kuitenkaan omien kuviensa päätyvän nettiin. Olisiko lupa tullut kuitenkin kysyä lasten vanhemmilta? 

Anniina (Ei varmistettu)

Chillaa, ei näissä oo mitään pahaa. Jos lapsi itse suostuu kuvattavaksi, niin ei varmasti ole ollut kamala tilanne, kyllä ne näyttää jos eivät tykkää. Maailmassa, jossa valokuvaaminen yleensäkin on mahdollista niin ehkä on vähän ongelmallinen juttu että ketä oikein saa kuvata, mut eiköhän tää tapaus oo ihan fine. En ainakaan keksi mitään vahinkoa, mitä noille kuvan lapsille vois näiden takia tapahtua. Hyvä tietty aina miettiä ennen ku julkaisee, siinä oot oikeessa.

Aikaisempi (Ei varmistettu)

En tiennyt, siksi kysyin. Tietääkseni suomen lainsäädäntö edellyttää(?) lasten kuvan julkaisijalta vanhemman luvan. Eipä näistä mitään haittaa varmaan ole, mutta mietin vain miten asia menee. Itsekin mielelläni kyllä katselen kuvia maailmalta ja näitäkin. Ei siinä :)

Elisa Lepistö

Juu, kyllähän nämä kannattaa aina huomoida, varsinkin kun lapset ovat kyseessä. Mun mielestä kuitenkin omalla harkintakyvyllä voi julkaista kuvia, joista ei näe olevan mitään haittaa kyseisille henkilöille. :) 

E (Ei varmistettu)

Käsittääkseni ainakin suomen lain mukaan julkisilla paikoilla kuvaaminen ja kuvien julkaiseminen on aina sallittua ilman erillistä lupaa, toki jos kuvaa pelkästään yksittäistä ihmistä hän ei saa mielestäni erottua huonosti edukseen (esim. hlö vaikka sammuneena räkäposkella) mikäli henkilön kasvot ovat tunnistettavissa. Mielestäni tämä julkisilla paikoilla kuvaamisen sääntö pätee samalla lailla myös lapsiin kuin aikuisiin. Toki joka maassa varmasti omat säännöt ja / tai hyvät käytöstavat mutta varsinkin paljon kuvaavat osaavat varmasti käyttää hyvin eetttistä silmää niin kuin näissäkin kuvissa on käytetty :) 

Lina-Maria (Ei varmistettu)

Vau, tosi ihania kuvia! Mulle tuli tosi vahvasti sellanen fiilis, että tämän matkan jälkeen kun palaat Suomeen, joku haluaa perustaa sun kuvista valokuvanäyttelyn!! :D 

Kommentoi