Parhaat vintagekaupat New Yorkissa

dsc0933 (1).jpg

Lupailin tätä postausta alunperin jo alkuvuodesta, mutta jostain syystä sen kirjoittaminen on ”vähän” venähtänyt. Lähiaikoina olen kuitenkin näitä Vintage-kauppoja kirjannut ylös niin monelle kaverille, että ajattelin olla aika listata ne myös tänne. New York on yksi parhaista paikoista innostua second handista.

Viime talvella ystäväni, joka ei ollut varmaan koskaan aiemmin käynyt edes kirpputorilla, osti ensimmäiset vintage-vaatteensa Nycistä. Hienous piilee siinä, että sieltä löytyy jokaiseen makuun jotakin. On todella halpoja paikkoja, joista voi bongailla erikoisempia asuja, sen lisäksi löytyy pelkkiä merkkivaatteita myyviä paikkoja ja jotain näiden kahden väliltä. 

Omat lempipaikat Manhattanilla:

Beacon’s Closet 10 w 13th st. Ehdottomasti lempparikauppa kaikista. Tämä on melko pieni ja aarteita joutuu välillä kaivelemaan. Silti hinnat ovat todella edullisia ja tavara laadukasta. Täältä ostin esimerkiksi Balenciagan mekon alle 30 eurolla. 

Crossroads, 24 W 26th St. Vaihtelevampaa laatua kuin Beacon’s Closetissa, mutta hinnatkin ovat vähän halvemmat usein. Täältä tekee välillä myös todella hyviä löytöjä. Täällä löytyy myös uudempaa kamaa ja normimerkkejä kuten Topshopia jne. 

Buffalo Exchange, 114 W 26th St & 332 E 11th St. Aika samanlainen meininki kuin Crossroadsissakin. 

2nd time around,  17 Greenwich Avenue & 111 Thompson Street. Täällä on vähän parempia merkkejä, mutta ei kuitenkaan ihan mahdottomat hinnat. Liikkeessä on myös usein erilaisia tarjouksia jotka vaihtuvat lähes päivittäin. 

Mr. Throwback428 E 9th St. Kuten nimikin jo kertoo, tämä on enemmän miehille suunnattu. Ei niinkään merkkivaatteita, vaan urheilupaitoja, collegepaitoja, lippiksiä ja muuta siistiä.

INA207 W 18th St & 101 Thompson St. Täällä on vähän kalliimpaa tavaraa kuin muissa, mutta tavarat ovat pelkästään designer-merkkejä. Miehille on myös oma liikkeensä Sohon Inan vieressä. 

Brooklynissä:

Beacon’s Closet74 Guernsey St. Tämä on huomattavasti isompi kuin Manhattanin Beacon’s Closet, joten ehdottomasti käymisen arvoinen. Alueella on muutenkin kivoja kahviloita, ravintoloita ja muita kauppoja. 

L-Train Vintage629 Grand St. Halpa ja vaihteleva sisällöltään. Välillä löytyy todellisia aarteita ja välillä on vähän UFF-meininki. Tosin hinnat halvempia kuin UFFissa. 

Urban Jungle120 Knickerbocker Ave. Bushwickin lemppari! Täällä on todella alhaiset hinnat, mutta mistään merkkitavarasta on turha haaveilla. Leviksiä tosin löytyy 5-10 dollarilla. Paikka on myös todella iso, joten siellä saa vierähtämään tovin. Myös miehille löytyy täältä vaatteita. 

Teen vielä ensi viikolla sellaisen yhteenvedon kaikista New York vinkeistä mitä olen täällä jakanut, niin löytyy kaikki yhdestä paikasta.

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

I love vintage shopping in New York, because there’s something for everyone. My favourite places in Manhattan are: Beacon’s Closet 10 w 13th st. ,Crossroads, 24 W 26th St. , Buffalo Exchange114 W 26th St & 332 E 11th St., 2nd time around,  17 Greenwich Avenue & 111 Thompson Street. , Mr. Throwback428 E 9th St. , INA207 W 18th St & 101 Thompson St. 

And in Brooklyn: Beacon’s Closet74 Guernsey St.,. L-Train Vintage629 Grand St., Urban Jungle120 Knickerbocker Ave.

dsc0923.jpg

Kommentit (4)
  1. Jes ihanaa! Oon lähössä tän kuun lopulla Nykiin ja oonkin selaillut noita sun vuoden takaisia postauksia vinkkien perässä, mutta lisäpostaukset ei ole koskaan pahitteeksi reissufiilistelyn nostattamiseksi 🙂

    1. Mahtavaa! Huomenna tulee koottuna KAIKKI nyci-tipsit! 🙂

  2. Greenpointin Beacon´s Closet on kyllä ihana, sieltä oon hankkinut mm. yhden silkkisen pikkumustan, joka vielä vuosienkin jälkeen kuuluu suosikkeihin 🙂 Nyc-kuume meinaa kyllä taas iskeä päälle jo näistä shoppailujutuista eli *kauhulla* odotan vinkkikokoelmapostausta.. Edellisestä (ja varsin pikaisesta) Nycin reissusta on jo melkein vuosi, että johan tässä vois taas keksiä hyvän syyn suunnata sinne päin maailmaa… En tajua mikä siinä on, että bucket listillä olis vaikka millä mitalla maita ja kaupunkeja, ja silti Nycissä on sitä jotain, mikä vetää puoleensa kerta toisensa jälkeen. Tosin kesän Kalifornian reissun jälkeen aloin jo lämmetä myös Losin alueelle.. Viisumi jostain muropaketista ja kesä Nycissä, talvi Losissa -yhdistelmä vois olla aika bueno 😀

    1. Hahahaha I feel you!!! Joku siinä vaan vetää. Mun pitää kyllä päästä Losiin vielä uudestaan. Se on niin jättimäinen paikka ettei sitä saa oikein haltuun parissa viikossa 🙂 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *