Pari keinoa vielä stressiin

 

Kiitoksia kommenteistanne edelliseen kirjoitukseen. Taitaa olla yleinen ongelma tuo stressi tähän aikaan vuodesta. Ja tosiaan hassua, etten ollut aikaisemmin ajatellutkaan, kuinka väärän kuvan saatan antaa blogini perusteella. Viihdyn parhaiten juuri kotona, enkä jaksaisi sellaista elämää, jossa joutuisin kokoajan olla menossa.

Mutta, niin kuin tuolla kommenttiboksin puolella totesin, yleensä pääsee helpoimmalla, kun hoitaa kaikki velvoitteet heti kun vain mahdollista. Jos pitkittää asioita, saa kulutettua energiaa paljon enemmän pohtimalla jatkuvasti kuinka asiat PITÄISI saada tehtyä, kuin silloin kun vaan tekisi ne.

Ja joskus mietin itselleni valmiiksi jonkun ”palkinnon”. Esimerkiksi: ”Kun olen kirjoittanut esseen valmiiksi, teen kasvonaamion ja katson jonkun hömppäelokuvan” tai ”Kun olen siivonnut, laitan kynttilöitä palamaan ja keitän ison kupin teetä.” Ei niiden tarvitse olla sen isompia asioita, itseäni ainakin nuo jo motivoivat.

kuva+%25285%2529.jpg

Ja sekin tosiaan auttaa, että listaa asiat paperille, jolloin ne eivät kokoajan pyöri päässä. Sitten voi vetää listalta yli aina yhden asian, kun on saanut sen valmiiksi. Nautin siitä, kun konkreettisesti näen, kuinka huolenaiheet katoavat listalta yksi kerrallaan.

 • pese ikkunat
 • tee koulutyö valmiiksi
 • maksa laskut
 • vaihda lakanat
 • pese pyykkiä

Usein huomaa siinä viivoja yli vedellessä, kuinka paljon saakin aikaan, kun vain ryhtyy toimeen.  En ole muuten urheillut mitään kohta kahteen viikkoon. Minulla on edelleen etsinnässä sali, ja asunto on ollut niin kaaoksena, ettei ole viittinyt kotona treenata. Tänään tekisi mieli mennä juoksulenkille, nyt kun saattaa olla viimeisiä hetkiä juosta ilman, että maa on jäässä tai lumessa. Treenipostauksiakin olisi tarkoitus toteuttaa taas pian 🙂 Illemmalla tulossa vielä ruokapostaus! 

Kommentit (6)
 1. Joskus tosiaan tuntuu että deadlinen nimeksi sopisi paremmin deathline. Koska siihen mennessä on puhkipoikki. Luultavasti enemmänkin sen pohtimisesta että pitäisi tehdä kuin tekemisestä itsestään.

  1. Aivan. Elämä on helpompaa kun ryhtyy vain heti tuumasta toimeen 🙂

 2. Kirjotin juuri omaan blogiini samantyyppisestä aiheesta ja hymähdin virne huulilla kun tulin sun uusia postauksia lueskeleen 😀 näköjään samat aiheet ollu mielessä.rakastan lukee sun kuulumisia ja ajatuksia, ihana kun kirjottelet 🙂

  1. Voi vitsi, kävin lukemassa! Ja tosiaan IHAN samat jutut olleet meillä mielessä 😀 Ja kiitos ihana! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *