Parhaat kirjat itsensä kehittämiseen

DSC09656.jpg

Tänä vuonna on tullut luettua poikkeuksellisen vähän kirjoja, ja nekin vähät joita olen lukenut, ovat kaikki olleet romaaneja. Olette kuitenkin toivoneet useaan otteeseen jonkinlaista listausta parhaista kirjoista itsensä kehittämiseen. Olen lykännyt tätä siitä syystä, että kirjoja on mielestäni hankala suositella. Joskus jokin tuntuu kolahtavan ihan täysin, mutta palatessaan siihen myöhemmin, miettii itsekin että mikä siinä oli niin mullistavaa ensimmäisellä kerralla. 

Olen myös kuullut todella monelta ihmiseltä, että esimerkiksi Eckhart Tollen Läsnäolon voima tulisi lukea. Olen sen kolme kertaa aloittanut, eikä se vain ole uponnut lainkaan. Se voi kuitenkin olla esimerkiksi juuri sinulle oikea kirja. 

Tässä nyt kuitenkin omia lemppareita vuosien varrelta, jotka ovat minuun jollain tapaa iskeneet. 

 Henkka Hyppönen – Nautitaan raakana

Lisa Nichols – Onnistut tuli mitä tuli 

Daniel Kahneman – Ajattelu, nopeasti ja hitaasti

Joseph Murphy – Alitajuntasi voima

Sara Karlsson & Pia Sievinen – Hyvän elämän anatomia

Rhonda Byrne – Salaisuus

Saku Tuominen – Hyvä elämä lyhyt oppimäärä

Timothy Ferriss – 4 tunnin työviikko

Ja kuten sanoin, jotkin kirjat osuvat juuri oikeaan elämäntilanteeseen ja sen takia puhuttelevat enemmän kuin toiset. Sen takia tuppaan itse jättämään kirjan nopeasti kesken jos huomaan, ettei se nappaa. Omia lempikirjoja tästä kategoriasta saa myös jakaa kommenttiboksissa!

Kommentit (5)
 1. ois ollu kiva jos olisit vähän pohjustanut näitä kirjoja tms. 

 2. Kiitos vinkeistä! Itse olen pitänyt mm. seuraavista:

  Sonja Lyubomirsky – The how of happiness (joe ei mitään muita lue, niin tämä kannattaa lukea)
  Brian Tracy – Maximum achievement
  Robert Kiyosaki – Rich dad, poor dad (sijoittamiseen/ vaurastumiseen liittyvä)
  Ruediger Schache – Sydänmagneetti
  Tommy Hellsten – Saat sen mistä luovut
  Jari Sarasvuo – Sisäinen sankari
  Malcolm Gladwell – Outliers: the story of success
  Jack Welch – Winning

  1. ulkoporilainen
   26.12.2016, 19:30

   Oho! Tässäpä onkin suurimmaksi osaksi mielenkiintoinen ja tuntematon lista kirjaston self help -osaston itsestäkehittämiskirjoja matkalukemisena suurkuluttavalle! Täytyypä kopioda. Kiitos Savon!

   Itse nautin eniten tällaisista kirjoista, joissa on enemmän itsekerronnallinen ja/tai johonkin tiettyyn elämän epäkohtaan kuin ohjaava ote. Olen tykännyt nauttinut mm. seuraavista:

   Oliver Burkeman: The Antidote: Happiness for people who can’t stand positive thinking  Nimikin jo kertoo kohderyhmän, johon myös itse kuulun…. 😛

   Kasey Edwards: Kolkyt ja risana  Uraohjus, jonka elämä ja työ alkoivat tuntua merkityksettömiltä. Pystyin hyvin samaistumaan tähän etuoikeutetun keskiluokkaisen naisen eksistentiaalikriisiin.

   Liza Marklund ja Lotta Snickare: Helvetissä on erityinen paikka naisille jotka eivät auta toisiaan –Tämä voi näyttää ouduolta tässä listassa, mutta antaa hyviä ja ’naurattaa (ja itkettää), koska se on totta’ esimerkkejä ja vinkkejä tiukoista paikoista selviytymiseen.

   Toivo Salonen: Hyvä ihminen – Filosofin pohdintoja siitä, mikä tekee hyvän ihmisen. Ei ehkä ole ’easy read’, mutta pieninä paloina nautittuna omaa maailmaa, ajattelua ja tajuntaa, ei räjäyttävä, mutta terveellä tavalla ravisteleva.

    

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *