PERSOONALLISUUSTESTI

Mielestäni on aina kiehtovaa oppia itsestään uutta ja pyrkiä tarkastelemaan omia käyttäytymismalleja mahdollisimman objektiivisesti. Varsinkin omia huonoja puolia on helpompi sulatella, kun ne ensin tunnistaa itsessään. Sen takia rakastan erilaisia persoonallisuustestejä. Olen aiemmin kirjoittanut enneagrammi-testistä, täällä. Asia tuli mieleeni, kun luin tämän Vilman kirjoituksen. En oikein löytänyt itseäni mistään noista kuvailuista. Sen innoittamana kuitenkin googlailin persoonallisuustestin, joka löytyy täältä

Oman testini tuloksen mukaan olen ENFP, tai ”kampanjoija”. Silmät pyöreänä luin kuvausta persoonallisuustyypistä ja nyökkäilin mukana.

”ENFP:t ovat ehdottoman itsenäisiä, ja vakauden ja turvallisuuden sijaan he kaipaavat luovuutta ja vapautta.”

Nyt kun kouluni on ohi, ja koko maailma periaatteessa auki, täytyy miettiä mitkä ovat niitä valintoja, joista on hyötyä tulevaisuudessa. Tämän päivän arjen ahtaus, johtuu menneisyydessä tuhlaamastasi tulevaisuudesta, sanoo Jari Sarasvuo. Ja näinhän se on. Ne asiat mitä teet nyt, tai olet tekemättä, muovaavat tulevaisuuttasi jompaan kumpaan suuntaan. Nyt pitäisikin päättää, minkä osa-alueen kehittämiseen aikansa käyttää. Minkälaiseen positioon haluan tulevaisuudessa? Mitkä ovat niitä asioita, joita minun tulisi tätä paikkaa varten kehittää?

”Pahempaa silti on, jos he löytävät itsensä tekemässä hallinnollisia tai ylläpidollisia rutiinitehtäviä, joita johtajan asema saattaa tuoda mukanaan. ENFP:iden itsetunto on riippuvainen heidän kyvystään keksiä uusia ratkaisuja, ja heidän on oltava varmoja siitä, että heillä on vapaus olla innovatiivisia – he menettävät nopeasti kärsivällisyytensä ja lannistuvat, jos jäävät jumiin tylsään rooliin.”

Olen aina tiennyt, että haluan tehdä jotain kreatiivista, ja veikkaan että tosiaan kyllästyisin nopeasti työssä, jossa en pääse tekemään mitään luovaa. Englanninkielisessä persoonallisuustyyppitestistä löytyi vielä paljon enemmän tietoa. Sieltä voi käydä katsomassa jonkun tietyn elämän osa-alueen, joka sinua kiinnostaa (esimerkiksi parisuhteen, heikkoudet ja voimavarat tai urapolun). Tässä tilanteessa minua kiinnosti eniten työhön liittyvät asiat. 

“Can’t I fly helicopters AND be an oceanographer who writes songs and cooks?” It’s a big world out there – perhaps even a little too big. ENFPs are fascinated by new ideas, both in terms of developments in fields they are already familiar with, and when new subjects come along.”

Tämä tosiaan on kompastuskiveni. Minua kiehtoo niin moni asia, että en osaa valita vain yhtä, minkä parissa haluaisin työskennellä. Haluan olla muodin parissa, tutkia trendejä, kirjoittaa, ottaa kuvia, opetella kuvaamaan videoita, editoida ja työskennellä mielenkiintoisten ihmisten parissa. Toisaalta tänä päivänä moniosaajuus on arvostettavaakin. En silti haluaisi olla kaikessa mikään keskinkertainen häsläri, vaan kehittää yhdestä ominaisuudesta taidon, joka on ylitse muiden. 

Tämä sunnuntai varmaan meneekin hiukan tulevaisuuden polkuja miettien ja mindmappejä tuhrustellen. Jos teette testin, minua kiinnostaa kuulla löysittekö itsenne tuloksesta? Tuliko yllätyksiä? Opitteko itsestänne jotain uutta?

Mukavaa sunnuntaita!

Kommentit (9)
  1. Niin mielenkiintoista! Mulle tuli ENTJ niin kuin aina! Vaikka musta ei pitäisi lokeroida itseään mihinkään tyyppiin niin näistä myös oppii oikeasti ymmärtämään omaa käytöstä ja tiedostaa puutteita myös..

    1. Näinhän se on! Eikä ainakaan jäädä jumiin siihen ajatukseen, että ”tällanen mä nyt vaan oon.” Mun mielestä parhainta näissä on just se, että oppii tiedostamaan omia käyttäytymismalleja, ja mahdollisesti myös muuttamaan niitä halutessaan 🙂

  2. Minulle tuli tuo sama tulos ja kyllä nyökkäilin hämmästyksissäni, osuva ja sai ajattelemaan.
    just tuo pätkä rutiinitöistä kolahti kovaa, samoin se, että etsin aina sosiaalisissa suhteissa syvempiä merkityksiä (ja oikeastaan kaikessa.. ja joskus ihan liikaakin ) ja nautin enemmän hyvän ilmapiirin saavuttamisesta tietyssä paikassa/sosiaalisessa ympäristössä, kuin varsinaisesta seikkailemisesta itsekseni; vaikka rakastankin haaveilla isojakin ja vapautta, ja teen äkkinäisiä päätöksiä esim. lähteä jonnekin reissuun tai tehdä muuta mitä mieleen pälkähtää…

    voi vitsit. tulipas hyvään saumaan tämä postaus, tässä on isoja suunnitelmia itselläni lähitulevaisuudelle ja tän testin teko anto vähän lisäpotkua takapuoleen että on syytäkin miettiä pitäisikö omaa elämää nyt vähän muuttaa johkin suuntaan 🙂

    1. Kiva kuulla että tuli lisäpotkua tuosta testistä! Kyllä nämä usein avaavat silmiä niin hyville kuin niille huonommillekin puolille 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *