Rakas kilpailijani

DSC_2835.jpg

Kaupallinen yhteistyö: Björn Borg

Jos jotain olen oppinut tämän kevään aikana treenatessani, on se kuinka jonkun toisen kanssa treenaaminen auttaa itseäni venymään vähän parempiin tuloksiin. Varsinkin silloin, kun vastassa on joku sinua parempi urheilija. Sama homma pätee oikeastaan ihan kaikkiin suorituksiin. Oli kyseessä sitten treeni, työ tai muut elämän osa-alueet, joissa haluaa paremmaksi, toimii pieni kilpailutilanne kirittäjänä.

Vaikka kilpakumppani voi todistetusti nostaa omaa tasoa, ajatellaan kilpailutilanteen olevan aina jotenkin hieman negatiivissävytteinen. Björn Borg haluaakin muuttaa tätä ajatusmaailmaa, ja tuoda esille sitä, kuinka asiasta voi nähdä myös positiiviset puolet. Kilpailu ei aina ole kyynerpäätaktiikalla eteenpäin menemistä, vaan se voi tapahtua myös hyvässä hengessä.

Uskon itse että meissä kaikissa on ihan käsittämätön määrä potentiaalia, mistä emme ole tietoisia. Tähän potentiaaliin pääsee helpommin käsiksi silloin, kun joku toinen haastaa pyrkimään ulos sieltä missä on helppoa. Jopa kateus voi olla hyvä tunne. Tunteessa on ihan hurja määrä energiaa ja latausta, kuten kaikki kateudesta joskus kärsineet tietävät. Sen voi joko käyttää itsensä alas painamiseen ja mollaamiseen, tai valjastaa omaksi hyödykseen. 

Kun kateuden kääntää voimavaraksi, voi siitä saada ihan hurjan paljon resursseja itselleen. Sen sijaan, että harmistuisi toisen saavutuksista, voi ajatella että ”Wau, tuokin on mahdollista!”. Kaikki onnistumiset alkavat nimittäin siitä, että uskot niiden olevan mahdollisia. On helpompi uskoa saavuttavansa jotain sellaista, jonka joku toinen on jo saavuttanut. 

Jos mietin omaa ammatillista kehittymistäni, olisi se ollut paljon hitaampaa ilman kollegoja, jotka haastavat minua tuottamalla jatkuvasti parempaa ja laadukkaampaa sisältöä omiin kanaviinsa. Björn Borgin toimitusjohtaja twiittasi kunnianosoituksensa Niken toimitusjohtajalle näyttäen, että pahin kilpailija on usein myös se, joka haastaa kehittymään, inspiroi ja kirittää muutoksessa.

Päätin siitä inspiroituneena kirjoittaa omat kunnianosoitukseni omalle ”kilpakumppanilleni”, kollegalle ja rakaalle ystävälle.

Joten KIITOS Sara siitä käsittämättömästä jokapäiväisestä asenteesta ja draivista, jolla hoidat niin työsi kuin vapaa-aikasikin. Se, että saan työskennellä kanssasi päivittäin, saa minutkin asettamaan tavoitteeni hiukan korkeammalle. Kiitos loputtomasta tiedonhalustasi ja uusien taitojen opettelusta, joka pitää huolen myös siitä, etten jää itsekään junnaamaan paikoilleen. Kiitos siitä, että oppiessasi jotain uutta, et pelkää jakaa tätä tietoa muille vaan haluat nähdä myös muiden onnistuvan. Et halua tyytyä keskinkertaiseen, vaan kokeilet ennakkoluulottomasti tehdä tuttuja asioita täysin uudella tavalla ja saat minut innostumaan niistä samalla. Kiitos myös siitä, kuinka täysillä teet kaiken treenatessasi ja haastat minua olemaan paras versio itsestäni niin salilla kuin sen ulkopuolellakin. 

Muihin ei kannata verrata itseään, sillä se pahin kilpakumppani löytyy aina oman pään sisältä. Ympärillä olevista ihmisistä voi kuitenkin saada hurjan paljon inspiraatiota ja uskoa itseensä. Joten nähkäämme kilpasiskomme ja -veljemme nostavana voimana, kirittäjänä ja apurina joka tuuppii meitä eteenpäin vähän kovemmalla vauhdilla. 

DSC_2827.jpg

björnborg.jpg

DSC_2829.jpg

DSC_2978.jpgDSC_2916.jpg

björnborg2.jpg

DSC_2962.jpg

dear.jpg

DSC_3000.jpg

Clothes – Björn Borg

Pictures: Sara Vanninen / Edit: Me

Kommentit (7)
  1. Ihanat kuvat!!! Saako tiedustella missä nämä on otettu? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *