Raksalla tapahtuu: maalit

DSC_7323.jpg

Yhteistyössä: Tikkurila*

Nyt kun vihdoin kaikki seinät on maalattu, voin huokaista helpoituksesta ja todeta että ne sopivat todella hyvin yhteen. Koska melkein kaikki on meillä yhteistä tilaa, jännitin sitä, riitelevätkö jotkut sävyt toistensa kanssa. Värien suunnittelu lähti oikeastaan siitä, että halusin sellaisen harmaan vihreän seinän, ja poikaystävänkin sai helposti innostumaan siitä muutama Pinterest-kuvaa aseena käyttäen. 

DSC_7312.jpg

Täydellistä vihreän väriä etsittiin hetki, ja päädyimme lopulta Tikkurilan Harmony sarjan maaliin ja sävyyn V447 Serpentiini. Se toimii tehosteseinänä olohuoneessa ja taustana tauluille. Olen ollut tähän hurjan tyytyväinen, ja väri onkin yleensä ensimmäinen asia kotonamme, jota vieraatkin ihastelevat. Se ei ole liian vihreä, ja vaihtaa kauniisti väriä päivän edetessä ja auringon vaihtuessa punertavammaksi iltaa kohti.

DSC_7316.jpgDSC_7303.jpg

Keittiö meillä on mattamusta, joten emme halunneet liian vaaleaa väriä sen pariksi. Päädyimme lopulta hiukan lämpimän harmaaseen väriin V487 Valamo. Tiilipylväs on ainoa jakaja olohuoneen vihreän ja keittiön harmaan välillä. Maaliksi valittiin Luja-maali, sillä sitä voi pyyhkiä aineilla, eikä kosteus haittaa. Meillä kun ei tule mitään kaakelia tai välitilaa keittiöön, niin tämä on kaikkein käytännöllisin ratkaisu. Se sopii tummaan keittiöömme kuin nakutettu.

DSC_7334.jpg

DSC_7305.jpg

DSC_7307.jpg

Katto maalattiin Siro Himmeä- maalilla, ja puulattia puolestaan Pontti puulattiamaalilla. Sävyksi valittiin Tikkurilan valkoinen,aivan kuten pääosiin seinistäkin (niissä käytimme Joker-maalia). Se näyttää kivan erilaiselta seinissä ja lattiassa. Seinien väri on oikea kameleontti ja välillä se näyttää taittavan ruskeaan ja välillä mustaan. 

tikkurilanvalkoinen.jpg

Eteisen yksi pikkuseinä maalattiin myös Luja-maalilla sävyssä X420 Neito, sillä ihastuin siihen näissä kuvissa niin täysillä, että sitä oli pakko saada johonkin. Se toimii hyvin tiiliseinän vastaparina, ja on ihana tulla kotiin kun heti alkuun on tällainen lämmin vastaanotto. Vaaleanpunainen vaihtuu kulmassa keittiön harmaaseen. 

DSC_7326.jpg

Mitäs olette mieltä väreistä?

 

*maalit saatu lahjoituksena Tikkurilalta

koti sisustus sisustus
Kommentit (6)
  1. Lauralinnea
    10.7.2020, 08:53

    Millä valkoisella maalasitte katon?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *