Pysyvät kiharat ilman muotoilutuotteita

carriecurls.jpg

Hiukseni ovat laadultaan sellaiset, että ne eivät vaan kestä muotoilutuotteita. Joka kerta, kun joku kihartaa esimerkiksi tukkani ja laittaa muotovaahtoa tai lakkaa, menee noin 5 minuuttia siihen että pää on ihan rastoina. Sen takia en käytäkään juuri mitään muotoilutuotteita, vaan korkeintaan jotain kosteuttavia öljyjä. Pienenä meillä oli tanssiryhmän kanssa tällainen hustenkiharrus buumi jossain vaiheessa. En muista tuliko innostus jonkun kisakampauksen inspiroimana, mutta vuosi -97 oli kovaa hiustenkiharrus aikaa. 

Silloin teimme sen tällaisilla pienillä nutturoilla ja halusin kokeilla samaa pitkästä aikaa. Tämä vie aikaa huomattavasti enemmän kuin tavallinen hiusten kiharrus ja lopputuloskin on melko erinäköinen kuin perus kihartimella tai suoristusraudalla tehdessä. Ja siis onhan se aika kasari, pakko myöntää. Varsinkin pinkin huulipunan kanssa tuli vahvasti Riitta Väisänen mieleen. Oikein stailattuna lopputulos on kuitenkin mielestäni hauska. 

Ohjeet:

 1. Jaa pyyhekuivat hiukset useampaan osioon, riippuen siitä kuinka pientä kiharaa haluat ja kuinka ohuet hiukset sinulla on. Itselläni taisi olla noin 12 osiota, mutta seuraavalla kerralla teen vielä useamman, jotta saan kunnon afron aikaiseksi. 
 2. Kieritä hiusosiota niin kauan, että se alkaa vääntyä mutkalle. Kieritä sen jälkeen pieneksi nutturaksi ja laita ponnarilla kiinni.
 3. Lisää vettä tarvittaessa jos hiukset meinaavat mennä kuiviksi.
 4. Anna hiusten olla nutturalla niin kauan, että ne ovat varmasti kuivuneet. Itse pidin niitä vain 5 tuntia, joten osa oli jäänyt vielä märäksi ja kiharat vähän lössähtivät takaa. Parasta on, jos pystyy nukkumaan yhden yön yli. 
 5. Avaa nutturat ja haro hiukset sormin auki.
 6. Lisää kuivashampoota tyveen saadaksesi vielä tuuheamman lopputuloksen.

 

When I was little, me and my friends used to do these curls that don’t require any hairspray or mousse. They are really easy to make, but it takes time. Start with towel-dry hair. Divide your hair to 10-18 little sections and make little buns of them. Wait for the hair to dry (at least 8 hours, depending how much hair you have). The best way is to sleep with them. When you open them, use your fingers to open the locks, not a brush. 

rocco.jpg

 

Kommentit (3)
 1. Niin hauska tuo toinen kuva!
  -fresh!

  Mukavaa päivää!

 2. Entinen rastatukka
  15.4.2016, 17:37

  Hei! Mulla oli ennen tuo ihan sama ongelma. En halunnut käyttää mitään muotoilutuotteita koska aina siitä seurasi rastat. Kuitenkin olen nyt vasta oivaltanut että syynä ei ollutkaan muotoilutuotteet vaan tarvitsin vain hyvän ja oikeanlaisen harjan tähän minun pehkooni. Huom omaan siis vielä pidemmät ja ehkä paksummatkin kuin sinä. Nyt voin huoletta kihartaa hiuksia ilman että niskassa on aina pesä 😀 suosittelen siis satsaamaan hyvään ja oikean hiusharjaan. Itselläni on Saksasta ostettu harja joka on käsintehty. Taitaa kyllä saada vain kampaamoista :/

  1. Mulla on tangle teezer, johon oon ollut kyllä tosi tyytyväinen 🙂 ja siis rastottuminen tapahtuu jotenkin ihan maagisesti itsestään (tuulessa ja muuten vain) joten en usko että syynä ois huono harja? Ja samaa ongelmaa ei ole silloin kun en ole mitään aineita siihen laittanut. Voin toki olla väärässäkin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *