PANAMAN LAPSET

Mielestäni on aina jännittävää uuteen maahan saapuessa katsella, miltä ihmiset näyttävät. Mitä enemmän on reissannut, sitä paremmin oppii tunnistamaan eri maan kansalaiset ulkonäön perusteella. Suomalaisen bongaa nykyään todella kaukaa, vaikka ennen en oikein osannut sanoa, miltä me näytämme. Myös australialaiset, saksalaiset ja Jenkit tunnistaa usein helposti. 

Täällä Karibian puolella olin yllättynyt, kuinka uskomattoman kauniita ihmisiä täällä näkyy. Niin persoonallisia ja uniikkeja kasvoja. Tummia piirteitä, sinisiä silmiä ja kiharia hiuksia, joihin aurinko on vaalentanut raitoja. Jotenkin olin kapeakatseisesti ajatellut, että nämä näyttäisivät samalta, kuin esimerkiksi meksikolaiset. Kuitenkin nämä kansalaisuudet ovat todella erilaisia keskenään. 

Kuvasin yhtenä päivänä saaren lapsia, ja harjoittelin siinä samalla ontuvaa espanjaani. Lasten kanssa on aina jotenkin helpompi yrittää puhua vierasta kieltä. Arasti lähestyin heitä kamerani kanssa ja pyysin, josko saisin ottaa heistä kuvat. 

He tuntuivat olevan kovin innoissaan kamerastani ja haltioissaan tulivat katsomaan räpsittyjä kuvia itsestään. ”ooooooh, muy bonita!” huutelivat he kuvat nähdessään. Ja kauniita he totta tosiaan ovatkin. Pitäisi useammin lähteä tutkimusretkille kameran kanssa iltaisin.

Kommentit (12)
 1. Vau, tosi ihania kuvia! Mulle tuli tosi vahvasti sellanen fiilis, että tämän matkan jälkeen kun palaat Suomeen, joku haluaa perustaa sun kuvista valokuvanäyttelyn!! 😀 

 2. mietiskelijä
  15.1.2016, 10:57

  En tiedä osaako tuon ikäinen jo arvioida haluaako kuitenkaan omien kuviensa päätyvän nettiin. Olisiko lupa tullut kuitenkin kysyä lasten vanhemmilta? 

  1. Chillaa, ei näissä oo mitään pahaa. Jos lapsi itse suostuu kuvattavaksi, niin ei varmasti ole ollut kamala tilanne, kyllä ne näyttää jos eivät tykkää. Maailmassa, jossa valokuvaaminen yleensäkin on mahdollista niin ehkä on vähän ongelmallinen juttu että ketä oikein saa kuvata, mut eiköhän tää tapaus oo ihan fine. En ainakaan keksi mitään vahinkoa, mitä noille kuvan lapsille vois näiden takia tapahtua. Hyvä tietty aina miettiä ennen ku julkaisee, siinä oot oikeessa.

   1. En tiennyt, siksi kysyin. Tietääkseni suomen lainsäädäntö edellyttää(?) lasten kuvan julkaisijalta vanhemman luvan. Eipä näistä mitään haittaa varmaan ole, mutta mietin vain miten asia menee. Itsekin mielelläni kyllä katselen kuvia maailmalta ja näitäkin. Ei siinä 🙂

    1. Juu, kyllähän nämä kannattaa aina huomoida, varsinkin kun lapset ovat kyseessä. Mun mielestä kuitenkin omalla harkintakyvyllä voi julkaista kuvia, joista ei näe olevan mitään haittaa kyseisille henkilöille. 🙂 

    2. Käsittääkseni ainakin suomen lain mukaan julkisilla paikoilla kuvaaminen ja kuvien julkaiseminen on aina sallittua ilman erillistä lupaa, toki jos kuvaa pelkästään yksittäistä ihmistä hän ei saa mielestäni erottua huonosti edukseen (esim. hlö vaikka sammuneena räkäposkella) mikäli henkilön kasvot ovat tunnistettavissa. Mielestäni tämä julkisilla paikoilla kuvaamisen sääntö pätee samalla lailla myös lapsiin kuin aikuisiin. Toki joka maassa varmasti omat säännöt ja / tai hyvät käytöstavat mutta varsinkin paljon kuvaavat osaavat varmasti käyttää hyvin eetttistä silmää niin kuin näissäkin kuvissa on käytetty 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *