Pukeutumalla itseluottamusta

DSC_6398 copy.jpg

Olin viime viikolla Tukholmassa pressireissulla, jota varten pukeutuminen tuotti aamulla hiukan päänvaivaa. Olimme reissussa vain yhden vuorokauden, joten mukana ei tehnyt mieli raahata isoa kassia. Illalla oli kuitenkin tiedossa vähän juhlavampi tilaisuus, joten en viitsinyt ihan arkisessa asussa lähteä matkaan. Päätin pelata varman päälle ja pukea melko klassisen jakku & mustat housut -combon. Jakku on 35 dollarin kirpparilöytö Nycistä. Sitä on tullut jo nyt käytettyä hurjan paljon, ja kuvatkin kertovat että se tosiaan on melko monikäyttöinen. 

Toin sotilaalliseen malliin vähän naisellisuutta solmimalla alla olevan paidan nauhat rusetille ja asustamalla sen siroilla bootseilla ja laukulla. Villaa oleva materiaali lämmitti vielä ulkotakin tavoin, varsinkin kun alle laittoi lämpimän villapaidan ja vyötärölle vyön. Iltaa varten olin pakannut mukaan vain punaisen huulipunan ja korkokengät, joilla asun sai ihan juhlakelpoiseksi. Parhaita onkin mielestäni tällaiset jakun kaltaiset vaatekappaleet, joita voi asustaa tilaisuudesta riippuen hyvinkin eri tavalla. Näissä kuvissa olen yhdistänyt sen pikkumekkoon, baskeriin ja maihareihin.

Se on muuten jännää, kuinka paljon omalla pukeutumisella voi vaikuttaa siihen, millaiseksi olonsa tuntee. Vaikka olen ostanut ensimmäisen asuntoni jo seitsemän vuotta sitten, ja ikääkin on pian 30, tunnen välillä silti asuntonäytöissä kiertäessä oloni ihan lapseksi. Vaikka en ole kokenut, että minua kohdeltaisiin jotenkin huonosti tai väheksyen – vaan ongelma on täysin pääni sisällä – saaan silti vähän enemmän itseluottamusta kun pukeudun esimerkiksi jakkuun ja suoriin housuihin tiettyihin tilanteisiin. Ryhdikkäässä jakussa on sellainen olo, kun joku pitäisi kokoajan hartioista kiinni ja kehottaisi pitämään ryhdin skarppina ja rintakehän auki. 

Kehonkieli taas vaikuttaa mieleen ja siihen, millaiseksi olonsa tuntee. Ja se, mitä itsestään ajattelee, realisoituu jossain vaiheessa ainakin totuudeksi. Joten mielellään olen vähän aikuisempi, luottamusta herättävä, itsevarma ja oman arvoni tunteva. Vaikka näiden asioiden tunteminen pitäisikin välillä huijata itselleen pukeutumalla johonkin vähän skarpimpaan. Joillekin itseluottamus voi olla ihan muista seikoista kiinni, mutta suosittelen silti kokeilemaan tätä kikkaa. Vaatteilla on usein suurempi merkitys kuin tajuammekaan. Huomaan sen itse siitä, kuinka paljon tehokkuuteni saattaa esimerkiksi laskea jos toimiston sijaan teen hommia kotona yöpaidassa tai aamutakissa.

Mitkä ovat sellaisia asioita, joita sinä haluaisit olla? Millainen kehonkieli viestittää näistä piirteistä? Millaiset vaatteet saisivat sinut tuntemaan olosi tällaiseksi? 

DSC_6410.jpg

DSC_6415.jpg

DSC_6468 copy.jpg

DSC_6453.jpg

DSC_6454.jpg

Pictures: Didem Özgun

Kommentit (3)
 1. Mä olen jälleen kerran sun kanssa samaa mieltä. Asulla voi lisätä itseluottamusta. Mulla on pari ”voima-asukokonaisuutta” joita pidän haastavien palaverien päivinä :D. Ja siis mä rakastan sun asukuvia, ne on mun lemppareita ja niin inspiroivia!

 2. Moikka Elisa,

  Ensinnäkin: näytät upeelta näissä kuvissa ♥︎

  Vaatteilla tosiaan on vaikutusta omaan itseluottamukseen – ainakin tietyissä tilanteissa. Viime aikoina oon huomannut, että töihin pukeudun mieluummin mustaan ja muihin tummiin väreihin, koska ajattelen niiden viestittävän itseluottamusta ja ammattimaisuutta, ehkä myös jonkinasteista auktoriteettia. Vaikka näissä asioissa oma kehonkieli ja toiminta on toki tärkeämpiä, niin pukeutumisellakin on mun mielestä yllättävän suuri merkitys.

  Ihanaa viikonjatkoa sulle!

  http://www.arcticvanilla.com

  1. Voi kiitos Anna! Se on just noin, se pukeutuminen voi vaikuttaa yllättävän paljon muihn ihmisiin, joista sitten taas peilaa itseään ja saa joko itsevarmuuden tai epävarmuuden. Ihanaa viikkoa myös sulle! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *